Η Novartis, οι μάρτυρες και η Μαφία

του Δημήτρη Χρήστου –

Σε μια σοβαρή χώρα οι εμπλεκόμενοι σε αδικήματα, ακόμα και αν είναι πολιτικά πρόσωπα, έχοντας το τεκμήριο της αθωότητας, συνήθως δηλώνουν ότι η αλήθεια θα λάμψη στη Δικαιοσύνη. Εδώ, σε αυτόν τον ταλαιπωρημένο τόπο, όσοι εμπλέκονται, κυρίως από το παλιό πολιτικό σύστημα, εκείνο που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, έχουν στραφεί κυρίως εναντίον των μαρτύρων! Εκείνων των μαρτύρων που κατέθεσαν στοιχεία για το σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis. Στοιχεία που θα αξιολογήσει η Δικαιοσύνη, όπως γίνεται σε ένα Κράτος Δικαίου. ΠΗΓΗ

Οι πολιτικοί, τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, χαρακτηρίζουν τους μάρτυρες «κουκουλοφόρους», «αναξιόπιστους», έως και «αλητήριους». Αυτό τον τελευταίο χαρακτηρισμό εκτόξευσε ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος! Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που εκτός από πολιτικός είναι και καθηγητής της Νομικής, δήλωσε από τηλεοράσεως: «Νομίζουν οι δύστυχοι (οι μάρτυρες) πως θα είναι εσαεί προστατευόμενοι»!
Αν κάτι τέτοιο λεγόταν στις ΗΠΑ, όπου ο θεσμός του προστατευόμενου μάρτυρα θεωρείται εξαιρετικά σημαντικός και οι μάρτυρες προβάλλονται ως παραδείγματα προς μίμηση για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ποινικού και οικονομικού, θα είχε αποβληθεί από την πολιτική ζωή, από το κόμμα του και από τους ψηφοφόρους. Διότι τους μάρτυρες τους απειλούσε μόνον η Μαφία, όταν δεν τους έβρισκε να τους σκοτώσει! Υπενθυμίζουμε ότι στην περίπτωση του πλοίου Noor 1 που μετέφερε τρείς τόνους ηρωίνης, όλοι σχεδόν οι απροστάτευτοι μάρτυρες δολοφονήθηκαν ή πέθαναν!
Δυστυχώς εδώ, τον δρόμο του Βενιζέλου ακολούθησαν και άλλοι εμπλεκόμενοι. Τη γραμμή αυτή υιοθέτησε ως και ο αρχηγός της ΝΔ που δήλωσε ότι: «Όσοι μετέχουν στη βρώμικη επιχείρηση να ξέρουν ότι θα λογοδοτήσουν σύντομα ενώπιον του ελληνικού λαού». Να σημειώσουμε ότι στην έρευνα αυτή, μετέχουν εκτός από τις ελληνικές αρχές, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και το FBI.

Μίζες και σε καιρούς χρεοκοπίας!

Ο ελληνικός λαός είναι πλέον πολύ αγριεμένος, αντιλαμβανόμενος ότι η μίζα πήγαινε σύννεφο και κατά τη διάρκεια της αιματηρής λιτότητας με τους πολιτικούς να τους καλούν με πονεμένο ύφος να κάνουν θυσίες. Η υπόθεση αυτή είναι εξαιρετικά σοβαρή για να την πάρει το ποτάμι. Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό και κραυγαλέο.
Όσο δε για το ποιος έχει δωροδοκηθεί αυτό δεν θα το κρίνουν ούτε οι εμπλεκόμενοι, ούτε όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Θα το κρίνει η Δικαιοσύνη αν αφεθεί να κάνει τη δουλειά της. Στοιχεία υπάρχουν και πρέπει να αξιολογηθούν. Θα ήταν πλήγμα για το αίσθημα δικαίου και για τη δημοκρατία μας αν πολιτικά πρόσωπα αποφύγουν τις όποιες κυρώσεις, λόγω ασυλίας ή παραγραφής από τις πατέντες που είχε στήσει ο Βενιζέλος για την προστασία των υπουργών.
Οι υπερτιμολογήσεις, που ύψωναν τις τιμές και σε άλλες χώρες, είναι καταγεγραμμένες. Όπως και η προμήθεια εμβολίων για τη γρίπη σε αριθμό διπλάσιο του πληθυσμού της χώρας! Τα στοιχεία είναι πολλά και δεν προέρχονται μόνον από τις έρευνες των ελληνικών αρχών. Η ιστορία ξεκίνησε στις ΗΠΑ με αφορμή τον σταδιακό πενταπλασιασμό των τιμών στα φάρμακα για τον καρκίνο. Εκεί εντοπίστηκε και το ελληνικό σκέλος του σκανδάλου, όπως είχε συμβεί και με το σκάνδαλο της Siemens.
Έχοντας συγκεντρώσει στοιχεία, οι αμερικανικές αρχές υπέδειξαν στις ελληνικές να ερευνήσει τον τότε αντιπρόεδρο του ελληνικού τμήματος της Novartis Κώστα Φρουζή και άλλα πολιτικά πρόσωπα. Όσοι φοβούνται να τα βάλουν με τις αμερικανικές αρχές, κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση για σκευωρία!

