Συνέπειας συνέχεια.. ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ... 2022 ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΓΗΝ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ
Μόνο λίγες ώρες κράτησε η κακόγουστη θεατρική παράσταση που έστησε η κυβέρνηση Τσίπρα, με στόχο να πείσει αφελείς ή ανίδεους ότι δίνει σκληρή μάχη με το ΔΝΤ, στον απόηχτο της πολύκροτης αποκάλυψης του Wikileaks.  
Ζηλώσας δόξαν Κ. Σημίτη, που έμεινε στην Ιστορία για το “ευχαριστώ τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής” στην κρίση των Ιμίων, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε περιχαρής γιατί ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν σημείωσε, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, “την ανάγκη η Ευρώπη να εκπληρώσει την δέσμευση της να καταστήσει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας μέσω ελάφρυνσης χρέους”. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση Τσίπρα θέλει να μας πείσει ότι βρίσκεται σε πόλεμο με το ΔΝΤ, τη στιγμή που εναποθέτει τις ελπίδες της στο μεγάλο αφεντικό του ΔΝΤ, τη μόνη χώρα που έχει βέτο στις αποφάσεις του, τις ΗΠΑ!
Η αυτογελοιοποίηση της κυβέρνησης Τσίπρα πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις σήμερα. Από το βήμα ελληνογερμανικόυ φόρουμ, στο Βερολίνο, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης διαβεβαίωσε τους Γερμανούς ότι είμαστε και θα είμαστε πάντα μαζί τους, βρέξει- χιονίσει, κι ότι δεν θα επιδιώξουμε καμία ελάφρυνση του χρέους, τουλάχιστον μέχρι το... 2022! Ο ανεκδιήγητος εκπρόσωπος της ανεκδιήγητης αυτής κυβέρνησης δεν δίστασε να ισχυριστεί ότι το ελληνικό χρέος “είναι βιώσιμο μέχρι το 2022”, κάτι που αρνείται ακόμη και το ΔΝΤ!  
Πρόκειται για μνημείο πολιτικής ανικανότητας, ακόμη περισσότερο που οι δηλώσεις Σταθάκη έγιναν λίγες ώρες πριν τη συνάντηση Μέρκελ- Λαγκάρντ, στην οποία θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες πολιτικές ικανότητες για να φανταστεί κανείς τη συνέχεια. Η κ. Μέρκελ θα πει στη διευθύντρια του ΔΝΤ: “Γιατί έχετε φαγωθεί με την απομείωση του ελληνικού χρέους, αφού ούτε καν η ελληνική κυβέρνηση δεν το ζητάει”; Με τη σειρά της, η Λαγκάρντ θα πει στη Μέρκελ: “Ωραία λοιπόν, να μη μειώσουμε το χρέος, αλλά αφού το πρόγραμμα δεν βγαίνει, κι επειδή το ΔΝΤ δεν μπορεί να ξεφτιλιστεί, φορτώστε στους τόσο γενναιόδωρους και υπομονετικούς Έλληνες κι άλλα μέτρα, αν δεν θέλετε να φύγει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα. Και τότε να δούμε πως θα περάσετε τη συμφωνία στη Βουλή”.  
Οι μαθητευόμενοι μάγοι αυτής της υποταγμένης κυβέρνησης σκέφτονταν ότι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τις υπαρκτές αντιθέσεις ΗΠΑ- Γερμανίας για να εξασφαλίσουν την εφαρμογή του ούτως ή άλλως εξοντωτικού, για το λαό, τρίτου μνημονίου με φύλλο συκής κάποια ελάφρυνση χρέους. Όμως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τους προσγείωσε ανώμαλα στην πραγματικότητα όταν δήλωσε ορθά- κοφτά ότι “δεν πρόκειται να υπάρξει διχασμός ΔΝΤ-ΕΕ για την Ελλάδα”. Όσες δηλώσεις υποτέλειας κι αν κάνει ο κ. Σταθάκης στο Βερολίνο, αυτό που θα εξασφαλίσει η κυβέρνησή του είναι “τα χειρότερα και των δύο κόσμων”: ΚΑΙ νέα, δυσβάσταχτα μέτρα, ουσιαστικά ένα τέταρτο μνημόνιο πάνω στο τρίτο ΚΑΙ καμία ελάφρυνση του χρέους μέχρι το...2022 και βλέπουμε!  
Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Γιώργος Σταθάκης ανήγγειλαν ότι η αξιολόγηση των “θεσμών” θα κλείσει στις 22 Απριλίου και ότι θα ακολουθήσει, με συνοπτικές διαδικασίες την Εβδομάδα των Παθών, η ψήφιση των σφαγιαστικών ρυθμίσεων για ασφαλιστικό, φορολογικό, κόκκινα δάνεια και ιδιωτικοποιήσεις. Προετοιμάζοντας για τα χειρότερα την κοινή γνώμη και τους βουλευτές τους, άφησαν να διαρρεύσει ότι έχουν ήδη δεσμευτεί για νέα μέτρα ύψους 1,8 δισ πάνω στα 5,4 δισ που είχαν συμφωνήσει, και στα οποία θα περιλαμβάνονται όχι μόνο νέοι φόροι, αλλά και περικοπές δημοσίων δαπανών, με αυτονόητες επιπτώσεις σε μισθούς, θέσεις εργασίας και κοινωνικές υπηρεσίες.  
Αποκαλύπτεται έτσι με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση όχι απλώς υποταγμένων και πολιτικά ανίκανων, αλλά και ανθρώπων που εξαπατούν ανερυθρίαστα τον ελληνικό λαό, με μόνο στόχο που τους γαλβανίζει και τους συσπειρώνει την παραμονή στα κρατικά αξιώματα. 
Α.Θ.
Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Σχόλια