Τα Panama Papers «έριξαν» τον πρωθυπουργό της Ισλανδίας.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας, Σίγκμουντουρ Γκουνλάουγκσον, στον απόηχο της διαρροής των «Εγγράφων του Παναμά», μετά την άρνηση του προέδρου της χώρας Όλαφουρ Γκρίμσον να κάνει δεκτό το αίτημά του για διάλυση της Βουλής και πρόωρες βουλευτικές εκλογές.


Οπως αναφέρουν οι New York Times, η παραίτηση ανακοινώθηκε από υπουργό ενώ η είδηση επιβεβαιώθηκε και από τον αναπληρωτή πρόεδρο του Προοδευτικού Κόμματος στην κρατική τηλεόραση RUV.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει τη διάλυση του κοινοβουλίου της Ισλανδίας, αφού η αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης, με αφορμή το σκάνδαλο που ξέσπασε από τη διαρροή των λεγόμενων «Εγγράφων του Παναμά» (Panama Papers), η οποία άγγιζε και τον πρωθυπουργό.



Ωστόσο, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γκουνλάουγκσον, ο πρόεδρος της Ισλανδίας Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον, αρνήθηκε να προχωρήσει στη διάλυση και κάλεσε για διαβουλεύσεις τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του.


  • Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, η αντιπολίτευση υπέβαλε πρόταση μομφής και χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου, διαμαρτυρόμενοι γιατί, όπως υποστηρίζουν, ο Γκουνλάουγκσον δεν είχε δηλώσει μια εξωχώρια εταιρεία που είχε ιδρύσει, από κοινού με τη σύζυγό του, προκειμένου να διαχειρίζεται την περιουσία που κληρονόμησε η τελευταία από τον πατέρα της.


Ο ίδιος ο Ισλανδός πρωθυπουργός είχε αρχικά δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.


Πηγή:  kathimerini.gr
Blogger: Και ενώ ένα σκάνδαλο, αναγκάζει σε παραίτηση τον πρωθυπουργό της Ισλανδίας, στην Ελλάδα ένας νέος πολιτευτής αρχίζει την πορεία του μ' ένα σκάνδαλο ...για μεγιστοποιήσει την πιθανότητα να γίνει πρωθυπουργός. 
Αντί το σκάνδαλο να αποτελέσει την ταφόπλακα των φιλοδοξιών ενός νέου πολιτικού, αυτό γίνεται εφαλτήριο για την κατάκτηση της εξουσίας!
Αυτό ισχύει στην Ελλάδα! Και δεν ισχύει στην Ισλανδία. Τώρα να σας θυμίσω ότι οι Ισλανδοί δεν πήραν τη "βοήθεια" που τους πρόσφερε του ΔΝΤ, αλλά το εξωπέταξαν, ενώ στην Ελλάδα το  ΔΝΤ δεν βρήκε μεγάλες αντιστάσεις αν δεν ..θεωρήθηκε και ευτυχία! 
Αυτή είναι η διαφορά δυο λαών: Ισλανδών και Ελλήνων. Ποιοί είναι έξυπνοι το αφήνω σε σας...
Ακολουθούν μερικές εγγραφές για το αρχείο σας...
  1. Siemens και το ...λάδι 

  2. SIEMENS: ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ Α. ΚΟΓΙΕΒΙΝΑ(Αφορά την ΝΤΟΡΑ)

  3. Υπόθεση Siemens: Χριστοφοράκος και Καραβέλας στέλνουν χαιρετίσματα

  4. Δωροδοκία και ... πολίτευμα  

    Kαι ένα κείμενο του Μ. Ιγνατίου σχετικό με το θέμα:

    Μικροί και ανίκανοι: Η διαφθορά είναι εικόνα και ομοίωση του πολιτικού προσωπικού της Ελλάδας

     

Σχόλια