Η έρευνα βρίσκει στοιχεία

Έχει επίσης σημασία ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Novartis, υπάρχει συνεργασία με τις αρχές. Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα: «Έχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων σχετικά με τις επιχειρηματικές μας πρακτικές στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτή την στιγμή». Ας κάνουν λοιπόν όλοι υπομονή. Το σκάνδαλο είναι διεθνές, όπως και το ενδιαφέρον για την αντιμετώπισή του.
Οι εγχώριοι πολιτικοί που θίγονται είναι “μεγάλα ονόματα”, αλλά είναι αμελητέα συγκρινόμενα με τη ζωτική ανάγκη της κοινωνίας να ξεκαθαρίσει αυτό σκάνδαλο λεηλασίας του δημοσίου χρήματος σ’ ένα τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως είναι το φάρμακο και η υγεία. Καλά θα κάνουν, λοιπόν, οι πάντες να σοβαρευτούν και να μην μετατρέψουν αυτή την υπόθεση σε μικροκομματικό καυγά. Κι αν οι εμπλεκόμενοι και όποιοι άλλοι δεν μπορούν οι ίδιοι να σοβαρευτούν, ας σοβαρευτούν τα κόμματά τους. Κανένα κόμμα δεν δικαιούται ούτε να κατηγορεί, ούτε να παίζει τον ρόλο προστάτη, υποκαθιστώντας τη Δικαιοσύνη.
Είναι υποχρέωση προς την κοινωνία που αγωνίζεται να επιβιώσει όλα αυτά τα χρόνια το σκάνδαλο αυτό να διερευνηθεί μέχρι το τέλος και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες. Η ασυλία δια της παραγραφής θα δηλητηριάσει τον πολιτικό βίο. Έχει σημασία να παραπεμφθούν ταχύτατα στη Δικαιοσύνη και όλοι οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Ίσως θα έχουν να πουν πολλά και για πολιτικούς προϊσταμένους τους…
=======================
Βραβείο στους Έλληνες δημοσιογράφους για την κάλυψη της υπόθεσης Novartis 
Η υπόθεση Novartis ξεβρακώνει για μια ακόμα φορά την ελληνική δημοσιογραφία, αφού από τη μια μεριά έχουμε δημοσιογράφους που τάσσονται με λύσσα στο πλευρό των εμπλεκομένων πολιτικών και τους αθωώνουν, και από την άλλη έχουμε δημοσιογράφους που έχουν ήδη δικάσει τους εμπλεκόμενους και τους έχουν καταδικάσει.
Φυσικά, η υπόθεση της Novartis είναι διεθνές σκάνδαλο με δωροδοκίες, κατηγορούμενους και μάρτυρες.
Αυτή η οθόνη που βλέπετε μπροστά σας, έχει και μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, οπότε μπορεί ο καθένας να ψάξει και να μάθει για το..
σκάνδαλο της Novartis σε διάφορες χώρες.
Μόνο στην Ελλάδα πετυχαίνεις λυσσασμένους δημοσιογράφους που υποστηρίζουν πως ο διπλασιασμός της φαρμακευτικής δαπάνης στη χώρα -για τον οποίο υπάρχουν στοιχεία- δεν συνέβη ποτέ ή είναι μια …τυχαία σύμπτωση.
Είμαι βέβαιος πως στις υπόλοιπες χώρες, όπου έκανε δωροδοκίες η Novartis, οι δημοσιογράφοι αντιμετώπισαν πιο ψύχραιμα το θέμα και δεν το πήραν τόσο προσωπικά, όπως έκαναν οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα.
Επίσης, μόνο στην Ελλάδα, δημοσιογράφοι και πολιτικοί χαρακτηρίζουν τους προστατευόμενους μάρτυρες ως «κουκουλοφόρους».
  • Προσέξτε ποιοι χαρακτηρίζουν «κουκουλοφόρους» τους προστατευόμενους μάρτυρες, και θα καταλάβετε αμέσως ποιους δωροδοκούσε η Novartis.
Εκτός αν νομίζει κάποιος πως η Novartis δωροδοκούσε μόνο πολιτικούς και γιατρούς, και όχι ΜΜΕ και δημοσιογράφους.
Δεν είναι κάποιο μυστικό πως δεν υπάρχει ανεξάρτητη δημοσιογραφία στην Ελλάδα.
Τίποτα δεν είναι ανεξάρτητο στην Ελλάδα. 
Ούτε η δημοσιογραφία, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε, βέβαια, η ίδια η χώρα.
Στην Ελλάδα, οι δημοσιογράφοι είναι σκυλάκια των ολιγαρχών ή της εκάστοτε κυβέρνησης, ενώ έχουν και τα τυχερά τους από εταιρείες, τράπεζες, πρεσβείες κλπ.
Πολλές φορές είναι και σκυλάκια και των ολιγαρχών, και της κυβέρνησης, και των εταιρειών, και των πρεσβειών, αφού η διαπλοκή είναι δεδομένη και ορατή πια.
Σκεφτείτε τον πιο αγαπημένο σας Έλληνα δημοσιογράφο που δουλεύει σε ΜΜΕ. Αυτόν που θεωρείτε πιο έντιμο.

Τον βρήκατε;
Λοιπόν, αυτός ο δημοσιογράφος μπορεί να είναι έντιμος, μπορεί να είναι καλός άνθρωπος, αλλά είναι ελεγχόμενος.
Υπάρχουν πρόσωπα και θέματα, για τα οποία δεν μπορεί να βγάλει κιχ.
Και δεν εννοώ μόνο να πει κάτι άσχημο ή ενοχλητικό για το αφεντικό του -που καταλαβαίνουμε όλοι πως θα ήταν κάπως άκομψο- , αλλά και για τους φίλους του αφεντικού του, τους προστάτες του αφεντικού του, τις εταιρείες που διαφημίζονται στο ΜΜΕ που εργάζεται και για πολλούς άλλους.

Προσέξτε λίγο τους δημοσιογράφους που εκτιμάτε. Υπάρχουν θέματα και πρόσωπα στα οποία δεν θα αναφερθούν ποτέ, αφού δεν έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν. Αν μιλήσουν, θα μείνουν άνεργοι. 

Βασικά, είναι δούλοι.
Είναι γνωστό πως τα ΜΜΕ στην Ελλάδα δεν είναι δημοσιογραφικοί οργανισμοί αλλά ο τρόπος για να πιέζουν ή να εκβιάζουν οι ολιγάρχες τις κυβερνήσεις και να κάνουν τις άλλες δουλειές τους, τις κερδοφόρες.
  • Δεν είναι κερδοφόρα τα ΜΜΕ στην Ελλάδα -όχι μόνο δεν είναι κερδοφόρα αλλά είναι εξαιρετικά ζημιογόνα και χρεοκοπημένα- αλλά θα έχετε προσέξει πως οι μαφιόζοι-ολιγάρχες τα λατρεύουν και τα αγοράζουν δέκα-δέκα.
Τα αγοράζουν από αγνή αγάπη για τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση.
Γνώρισα πολλούς δημοσιογράφους τα τελευταία χρόνια.
Και κατάλαβα πως πρέπει να μένεις μακριά τους. Λερώνουν. Και δεν πρέπει να πιστεύεις ούτε λέξη από αυτά που λένε.
Όχι πως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Υπάρχουν. Ελάχιστες. Και σας βεβαιώνω πως συμφωνούν απόλυτα με αυτά που γράφω. Αλλά δεν μπορούν να το πουν. Δεν τους το επιτρέπει η θέση τους.
Ενδεικτικό της σαπίλας της ελληνικής κοινωνίας είναι πως -οκτώ χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας- δεν υπάρχει ούτε ένα μεγάλο ανεξάρτητο και εναλλακτικό ΜΜΕ.
Ξέρω καλά τι σας λέω. Ούτε ένα.
Αυτό σημαίνει πως δεν το θέλουν ούτε οι δημοσιογράφοι, ούτε η ελληνική κοινωνία.
Απολαύστε λοιπόν το σκάνδαλο Novartis -και όλα τα άλλα θέματα- με τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που θελήσατε.
Ας μην κοροϊδευόμαστε. Αυτούς θελήσατε.
Και αυτούς έχετε.
(Θα έγραφα κι άλλα για το θέμα -το κατέχω καλά πια- αλλά αυτό θα ήταν επικίνδυνο στη χώρα της Μαφίας, ενώ δεν έχει και νόημα. Πάντως, είναι πολύ επικίνδυνο να μην έχεις ξεπουληθεί στη χώρα της Μαφίας.)


 https://pitsirikos.net

================

"Όλα γίνονται γιατί ο Γιάννης είναι ανεξάρτητος και θέλει την ευημερία της χώρας"

Το FBI κυνηγάει το ζεύγος Στουρνάρα λόγω του ότι ο ίδιος είναι ανεξάρτητος και.. ενδιαφέρεται για την ευημερία της Ελλάδας υποστηρίζει η σύζυγός του, Λίνα Νικολοπούλου.



