Α. Γεωργίου: Με καταδιώκουν τα πολιτικά συμφέροντα

Blogger: Δiαβάστε τις μακακίες που λέει ο κ. Γεωργίου και ...πεισθείτε. Ο άνθρωπος πρέπει να απαντήσει σε συγκεκριμένες κατηγορίες και αφήσει τα κόλπα περί πολιτικών συμφερόντων. Τα πολιτικά συμφέροντα τον έβαλαν στη θέση αυτή, τον διατήρησαν (λέγε Μπένυ..), τον φυγάδευσαν και τέλος είναι τα ίδια συμφέροντα που του δίνουν βήμα για ..να θολώσει τα νερά. Kαλή ανάγνωση. (μεταγεννέστερη εγγραφή. Ξαναδιάβασα το άρθρο στο έντυπο και ενισχύθηκε η πεποίθεσή μου ότι το άρθρο είναι πέρα για πέρα στημένο...)

Για πολιτικά συμφέροντα που τον καταδιώκουν και υποκινούν τη δικαστική του περιπέτεια τα τελευταία χρόνια κάνει λόγο ο πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέας Γεωργίου, μιλώντας στο "Πρώτο Θέμα".
Ο κ. Γεωργίου τονίζει ότι συγκεκριμένοι παράγοντες "από την Αριστερά και τη Δεξιά" προσπαθούν με δημόσιες δηλώσεις τους να εξουδετερώσουν τις αθωωτικές αποφάσεις που έχει πετύχει μέχρι σήμερα "για να κρατούν ζωντανά διάφορα πολιτικά αφηγήματα για το παρελθόν και το παρόν", όπως χαρακτηριστικά τονίζει.
Ταυτόχρονα, ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ απαντά στην κριτική πρώην συναδέλφων του που τον κατηγόρησαν για "μαγείρεμα" των στοιχείων του 2009 προκειμένου να διογκώσει τεχνητά το έλλειμμα, σημειώνοντας πως πως η μέθοδος που χρησιμοποίησαν εκείνοι ήταν για γέλια και αν συγκριθούν με την ίδια μέθοδο τα ίδια στοιχεία το έλλειμμα για το 2009 ήταν ακόμη μεγαλύτερο.
"Σίγουρα δεν γίνεται κάτι τέτοιο πουθενά μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία θέλουμε ως στατιστική υπηρεσία και ως χώρα γενικότερα να ανήκουμε. Είναι τελείως εκτός Ευρωπαϊκού Δικαίου και πρακτικής. Στην Ευρώπη δεν ψηφίζουμε για τα στατιστικά στοιχεία!" υπογραμμίζει ο κ. Γεωργίου.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Γεωργίου στέλνει μήνυμα στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας που αντιπαρατίθενται για τις ενέργειές του: "Δεν μπορούμε να έχουμε και την πίτα ολάκερη και στον σκύλο χορτάτο. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία που παρήγαγα με τους συναδέλφους μου στην ΕΛΣΤΑΤ για να δανειστούμε μέχρι τώρα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ -γιατί είναι τα ίδια στοιχεία και η ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα- και συγχρόνως να αμφισβητούνται για κάποιους λόγους από τμήμα της Δικαιοσύνης και την Πολιτεία, λέγοντας βασικά ότι χρειαζόμασταν και χρειαζόμαστε να δανειστούμε λιγότερα. Και αυτό μάλιστα όταν τα στοιχεία αυτά, άρα και η διαδικασία παραγωγής και δημοσιοποίησής τους, έχουν γίνει αποδεκτά από κάθε κυβέρνηση από το 2010 μέχρι σήμερα μέσω των προϋπολογισμών και των μνημονίων που έχουν υπογράψει και ψηφίσει. Όταν έχουν γίνει αποδεκτά από όλους τους εταίρους της χώρας στην Ευρώπη και παγκοσμίως, και έχουν πιστοποιηθεί τόσες φορές από τον κατά τον νόμο (Κανονισμός 479) αρμόδιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέλος, πώς είναι δυνατό να διώκομαι έξι χρόνια και να καταδικάζομαι για τα ανωτέρω στοιχεία και τη διαδικασία παραγωγής τους όταν είναι επισήμως αποδεκτά και πιστοποιημένα και να μην εξετάζει η Δικαιοσύνη την περίοδο των Greek Statistics που πραγματικά υπέσκαψε τη χώρα;". ΠΗΓΗ
---------------------
blogger: Για το αρχείο σας.

  1. Ευχαριστώ τη Δικαιοσύνη που προσπαθεί να διερευνήσει το έγκλημα του Γεωργίου... (ΖΕΖΑ ΖΗΚΟΥ)
  2. ΕΛΣΤΑΤ- Υπόθεση Γεωργίου (Up)
  3. Ο Γεωργίου η ΕΛΣΤΑΤ οι "θεσμοί" και η αποικία τους!...
  4. Τα mails της προδοσίας στην υπόθεση Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ
  5. Και εδώ το άρθρο ενός ...ΟΜΗΡΟΥ - ενός «δωσίλογου της ενημέρωσης»  - δεν τολμάει να γράψει το όνομά του, να υπογράψει βρε αδελφέ, ένα κατάπτυστο κείμενο, γραμμένο κατά παραγγελία για να διασύρει όλους εκείνους που επιμένουν ότι: 
    1. 1. Δεν τρελάθηκαν μαζικά τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ για να καταγγέλλουν τον Α. Γεωργίου. 
    2. 2. Εν τέλει αφού ο Γεωργίου είναι αθώος γιατί δεν τον άφησαν να απολογηθεί στο δικαστήριο και τον ...απάλλαξαν με Βουλεύματα; (Και να να πάμε πιο πίσω: Γιατί ο Βενιζέλος απέλυσε τους δυο Αντιπροέδρους της ΕΛΣΤΑΤ, Γεωργαντά και Λογοθέτη; Όταν την αρμοδιότητα αυτή είχε μόνο η Βουλή που τους είχε προσλάβει; Πόσες παρανομίες τελικά πρέπει να καταπιούμε;) 

Τέλος για να χωνέψετε τη διαφορά ενός προτεκτοράτου, από ένα κυρίαρχο κράτος διαβάστε εδώ

Σχόλια