Αίτημα διαγραφής των μετοχών της από το Χ.Α. κατέθεσε η ΑΓΕΤ Ηρακλής

(5-4-2016) 
Αίτημα διαγραφής των μετοχών της από το Χρηματιστήριο Αθηνών κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η ΑΓΕΤ Ηρακλής.
Η διαγραφή των μετοχών έχει λάβει το πράσινο «φως» και από τη γενική συνέλευση της εταιρείας, η οποία συνεδρίασε χθες.
Σημειώνεται ότι η ΑΓΕΤ Ηρακλής ελέγχεται κατά 100% από τη Lafarge Cementos SAU.
 Πηγή

Blogger: 
Για τους νέους: - Η ΑΓΕΤ Ηρακλής ήταν μια "πετυχημένη" ιδιωτικοποίηση του Μητσοτάκη στις αρχές της δεκαετίας του ,90. Έχει αξία να ανατρέξει κανείς αυτήν την ιστορία.   
Βλέποντας την πορεία της ΑΓΕΤ Ηρακλής,  - εδώ  , εδώ, εδώ,  παλιές σχετικά με το θέμα εγγραφές ---- μπορεί να δει την πορεία της Βιομηχανίας και γενικά των μεγάλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Η αποβιομηχάνιση και οι ρίζες της χρεοκοπίας πάνε πολύ βαθιά.  Σε λίγο δεν θα έχει νόημα να υπάρχει το Χρηματιστήριο - σε ποια οικονομία, για ποια οικονομία; Θα διατηρηθεί ως οργανισμός μέχρις ότου κλείσει ο κύκλος της καταστροφής και δεν θα είναι πια χρήσιμο ως εργαλείο λεηλασίας. Φυσικά, να ζήσουμε να θυμόμαστε την "χρυσή"εποχή του Χρηματιστηρίου 1997-2000 όπου με την ιδεολογική καθοδήγηση των  "ηγητόρων": Σημίτη, Παπαντωνίου, Στουρνάρα, εξαερώθηκε ένα ΑΕΠ της χώρας. Η συνέχεια είναι γνωστή: Οι "μάγκες" - με την συνέργεια των πολιτικών -  εξήγαν "νόμιμα" τα προϊόντα της λεηλασίας, χρηματιστικά κέρδη τα λένε οι ίδιοι, σε οffshore - να μερικά άνθη - και άλλους φορολογικούς παραδείσους -  - εις τας Ευρώπας, αλλά και όλον τον κόσμο. Βέβαιο φρόντισαν να αφήσουν εδώ τους υπηρέτες τους - πολιτικό προσωπικό - και περιμένουν τη δεύτερη φάση του σχεδίου. Κατ' εφαρμογήν του: "όταν κοροϊδεύεις κάποιον μια φορά, μπορείς να τον κοροϊδεύεις πάντα" είναι τώρα πάλι παρόντες - με άλλα πρόσωπα (λέγε με Fund), πίσω απ' άλλους εκτελεστές για να πάρουν ότι έχει απομείνει. Σε περίοπτη θέση έχουν τον (axyr) άνθρωπό τους τον Στουρνάρα, ώστε να μην επιτρέψει να γίνει το αυτονόητο: 'Ελεγχος όλων των αξιών (χρήματα, ομόλογα, αγορές ακινήτων στο εξωτερικό κ.λ.π. ) που βγήκαν από τη χώρα από το 2000 τουλάχιστον.... 
Οι περισσότερες επιχειρήσεις είτε θα κλείσουν είτε θα εξαγορασθούν και άρα οι μητρικές τους εταιρίες θα τις αποσύρουν από το χρηματιστήριο. Υπάρχει και μια μερίδα - μικρή - που ήδη έχει μεταφέρει την έδρα της εκτός Ελλάδας είτε σκέφτεται να το κάνει το επόμενο διάστημα. 
Αν στα παραπάνω προσθέτε την ήδη καταγεγραμμένη μετανάστευση 250.000 νέων επιστημόνων, που θα μπορούσαν να απογειώσουν την χώρα, έχετε την πλήρη εικόνα της καταστροφής.  Δεν τελειώσαμε όμως! Με την προσθήκη φουκαράδων που σπρώχνονται να εισβάλλουν στη χώρα, έχεις την τέλεια συνταγή για τον διαρκή εφιάλτη στο έρμο τούτο τόπο.
Αυτό που θ' απομείνει ως "κρατική δομή" θα είναι είναι κέλυφος αδειανό, βυθισμένο στην διαρκή υπανάπτυξη χωρίς πιθανότητα ανάκαμψης. 
Πως μπορεί να λειτουργήσει μια χώρα που δεν έχει τραπεζικό σύστημα. Δεν έχει επιχειρήσεις! Η χώρα μετατρέπεται σταθερά σε προτεκτοράτο και θα κρατήσει μόνο υπηρεσίες που μπορεί να παράξει φθηνά, πιο φθηνά και από τους Ασιάτες. 
Ας ετοιμάζονται οι Έλληνες ιθαγενείς για τη στιγμή που θα περιφέρουν τα τέκνα τους προς τέρψιν των Γερμανών και άλλων Βορειοευρωπαίων αφού αυτός θα είναι και ο μοναδικός τρόπος να αποκτήσουν το ευρώ που θα γίνεται όλο και πιο δυσεύρετο.... Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα.
-------
 

Σχόλια