===============

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Γιάννας Παπαδάκου στην ΕΡΤ «Γίνονται έφοδοι σε σπίτια, υπάρχουν έγγραφα με ποσά και πρόσωπα!»

-----------------------------

Σκάνδαλο Novartis: Επιχείρηση εκφοβισμού μαρτύρων και Δικαιοσύνης 

----------

Novartis: Αποκάλυψη-βόμβα για προστατευόμενη μάρτυρα - Δημητρακόπουλος & Σαράκης στον ΑΝΤ1 (9/2/18)

  ============

ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS,
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ...

1) ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ Η ΠΟΡΣΕ ΤΟΥΣ
ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ

2) ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ
ΠΡΙΝ ΠΑΡΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ "ΣΑΣ"...

Κι επειδη τα "πολιτικα" αδικηματα εχουν παραγραφει, οι μαρτυρες "κατα υπουργων" ειναι αχρηστοι - περα απο συριζαίικες ψηφοθηριες κι αποπροσανατολισμους του κοσμακη απο σημερινα Ξεπουλήματα...
(Οπότε, αυτη η απειλη μπορει και να μην απευθυνεται σε αυτους που εχουν ηδη μιλησει...Αλλα σε εκεινους που το σκεφτονται να "ξερασουν", αν κινδυνεψουν να βρεθουν κατηγορουμενοι )
Οσο για το FBI. το πιο πιθανο ειναι να εχει ταξει οτι δεν θα βγαλει στη φορα "διαδρομες χρηματος" (αρα, ξεπλυμα - που ΔΕΝ παραγραφεται) για κανεναν πολιτικο, απο τους εμπλεκομενους.
Αρκει να ειναι "προθυμα και υπακουα παιδια" στο μελλον, τη στιγμη που θα τους ξαναχρειαστει ο μπαρμπα Σαμ για να υπογραψουν οτιδηποτε τους ζητησει...
Ακομα και παραχωρηση ΑΟΖ ή διαμελισμο της χωρας...

------------

Ο Μαυρίκος ξέπλενε χρήμα της Novartis για πολιτικούς

Τον Ιούνιο του 2016 σκοτώθηκε μέσα στο φλεγόμενο αυτοκίνητό του στην Αττική Οδό, ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος. Οι συνθήκες του ατυχήματος προβλημάτισαν εξ αρχής τις Αρχές, δύο χρόνια μετά όμως ουδείς ασχολείται με το ζήτημα. Μέχρι τώρα, καθώς ο εκδότης δεν ήταν όπως φαίνεται ένα τυχαίο πρόσωπο αφού το όνομά του έχουν αναφέρει μάρτυρες και στην υπόθεση της Novartis.
Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ο οποίος στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός όχι από τις εφημερίδες του που πωλούσαν λιγότερα από 100 φύλα αλλά από την εμπλοκή στη μεγάλη υπόθεση των εκβιασμών, φαίνεται, σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες να λάμβανε μεγάλα ποσά από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Novartis τα οποία ξέπλενε για λογαριασμό πολιτικών προσώπων.
Τα χρήματα αυτά δεν ήταν δικά του, αφού ο ίδιος εμφανίζεται να κρατούσε ένα ποσοστό και να έδινε το υπόλοιπο σε συγκεκριμένους πολιτικούς. Τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν ίσως εκείνος που ξέπλενε μέσω των διαφημίσεων που έπαιρνε για τις εφημερίδες του το χρήμα που η Novartis ήθελε να μοιράσει σε πολιτικά πρόσωπα προκειμένου αυτά να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά της. 
Το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος σκοτώθηκε λίγο πριν καταθέσει στον ανακριτή για την υπόθεση των εκβιασμών προκαλεί εν τω μεταξύ ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά. Είναι σαφές λοιπόν ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις μαρτυρίες για την υπόθεση της Novartis χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για το κατά πόσον από ενδεχόμενη κατάθεσή του απειλούνταν ισχυρά πρόσωπα. 
Σε άρθρο του το koutipandoras.gr ήδη από τον Ιούνιο του 2016 είχε διατυπώσει ερωτήματα για τη διαφήμιση που λάμβαναν οι εφημερίδες του Μαυρίκου δήθεν ως αποτέλεσμα εκβιασμών. Αποτελούσε δηλαδή ερώτημα το πώς μπορούσε κάποιος να εκβιάζει χρησιμοποιώντας ως μέσο εφημερίδες και ιστοσελίδες που δεν πωλούσαν πάνω από 100 φύλα, είχαν μηδαμινή αναγνωσιμότητα και φυσικά δεν είχαν καμία απολύτως παρέμβαση. 
Γράφαμε τότε χαρακτηριστικά πως «προκύπτει πως τα ανύπαρκτα Μέσα του Παναγιώτη Μαυρίκου είχαν εισπράξει εκατομμύρια. Το πραγματικό λοιπόν ερώτημα ήταν αν οι εκβιασμοί Μαυρίκου εξασφάλιζαν εισπράξεις για τον ίδιο μόνο ή στην πραγματικότητα ήταν μαύρο χρήμα που επέστρεφε σε πολιτικούς». Αυτήν ακριβώς την εκτίμηση φαίνεται πως κάνουν και οι προστατευόμενοι μάρτυρες του σκανδάλου της Novartis. 
Έχει άλλωστε αποδειχθεί ως σήμερα πως τόσο ο Μαυρίκος όσο και οι υπόλοιποι της ομάδας εκβιαστών είχαν εξαιρετικές σχέσεις με πολιτικούς. Γράφαμε τον Ιούνιο του 2016 εκτός των άλλων ότι «το ηθικό θέμα που υπάρχει φαινομενικά είναι γιατί αυτοί συναναστρέφονταν με εκβιαστές. Το πολιτικό και νομικό όμως είναι, τι σχέσεις είχαν μαζί τους και αν η σχέση αυτή περιείχε και την οικειότητα των επιστροφών του χρήματος».
Το άρθρο μας κατέληγε τότε ως εξής: «τις επόμενες μέρες ο Μαυρίκος θα κατέθετε συμπληρωματικά στην Ανάκριση για τους εκβιασμούς. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν έλεγε πως οι πραγματικοί αποδέκτες των χρημάτων ήταν όλοι αυτοί με τους οποίους αποδεδειγμένα μιλούσε στα τηλέφωνα; Πως οι πολιτικοί ήταν οι εισπράκτορες και αυτός απλώς το πιστόλι;». Σήμερα είναι αυτή η πιθανότητα που πρέπει να διερευνηθεί.
Διαβάστε σχετικά: Οι νεκροί δεν μιλάνε, αλλά ο Μαυρίκος μπορεί

  -----------

Εντοπίστηκε μυστικός λογαριασμός πρώην υπουργού που περιέχει μίζες από το σκάνδαλο της Novartis;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 | 6:47 μ.μ.


