Όταν η χώρα σου έχει γίνει προτεκτοράτο, στις εκλογές κάνεις αποχή

Η πρόσφατη Ιστορία της χώρας μας έχει διδάξει πως χρειάζεται κάθε φορά μια νέα κυβέρνηση για να περάσει το νέο Μνημόνιο. Η κυβέρνηση Παπανδρέου πέρασε το Μνημόνιο και έπεσε στις εκλογές. Η κυβέρνηση Σαμαρά πέρασε ένα Μνημόνιο και έπεσε στις εκλογές.

  • Η κυβέρνηση Τσίπρα πέρασε ένα Μνημόνιο και θα πέσει στις επόμενες εκλογές, για να έρθει μια νέα κυβέρνηση να περάσει το νέο Μνημόνιο.
  • Το θέμα είναι πότε θα γίνουν οι επόμενες εκλογές.
Το γεγονός πως οι πάντες έχουν αντιληφθεί πια πως δεν έχει απολύτως καμία σημασία ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση, μπορεί και να δώσει χρόνο στον Αλέξη Τσίπρα.
  • «Αφού δεν έχει καμία σημασία ποιος είναι στην κυβέρνηση, άσε τον Τσίπρα και την παρέα του να υποδύονται την κυβέρνηση γιατί τους άλλους τους φάγαμε και σαράντα χρόνια στη μάπα».
Δεν αμφιβάλλω πως πολλοί Έλληνες σκέφτονται έτσι. Είναι ολοφάνερο πως οι Έλληνες έχουν παραιτηθεί.
Από την άλλη, αντίθετα με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εξαιρετικός σύμμαχος του Τσίπρα.
Αφενός ο Μητσοτάκης έχει είναι μνημονιακότερος του Μνημονίου και αφετέρου είναι τόσο γελοίος που κάνει τον Τσίπρα να μοιάζει συμπαθής.
Βέβαια, το σημαντικότερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι είναι και επίσημα πια προτεκτοράτο.
Κι αυτό δεν αλλάζει με κανένα Τσίπρα και κανένα Μητσοτάκη.
Αυτό μόνο οι Έλληνες μπορούν να το άλλάξουν.
Μετά από έξι χρόνια από την χρεοκοπία της χώρας -και στον δρόμο για το τέταρτο Μνημόνιο-, δεν πιστεύω πως οι Έλληνες θα εξεγερθούν, αν και οι πάντες βλέπουν πως η κατάσταση στην Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο.
Ούτε καν συνειδητή στάση πληρωμών δεν τολμούν να κάνουν, αν και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες δεν πληρώνουν δεν έχουν πια να πληρώσουν.
Η πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου είναι πια ένας βάλτος.
Οι ειδήσεις διαδέχονται η μία την άλλη αλλά δεν έχουν καμία σημασία.
Η Ελλάδα προσποιείται πως είναι μια κανονική, κυρίαρχη, δημοκρατική χώρα, ενώ είναι ένα προτεκτοράτο με στοιχεία αποικίας και μπανανίας.
Οπότε, τι σημασία έχουν οι εκλογές;
  • Οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία στα προτεκτοράτα.
  • Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η πιο υγιής αντίδραση των Ελλήνων στις επόμενες εκλογές θα ήταν να μην πάνε να ψηφίσουν.
  • «Και θα αλλάξει κάτι αυτό;»
  • Γιατί, τώρα που ψηφίζεις, αλλάζει κάτι;
  • «Μα δεν θα περάσει το επόμενο Μνημόνιο, αν δεν πάω να ψηφίσω;»
  • Γιατί, τώρα που ψηφίζεις, δεν περνάει το Μνημόνιο;
  • Το ΟΧΙ θριάμβευσε με 61,3% στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου, και, πριν κλείσουν οι κάλπες, είχε γίνει ΝΑΙ.
  • Ούτε οι εκλογές, ούτε το δημοψήφισμα μετράνε στην Ελλάδα.
  • Η γνώμη των Ελλήνων δεν μετράει.
Ούτε τα κόμματα μετράνε.
Το μόνο που πετυχαίνουν τα κόμματα στα προτεκτοράτα είναι να κρατούν διαιρεμένους, παθητικούς και ανίσχυρους τους πολίτες.
Μια καλή απάντηση στις επόμενες εκλογές, όταν γίνουν, είναι να μην πάει κανένας Έλληνας στην κάλπη.
Επίσης, τα κόμματα που επιθυμούν την απελευθέρωση της Ελλάδας καλό θα ήταν να μην συμμετάσχουν στις εκλογές. Να καλέσουν τους πολίτες σε αποχή.
Αν η αποχή φτάσει σε ένα ποσοστό 70%, τίποτα δεν θα είναι ίδιο την επόμενη μέρα και η όποια κυβέρνηση -όπως και οι δανειστές- θα ξέρουν καλά πως τα κόμματα που κυβερνούν δεν έχουν λαϊκή νομιμοποίηση, δεν είναι νομιμοποιημένα από την κοινωνία.
Αν η αποχή φτάσει στο 70%, το κυβερνών κόμμα θα έχει γύρω στο 10% του εκλογικού σώματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχει το 18% του εκλογικού σώματος.
Δεν αμφιβάλλω πως πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι, κομματόσκυλα, νεοναζί και διάφοροι βλαμμένοι που ψηφίζουν Λεβέντηδες για να κάνουν πλάκα, θα πάνε στις κάλπες.
Το ποσοστό της αποχής στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου έφτασε το 44,1% και ήταν το μεγαλύτερο της Μεταπολίτευσης. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, ψήφισαν 650 χιλιάδες λιγότεροι ψηφοφόροι από τις εκλογές του Ιουνίου.
Στις επόμενες εκλογές, να βάλουμε στόχο η αποχή να ξεπεράσει το 70%.
Δεν έχουν καμία σημασία οι εκλογές στα προτεκτοράτα.
Αυτό που έχει σημασία είναι να πάρουμε τη χώρα μας πίσω.
Αφού πάρουμε τη χώρα μας πίσω, μπορούμε μετά να σκοτωθούμε μεταξύ μας οι δεξιοί με τους αριστερούς και όλους τους άλλους.
Αλλά πρέπει πρώτα να πάρουμε τη χώρα μας πίσω.
Η αποχή από τις εκλογές στα προτεκτοράτα είναι μια πατριωτική πράξη.
Η αποχή από τις εκλογές στα προτεκτοράτα είναι συνειδητή πράξη ευθύνης.
(Η πρώτη και μόνη φορά που δεν ψήφισα στις εκλογές, ήταν στις εκλογές του 2009, όπου -για να μην ξεχνάμε- είχε θριαμβεύσει με 43,92% το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Οι επόμενες εκλογές θα είναι η δεύτερη φορά που δεν θα ψηφίσω. Αν οι Έλληνες αντιδράσουν κάποτε και η Ελλάδα πάψει να είναι προτεκτοράτο, τότε θα ψηφίσω ξανά.)

Σχόλια