Κομισιόν: Προειδοποιητική επιστολή στην Ιταλία για ένταξη σε «καθεστώς υπερβολικού χρέους»

Κομισιόν: Προειδοποιητική επιστολή στην Ιταλία για ένταξη σε «καθεστώς υπερβολικού χρέους»
Προειδοποιητική επιστολή στην Ιταλία για ένταξη σε «καθεστώς υπερβολικού χρέους» απέστειλε η Κομισιόν.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι το μεγάλο δημόσιο χρέος της Ιταλίας αποτελεί «πηγή ανησυχίας για το σύνολο της ευρωζώνης.
«Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας παραμένει κρίσιμη αδυναμία» τονίζει η Κομισιόν στο επιστολή της  με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επιστολή στάλθηκε στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας, από τον Γενικό Γραμματέα της αρμόδιας Επιτροπής της Κομισιόν (Butti Commission).
Σε αυτήν τονίζεται ότι «η πορεία του προϋπολογισμού, μαζί με τους καθοδικούς κινδύνους για την αύξηση του ονομαστικού ΑΕΠ, θα είναι ασυμβίβαστη με την ανάγκη να μειωθεί αποφασιστικά ο δείκτης χρέους/ΑΕΠ της χώρας» και προσθέτει ακόμη ότι οι όποιες απαραίτητες αλλαγές θα πρέπει να αποσταλούν στην Κομισιόν έως τις 13 Νοεμβρίου 2011.
Όπως σημειώνουν τα ιταλικά ΜΜΕ παρά το γεγονός ότι η απειλή για ένταξη σε καθεστώς υπερβολικού χρέους δεν  εκτοξεύεται άμεσα από την Κομισιόν, καθίσταται φανερή από τη φρασεολογία που χρησιμοποιείται στην επιστολή. Συνέχεια εδώ

Σχόλια