Μόνο για ανευθυνότητα δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς την συντηρητική εφημερίδα "Εστία". Θεωρούμε δηλαδή ότι έχει διασταυρώσει την πληροφορία η οποία "διακινείται από εγκυρότατες πηγές" και αναφέρει ότι εντοπίστηκε "μυστικός λογαριασμός πρώην υπουργού" σε Ελβετική τράπεζα στον οποίον "κατέληξαν χρήματα από τον τροφοδότη λογαριασμός της Novartis".
Αν επιβεβαιωθεί αυτή η αποκάλυψη τότε το πολιτικό σκηνικό "παίρνει" φωτιά, σύμφωνα με την εφημερίδα.


Παρακάτω θα παραθέσουμε όλο το σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της "Εστίας". Πριν όμως να κάνουμε δυο επισημάνσεις. Οι πολιτικάντηδες έχουν ήδη φροντίσει να μεθοδεύσουν με τέτοιο τρόπο την προστασία τους με νόμους και διατάγματα ώστε ακόμα και αν αποκαλυφθούν οι λαμογιές τους «Οι πιθανότητες να βρεθούν τελικά κάποιοι πολιτικοί κατηγορούμενοι στο ακροατήριο ποινικού δικαστηρίου και πολύ περισσότερο να καταδικαστούν, είναι από χλωμή έως τελείως αδύνατη», όπως σημείωνε σε τοποθέτησή του ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Κώστας Χρυσόγονος.

Επίσης ακόμα και αν προχωρήσει σε δικαστική διερεύνηση το σκάνδαλο της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας υπάρχουν τόσα νομικά τερτίπια να επικαλεστούν οι κατηγορούμενοι ώστε δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθεί ο νεοδημοκράτης πρώην υπουργός, Αθ. Αθανασίου, ο οποίος σε συνέντευξη του στον "Ελεύθερο Τύπο" υποστηρίζει ότι είναι "Ακυρες οι καταθέσεις των τριών προστατευομένων μαρτύρων", δίνοντας μας να καταλάβουμε ότι και αυτή η υπόθεση, από άποψη καταλογισμού ευθυνών στους εμπλεκόμενους, θα εξελιχθεί σε μια φωτοβολίδα.

Οπως σημειώναμε πάντως σε περασμένη ανάρτησή μας η πιο σημαντική λοιπόν, για μας, εξέλιξη που προκύπτει, απ' τα όσα έρχονται στην δημοσιότητα με το σκάνδαλο της Novartis, είναι το πλήγμα που δέχεται ο κοινοβουλευτικός κρετινισμός. Γίνεται δηλαδή ολοφάνερο ότι οι εκλογικοί συσχετισμοί δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία από κοινωνική-ταξική άποψη.

Το δημοσίευμα της "Εστίας"



Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο της Novartis. Η δικογραφία που εστάλη από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουμπάκη στη Βουλή απλώς εισάγει τον πολιτικό κόσμο αλλά και την κοινή γνώμη στην ουσία του σκανδάλου, ωστόσο όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν η υπόθεσις αυτή "έχει πολλές στροφές και θα τραβήξει".
Δεν είναι τυχαία η κατά βάσιν προσεκτική δήλωσις που έκανε την δεύτερη μέρα της διαβιβάσεως του φακέλου ο Πρόεδρος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης. Λέγεται ότι είχε άριστη ενημέρωση από ανώτερο διπλωματικό παράγοντα με τον οποίο συναντήθηκε σε ανύποπτη στιγμή και με άλλη αφορμή.

Δεν είναι επίσης, τυχαία η πλήρης αφωνία της Προέδρου του Κινήματος Φώφης Γενηματά μετά το "ξέσπασμα" του σκανδάλου. Το κόμμα περιορίζεται μεν σε επίσημες ανακοινώσεις στηρίξεως των πρώην υπουργών των οποίων τα ονόματα αναφέρονται στην δικογραφία, αλλά η κ. Γεννηματά τηρεί σιγήν ισχύος.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι εις εκ των οκτώ πρώην υπουργών των οποίων το όνομα αναφέρεται στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων ανεχώρησε εκτάκτως αυτές τις μέρες για το εξωτερικό, προς αναζήτησιν διεθνούς νομικής εκπροσωπήσεως.
Η έκτακτη ανακοίνωσις του πρώην υπουργού συνέπεσε (αλλά δεν συνδέεται απαραιτήτως) με τις πληροφορίες που ακούγονται εντόνως τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα, ότι το όνομα του τροφοδότου λογαριασμού της Novartis στην Ελβετία είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί μυστικός λογαριασμός πρώην υπουργού στην Ελβετία, άγνωστο αν ανήκει στους "οκτώ" ή υπάρχει και άλλος εμπλεκόμενος υπουργός μή κατανομασθείς μέχρι στιγμής!

Επειδή μάλιστα οι πληροφορίες διακινούνται με το σταγονόμετρο, δεν έχει καταστεί δυνατόν να διασταυρωθεί εάν ο μυστικός λογαριασμός πρώην υπουργού που λέγεται ότι ανακαλύφθηκε σε ελβετική τράπεζα εντοπίσθηκε μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής της ελληνικής δικαιοσύνης ή μετά από έρευνα του FBI.

Εφ' όσον ισχύει η πληροφορία η οποία στην Αθήνα διακινείται από εγκυρότατες πηγές τότε η έρευνα για την Novartis  πριν καλά -καλά συσταθεί η προανακριτική επιτροπή μπαίνει σε νέες ράγες.
Ο εντοπισμός του τροφοδότου λογαριασμού της Novartis ήταν για τις δικαστικές αρχές η εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεσις για να θεμελιωθεί το ποινικό αδίκημα της δωροληψίας. Εάν ευρέθει και λογαριασμός πρώην υπουργού στον οποίον κατέληξαν χρήματα από τον τροφοδότη λογαριασμός της Novartis, τότε το σκηνικό "παίρνει" φωτιά.
Ηδη χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος ανακοίνωσε ότι ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας θα προτείνει στην Κ.Ο του κόμματος του την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για όλα τα πολιτικά πρόσωπα. Πρόταση που δέχεται η ΝΔ, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή και για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας. 
 

Ασχετο

 -------------

Tα κομματικά ταμεία έξω απ τις μίζες της Novostris;


Του Γ.Γ.

 "Λαδώνονται" οι βουλευτές; Αποκλείεται. Μας το είχε βεβαιώσει στο παρελθόν ο Τσοχατζόπουλος, μας το επιβεβαίωσε ο Μαντέλης, μας το ανέλυσε ο Παυλίδης, είχαμε διαβάσει την διατριβή που είχε κάνει για το θέμα ο Τσουκάτος και το εμπεδώσαμε με την διάλεξη Μιχελάκη», τιτλοφορούσαμε μια περασμένη ανάρτησή μας.

Μια άλλη παράμετρο, για το πόσο σάπιο και διεφθαρμένο είναι το πολιτικό σύστημα, μας δίνει με ανάρτησή του (αρχική φώτο) στο twitter ο Γιάννης Μανώλης. Ο τύπος αυτός υπήρξε για δεκαετίες πρωτοκλασάτο συνδικαλιστικό στέλεχος της Ν.Δ –εδώ και χρόνια έχει διαγραφεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης-  και ως εκ τούτου γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.
Οπότε είναι ξεκάθαρο το υπονοούμενο που αφήνει με την ανάρτησή, η οποία έγινε με αφορμή το σκάνδαλο της Novostris.
Μας λέει δηλαδή ότι πέρα από πρόσωπα η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία έδινε και μίζες στα ταμεία των κομμάτων εξουσίας.

Αλλωστε γιατί αυτή να ακολουθούσε διαφορετική τακτική από την Ζήμενς; Ολοι θυμόμαστε την κατάθεση που έδωσε  η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ΑικατερίνηΤσακάλου, στην δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την «σύμβαση 8002» μεταξύ της γερμανικής εταιρίας και του ΟΤΕ. 
Σύμφωνα μ’ αυτή, η μάρτυρας, τόνισε στους δικαστές ότι το «πρόγραμμα χορηγιών» σε πολιτικά κόμματα αντιστοιχούσε στο 2% του τζίρου του τμήματος τηλεπικοινωνιών και επίσης ότι θεωρεί πως για αυτό είχαν γνώση τα αρμόδια στελέχη της μητρικής Siemens.

Εξάλλου και το δεξί χέρι του Σημίτη ο Τσουκάτος ομολόγησε δημόσια ότι πήρε χρήματα από τη «Ζήμενς», τα οποία – κατά τον ισχυρισμό του – τα παρέδωσε στα ταμεία ενός κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, Δικαιολόγησε μάλιστα την ενέργεια του λέγοντας: «ήταν καθιερωμένο - επί πολλές δεκαετίες - να λαμβάνουν τα πολιτικά κόμματα χρηματοδοτήσεις μεγάλων ποσών από χρηματοδότες που δεν ήθελαν δημοσιότητα. Ακόμη, ήταν και παραμένει πραγματικότητα, πως τα εκλογικά έξοδα, πάντοτε υπερέβαιναν τα επίσημα έσοδα των κομμάτων».

Νόμιμο και ηθικό για τους καπιταλιστικούς κανόνες αυτό όπως μας είχε διαβεβαιώσει τότε και ο Θόδωρος Πάγκαλος:
«Πήρε ο Τσουκάτος κάτι λεφτά, τα πήγε σε ένα κόμμα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ. Τι αδίκημα είναι αυτό; (…). Δηλαδή, τι αδίκημα είναι; Παίρνω από μια ιδιωτική εταιρεία λεφτά και τα πάω σε ένα κόμμα, είναι αδίκημα κάποιου είδους; (…).Τι αδίκημα είναι να πάρω λεφτά και να τα πάω σε ένα κόμμα;».








Θέλουμε να πούμε δηλαδή και άσχετα αν κάποτε αποκαλυφθεί ή όχι. ότι θα μας εντυπωσιάσει αν η Novartis περιοριζόταν να «λαδώνει» μόνο κάποια πολιτικά στελέχη χωρίς να κάνει το ίδιο και στα πολιτικά κόμματα εξουσίας.



 -----------------------

Πολύ περίεργη τροπή στο σκάνδαλο της Novartis


Πολύ περίεργη τροπή φαίνεται να παίρνει η εξέλιξη του σκανδάλου της Novartis. Και ειλικρινά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την σκοπιμότητα –ατεκμηρίωτες υποθέσεις μόνο μπορεί να επικαλεστούμε- το να δημοσιοποιείται και μάλιστα μ’ αυτόν τον τρόπο το όνομα και η κατάθεση προστατευόμενη μάρτυρας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα της ιστοσελίδας του Τριανταφυλλόπουλου πρόκειται για την Μ. Μ. η οποία υπήρξε γραμματέας του ισχυρού άντρα της πολυεθνικής Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή στην Ελλάδα και ο οποίος φέρεται σαν ιμάντας μεταβίβασης μιζών σε πολιτικά πρόσωπα.

Και την περίεργη εξέλιξη σ’ αυτή την υπόθεση την εντοπίζουμε στον ισχυρισμό της zouglas ότι το όνομα της προστατευόμενης μάρτυρας έγινε γνωστό γιατί «το FBI διά των εγγράφων που απέστειλε και τα οποία μεταφράστηκαν από τη νομική υπηρεσία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, δηλαδή δια των επισήμων ντοκουμέντων, αποκαλύπτει το όνομα και την ιδιότητα της μάρτυρος».
Να πρόκειται για γκάφα του FBI το θεωρούμε αδιανόητο. Οπότε κάτι άλλο συμβαίνει για το οποίο δηλώνουμε αδυναμία να το εντοπίσουμε. (Εδώ το σχετικό βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Αντένα).

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το κείμενο του Κώστα Βαξεβάνη στην ιστοσελίδα "Κουτί της Πανδώρας"


Αλήτες, ρουφιάνοι, Μάκηδες


Δεν ξέρω αν το κορίτσι που έβγαλε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στο site του είναι το βαθύ λαρύγγι της Novartis, ο ίδιος πάντως είναι ο ξέχειλος βόθρος της αθλιότητας. Είτε πρόκειται για την προστατευόμενη μάρτυρα είτε όχι, στοχοποιεί έναν άνθρωπο ο οποίος από τη στιγμή αυτή βρίσκεται σε κίνδυνο.
Όχι, ο Μάκης δεν προσπαθεί να κάνει δημοσιογραφική επιτυχία γιατί δεν αποτελεί επιτυχία να βάζεις σε κίνδυνο κάποιον, ειδικά αν είναι πραγματικά μάρτυρας σε μια τέτοια υπόθεση. Ο Τριανταφυλλόπουλος υλοποιεί συμβόλαιο. Να εκφοβίσει όποιον η πλευρά των εμπλεκόμενων θεωρεί ως απειλή είτε επειδή μίλησε, είτε επειδή φοβάται πως θα μιλήσει.

Και αφού έκανε τη βρώμικη δουλειά, έτρεξαν οι κυριλέδες της δημοσιογραφίας, που ροκάνιζαν ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis και ό,τι άλλο μπορούσαν, που τα ονόματά τους φιγουράρουν στα χαρτιά των μαύρων ταμείων της Novartis να κάνουν αναπαραγωγή. Γιατί μπορεί να βρίζονται μεταξύ τους, αλλά τους ενώνει η συνενοχή.

Δε νομίζω πως ο Μάκης έχει τύψεις για την απόπειρα δολοφονίας στην οποία συμμετέχει, είτε εναντίον ενός ανθρώπου είτε εναντίον της προσωπικότητάς του. Αν ζούσε ο Γκιόλιας νομίζω το ίδιο θα έλεγε. Χθες ο Τριανταφυλλόπουλος, τηλεφωνούσε δεξιά και αριστερά για να ενημερώσει πως μιλάει με το Φρουζή και μπορεί να κανονίσει να καταθέσει ως προστατευόμενος μάρτυρας.

Έτσι είναι ο Μάκης. Δεν ξέρω αν είναι ρουφιάνος, αν δηλαδή το κορίτσι αυτό είναι μάρτυρας οπότε τη δίνει, πάντως ζει με την ψυχολογία του ρουφιάνου καταδότη. Τοξικός και επικίνδυνος.
Αν δεν ήταν Μάκης Τριανταφυλλόπουλος θα έλεγα σαν τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.




Εδω να θυμίσουμε ότι η αντιπαράθεση Τριανταφυλλόπουλου Βαξεβάνη έχει παρελθόν και στην κόντρα αυτή έχουν αποκαλυφθεί πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις

-------------------------------

Κάποια σχόλια για Βαξεβάνη - Τριανταφυλλόπουλο παρακολουθώντας την αποκαλυπτική αντιπαράθεση τους




Η αντιπαράθεση μεταξύ των Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και Κώστα Βαξεβάνη που σήμερα κορυφώνεται έχει παρελθόν. Εχει ξεκινήσει πριν αρκετά χρόνια και τώρα ξανάνοιξε το μέτωπο με αφορμή τον τρόπο που αντιμετώπισαν τον πλοιοκτήτη Θεόδωρο Κουντούρη και το ναυάγιο του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ» που είχε σαν συνέπεια την τεράστια οικολογική καtαστροφή στον Σαρωνικό.
Πριν εστιαστούμε σ’ αυτό το θέμα να πούμε δυο λόγια γι’ αυτούς τους δημοσιογράφους. Ο Τριανταφυλλόπουλος είναι ο καθρέφτης των εκάστοτε εργοδοτών του. Αυτοί είναι, οι εργολάβοι, οι πετρελαιάδες, οι εφοπλιστές καναλάρχες, που πρόσφεραν όλα αυτά τα χρόνια εκλεκτό ράφι στα «μαγαζιά» τους για να πουλάει ο Τριανταφυλλόπουλος την «αποκαλυπτική» προστυχιά, τις υποκλοπές περί την βουβωνική χώρα και τη χολέρα του εκφασισμού σαν «δημοσιογραφία», ανέφερε περασμένη ανάρτησή  μας.
Είναι ένας δημοσιοκάφρος που έχει ειδικευτεί στον τηλεοπτικό κανιβαλισμό, και στο όνομα της αναγνωσιμότητας της ιστοσελίδας του και για τα νούμερα τηλεθέαση έχει συκοφαντήσει και εξευτελίσει δεκάδες ανθρώπους αναφερόμενος στην προσωπική ζωή τους. (Του μακαρίτη Ασλάνη, του Χάρη Τομπούρογλου του Στέφανου Κορκολή κ.α).


Ο μακαρίτης Σ. Γκιόλιας, πρώην δεξί χέρι του Τριανταφυλλόπουλου χρέωνε στον πρώην εργοδότη του ότι είναι ένας στυγνός εργοδότης, που ξεζουμίζει τους ανασφάλιστους εργαζόμενους του, (υπάρχει και η μαρτυρία πρώην εργαζόμενης στην "ζούγκλα"), μια ψυχοπαθητική προσωπικότητα και ένας εν δυνάμει δολοφόνος. 



Επίσης ένα άλλο μπουμπούκι της δημοσιοκαφρικής πιάτσας ο Γ. Παπαγιάννης, έγραψε στο μπλογκ του  ότι ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος «όταν ήταν φοιτητής στην Ιταλία κάρφωνε τους συμφοιτητές του στην Χούντα». Κι αυτό το κατάπιε αμάσητο ο «ζούγκλας». Δεν είναι κάπως περίεργο να σε αποκαλούν δημοσίως χαφιέ της ασφάλειας και εσύ να μην αντιδράς;
Ετσι, λοιπόν εμείς μείναμε με την απορία. Ο Τριανταφυλλόπουλος στα φοιτητικά του χρόνια ήταν χαφιές της χούντας και φοβήθηκε μήπως ο Παπαγιάννης αποδείξει τον ισχυρισμό του στις δικαστικές αίθουσες ή συνέβη παρασκηνιακά κάποια υπόγεια συμφωνία για να μην ακουστούν πράγματα στο δικαστήριο που η «πλέμπα» δεν πρέπει να μάθει σχετικά με όσα συμβαίνουν «στον όμορφο, ηθικό κόσμο» των δημοσιοκάφρων;
   
Και γενικά έχει το "ταλέντο" να κλείνει -προφανώς με παρασκηνιακές μεθοδεύσεις- τα μέτωπα που ανοίγει κατά καιρούς με συναδέλφους του ο Μ.Τ. Πολύ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της αντιπαράθεσης που είχε με τον Θέμο Αναστασιάδη όταν ναυάγησε η προσπάθεια τους να συνεκδόσουν την φυλλάδα "Πρώτο Θέμα".



Αρχικά και μετά το "διαζύγιο" τους η φυλλάδα του Θέμου βάζει στο στόχαστρο της τον Τριανταφυλλόπουλο,αφήνοντας σε βάρος του φρικτά υπονοούμενα. Δημοσιεύει σε αποκλειστικότητα την κατάθεση που έχει δώσει στην «Αντιτρομοκρατική» η σύζυγος του Σ. Γκιόλια, Αδαμαντία. Σύμφωνα μ΄αυτή ο μακαρίτης σύντροφος της «Μας έλεγε ότι θα τον σκοτώσει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και θα φανεί ότι είναι η Σέχτα».
Το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε ότι παρόμοια κατάθεση έχει πριν 3,5 χρόνια στον τότε διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής Αλκιβιάδη Τζοϊτη και ο αδελφός του Σωκράτη Γκιόλια, Περικλής ο οποίος μεταξύ άλλων τόνιζε: «Με το Σωκράτη είχαμε πάρα πολύ καλές σχέσεις λόγω και της ηλικίας. Από μικροί ήμαστε κάτι σαν δίδυμοι. Μετά την παραίτησή από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ο Σωκράτης μου εκμυστηρευόταν τον φόβο ότι ο Τριανταφυλλόπουλος θα τον σκοτώσει. Στην ερώτησή μου από που το συμπεραίνει αυτό, μου απαντούσε: "Τον ξέρω καλά πώς σκέφτεται"».
Κι ενώ θα περίμενε κανείς μετά απ' αυτό το δημοσίευμα η υπόθεση να πάρει συγκλονιστικές διαστάσεις, ξαφνικά την τρώει το σκοτάδι και κάθε αντιπαράθεση Αναστασιάδη - Τριανταφυλλόπουλου εξαφανίζεται.

Ο Τριανταφυλλόπουλος βρίσκεται εκδότης της -αποτυχημένης- εφημερίδας "VETO" την οποία κυκλοφορεί με θαλασσοδάνεια που πήρε με "ειδικές μεθοδεύσεις" και τα οποία πλήρωσε ο Ελληνικός λαός και όλα μέλι -γάλα.


Πάμε τώρα στον Κώστα Βαξεβάνη. Ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή σαν μαχητικός δημοσιογράφος του "Ριζοσπάστη" το 1985. Αργότερα σαν εκδότης του περιοδικού "Hot Doc" εξακολουθούσε να διατυπώνει ριζοσπαστικές απόψεις και να προχωράει σε αποκαλυπτικά ρεπορτάζ. Και όλα αυτά μέχρι την στιγμή που αποφάσισε να μπει στα μεγάλα σαλόνια της αστικής δημοσιογραφίας με την έκδοση της εφημερίδας "Documento¨. Και από κει και πέρα συνέβη το αναμενόμενο.  Δημοσιογράφοι, λάμβαναν άνωθεν παραγγελίες για συγκεκριμένα θέματα, αποκαλύπτοντας σκάνδαλα μόνο για τους πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας και όσους έχει βάλει σε στόχο το μέγαρο Μαξίμου. Εφτασε, λοιπόν η εφημερίδα του Κ.Β. να είναι, με κραυγαλέο τρόπο, δεμένη στο άρμα της επικοινωνιακής διαχείρισης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Ταυτόχρονα η "μεταμόρφωση" του Κ. Βαξεβάνη, ραγδαία και αποκαλυπτική. Ενώ για τον ίδιο κάποτε οι τράπεζες εξαγόραζαν μέσω διαφημίσεων "κοστολογημένη σιωπή" από τα ΜΜΕ, σήμερα έγιναν "ευαγή ιδρύματα" και σαν τέτοια πλημμύρισαν με ολοσέλιδες διαφημίσεις τους το εκδοτικό του εγχείρημα.

Ενώ κάποτε παρίστανε τον "φιλεργατικό" δημοσιογράφο έρχεται η καταγγελία των άνεργων δημοσιογράφων Μαρίας Κωνσταντοπούλου και Δημοσθένη Χριστόπουλου να κάνει σμπαράλια αυτή την εικόνα. Η εργοδοσία της ιστοσελίδα της εφημερίδας Docomento τους ζήτησε να δουλεύουν για 330 ευρώ καθαρά με μπλοκάκι, 9ωρο, συν δύο ΣΚ το μήνα, δουλειά απ’ το σπίτι

Ο "λειτουργός της ενημέρωσης" αυτός ο οποίος μας διδάσκει για το «πώς πρέπει να είναι η δημοσιογραφία», ο «δημοσιογράφος των πολλών αποκαλύψεων και των διεθνών βραβείων», έχει καταντήσει ιμάντας μεταβίβασης της επικοινωνιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Να επανέλθουμε όμως από εκεί που ξεκινήσαμε. Στην αντιπαράθεση Τριανταφυλλόπουλου - Βαζεβάνη.

Παρουσιάζεται η ιστοσελίδα "ζούγκλα" και κατηγορεί για δημοσιογραφική απάτη τον Κώστα Βαξεβάνη γιατί στην ιστοσελίδα «Κουτί της Πανδώρας», στο σχετικό ρεπορτάζ για το ναυάγιο, ανάμεσα στους εμπλεκόμενους παραλείπετε να αναφερθεί το όνομα του Μάνθου Γιουρτζόγλου "ο οποίος έχει και περίοπτη θέση στην εταιρεία του εφοπλιστή Θεόδωρου Κουντούρη αφού όπως φαίνεται σε αυτόν καταλήγουν οι παραγγελίες αλλά και από αυτόν ξεκινούν τα «μπάρκα»". Κι αυτό συμβαίνει γιατί σύμφωνα με το δημοσίευμα της "ζούγκλας", ο Γιουρτζόγλου "είναι γνωστός ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ με έντονη δράση και κυρίως με εκπομπή στην «επαναστατική» ΕRTOpen".

Μετά απ' αυτή την εξέλιξη ο Κ. Βαξεβάνης, σήκωσε το "γάντι" και απαντάει
από την ιστοσελίδα του:

Μάκη δεν είναι βρυχηθμός, είναι το εντερικό σου σύστημα

Να χτυπάς πτώματα και άνανδρο είναι και δεν έχει νόημα. Με αυτή την έννοια, το να χαραμίζεις έστω και πέντε λέξεις για το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, μπορεί και να παρεξηγηθεί. Αλλά από την άλλη, το να ανακόπτεις τον εθνικό ηδονοβλεψία από νέα συμβόλαια , έχει μια κάποια χρησιμότητα.

Ο Τριανταφυλλόπουλος, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Άδωνη και την παρέα του, ανέβασε στο site του, πως το koutipandoras.gr (και εγώ προσωπικά) κάναμε δημοσιογραφική απάτη.

Δηλαδή κάναμε photoshop σε φωτογραφία που έδειχνε τα μέλη της εταιρείας που ρύπανε το Σαρωνικό και αντικαταστήσαμε ένα πρόσωπο με ένα άλλο. Φυσικά ο Τριανταφυλλόπουλος ήξερε την αλήθεια γιατί τη γράψαμε και την επιβεβαίωσε και το site ellinikahoaxes όπως και πολλοί άλλοι στο διαδίκτυο. Το koutipandoras.gr είχε αναρτήσει τη φωτογραφία από το site της εταιρείας παραθέτοντας μάλιστα και το link εκτός από τη φωτογραφία. Στη συνέχεια, όπως φαίνεται και από την αποθηκευμένη από τη Google σελίδα, η εταιρεία άλλαξε τα πρόσωπα στο site της. Τριανταφυλλόπουλος, Άδωνης, Βαρβιτσιώτης και ένα χρυσαυγίτικο blog με σχέσεις με τον Άδωνη, αποκάλυψαν την «απάτη Βαξεβάνη» δηλαδή την αλλαγή από εμάς της φωτογραφίας.

«Γράψτους εκεί που πρέπει να τους γράψεις και μη χαραμίζεις λέξεις» μου είπε ένας φίλος που τα παρακολούθησε όλα αυτά. Μπορεί να έχει και δίκιο, αλλά μια που ο Τριανταφυλλόπουλος, ξύνεται στη γκλίτσα του τσομπάνη έστω και για να του δώσει κάποιος σημασία ή για να τον νοικιάσει κανένας σε τιμή ευκαιρίας, είπα να γράψω.

Ο Τριανταφυλλόπουλος έχει πολλούς λόγους για να με μισεί και μένα και την ομάδα μου. Αποκαλύψαμε την μεγάλη απάτη με τα νανογιλέκα , και η αποκάλυψη, του αφαίρεσε έσοδα (σε αυτόν και τον συνεταίρο του) πάνω από 6 εκατομμύρια. Στείλαμε τα γιλεκάκια σε τρια Πανεπιστήμια που αποφάνθηκαν για την απάτη. Απευθυνθήκαμε στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου και το ΕΣΡ και απαγορεύθηκε να κάνει παραπλανητικές διαφημιστικές εκπομπές εμφανίζοντας τον εαυτό του ως Ιησού του δημοσιογραφικού Βόθρου, που φορώντας γιλεκάκια σήκωνε ανάπηρους από την αναπηρική καρέκλα. Ο Τριανταφυλλόπουλος οδήγησε τον συνεταίρο του σε δικαστικές περιπέτειες μαζί μας και καταστράφηκε.

Αποκαλύψαμε ακόμη πως πήρε 11 εκατομμύρια από τον Όμιλο Λαυρεντιάδη τα οποία διοχέτευσε σε προσωπικούς λογαριασμούς κλείνοντας την εφημερίδα που είχε ανοίξει μαζί του (το δημοσίευμά μας προκάλεσε εισαγγελική έρευνα)

Το κυριότερο όμως είναι πως αποκαλύψαμε, πως η Αντιτρομοκρατική, ενώ υπήρχαν καταθέσεις που κατονόμαζαν τον Τριανταφυλλόπουλο ως εμπλεκόμενο στη δολοφονία του πρώην συνεργάτη του Σωκράτη Γκιόλια, δεν ερεύνησε ποτέ την πιθανότητα μιας τέτοιας σχέσης.

Άρα ο Τριανταφυλλόπουλος έχει τα δίκια του. Το μεγάλο του μίσος όμως δεν προέρχεται από την έκθεσή του από εμάς. Το μένος του καθοδηγείται από το φθόνο και τον χολερικό του χαρακτήρα.
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος πλούτισε εμφανίζοντας ως ερευνητική δημοσιογραφία την κλειδαρότρυπα, την βρωμερή έκθεση απλών ανθρώπων που δεν είχαν δημόσιο ρόλο και φυσικά τα συμβόλαια.

Την εποχή που ήταν παντοδύναμος υπήρχαν δύο είδη τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, αυτή της σιωπής και αυτή των «πιέσεων». Το βρώμικο νταραβέρι το οποίο μάλιστα πλαισίωναν δεκάδες επώνυμοι στα πάνελ του Τριανταφυλλόπουλλου, εμφανιζόταν ως αποκαλυπτική δημοσιογραφία.

Ο κύκλος αυτός έκλεισε, γιατί τέλειωσαν οι πελάτες του Τριανταφυλλόπουλλου. Η κρίση εξάλλου έκανε τον κόσμο πιο ώριμο περί τα τηλεοπτικά και γρήγορα όλοι κατάλαβαν πως ο Ταρζάν δεν ήταν παρά μια μαιμού που ανεβαίνοντας ψηλά απλώς είχε φανεί ο κώλος της.

Ο Τριανταφυλλόπουλος έμεινε απελπιστικά μόνος αλλά κυρίως αδύναμος σε δημόσια θέα. Κανένας δεν τον θέλει, κανένα κανάλι πια δεν τον χρειάζεται αφού δεν μπορεί να λύσει κανένα από τα προβλήματα για τα οποία τον νοίκιαζαν. Το σημαντικότερο είναι πως δεν τον φοβάται κανένας.

Καβάλα στο άλογο της αφήγησης που έχει για τον εαυτό του τρέχει προς την καταστροφή. Ο χαρακτήρας του όμως δεν του επιτρέπει ούτε αυτογνωσία, ούτε ταπεινότητα. Καταπίνει περιφρόνηση και φτύνει χολή. Δεν μπορεί να αντέξει την υγιή ισχύ που μπορεί να έχει ένα Μέσο Ενημέρωσης που δεν ανήκει σε αφεντικά την ώρα που ο ίδιος βυθίζεται στην αφάνεια. Στέλνει απευθείας μηνύματα DM, σε χρήστες του twitter για να βρίσει και να συκοφαντήσει συναδέλφους του και κατασκευάζει κάθε μέρα την προσωπική του σπουδαιότητα που διαρκεί μέχρι να του απαντήσει κάποιος.

Ο Μάκης τέλειωσε μαζί με όλο τον κύκλο της μπανιέρας και των βρομόνερων που εμφάνιζαν ως ροδοπέταλα. Ο Μάκης και ο Θέμος και όλοι αυτοί που κράτησαν την Ελλάδα στην αυταπάτη της οποίας ήταν μοναδικοί ήρωες, μπορεί να μη το γνωρίζει ο κόσμος, αλλά περνούν δύσκολες στιγμές. Απομονωμένοι, χωρίς φίλους και εκτίμηση, ζουν την τραγική πτώση τους με μοναδικό όπλο να κάνουν εμετό πάνω σε κάποιον που θεωρούν υπεύθυνο για όσα έκαναν. Στη συνέχεια δείχνουν στο μέρος του και λένε «κοίτα είναι βρώμικος και αυτός».

Παλεύει ο Τριανταφυλλόπουλος να κλείσει κανένα συμβόλαιο, δείχνοντας πρόθυμος να χτυπήσει τους κοινούς εχθρούς. Κανένας πια δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Ούτε επενδυτές από τις ρωσικές στέπες, τους οποίους έτρεξε να συνδράμει αυτόκλητα. Αυτός ο ισοπεδωμένος Τριανταφυλλόπουλος, μπερδεύει καμιά φορά τα αέρια από το εντερικό του σύστημα και πιστεύει και ο ίδιος πως είναι βρυχηθμός λιονταριού. Φυσικά και δεν του μυρίζει τίποτα ώστε να καταλάβει. Τόσα χρόνια στο βόθρο


Είναι φανερό ότι αυτός ο "πόλεμος" μεταξύ των καθεστωτικών δημοσιογράφων θα συνεχιστεί και θα έχει σαν αποτέλεσμα να βγαίνουν τα "άπλυτα" τους στην επιφάνεια.

  -----------------

Έλληνα μεγαλογιατρό, με πολιτική ιδιότητα, ερευνά το FBI

 

Σχόλια