Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί οι "ελεγκτές" του ΔΝΤ αμφισβητούν την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ τώρα;




Το δημοσίευμα με τίτλο "Οι ‘ελεγκτές’ του ΔΝΤ αμφισβητούν την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ" στο Capital.gr της 24.3.16, αναφέρεται στην πρόσφατη ειδική έκθεση για τις στατιστικές του γραφείου εσωτερικού ελέγχου (ΙΕΟ) του ΔΝΤ από την οποία αμφισβητείται "η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ" φέροντας ως παράδειγμα την  ποινική έρευνα κατά του πρώην προέδρου κ. Α. Γεωργίου (που, όλως τυχαίως, τυγχάνει να είναι και πρώην υπάλληλος του ΔΝΤ) τον οποίο εμμέσως φωτογραφίζει. Η έκθεση του ΔΝΤ μάλλον θεωρεί αυταπόδεικτη τη "σημαντική βελτίωση στην ποιότητα των ελληνικών στατιστικών στοιχείων" που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια προεδρίας του κ. Γεωργίου (2011-2015) με την απλή αιτιολογία ότι τα ελληνικά στατιστικά για τα δημόσια οικονομικά "έγιναν δεκτά από τη Eurostat χωρίς επιφυλάξεις" σε αυτή την περίοδο. 
Δεν αναφέρει όμως η έκθεση την ιδιαιτέρως ΕΞΗΡΤΗΜΕΝΗ  σχέση καθοδήγησης και αμέριστης μεροληπτικής υποστήριξης προς τον Γεωργίου που υπήρχε σε όλη αυτήν την συγκεκριμένη περίοδο από  ανώτερους αξιωματούχους της Eurostat και του ΔΝΤ, γεγονός που αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας από σχετική αλληλογραφία που έχει δημοσίως αποκαλυφθεί στην Ελληνική Βουλή, αφενός μεν με τον Γενικό Διευθυντή της Eurostat, W. Radermacher, ο οποίος του έστελνε εντολές για τους τρόπους διόγκωσης των στοιχείων του ελλείμματος του 2009, π.χ. με τα swaps του 2001 και με δήθεν ελλείμματα των ΔΕΚΟ, εντολές για τις οποίες απαιτούσε άμεση έγκριση εκ μέρους του Γεωργίου εντός 2 ημερών(!), και αφετέρου με τον Poul Thomsen του ΔΝΤ από τον οποίον ζητούσε ευθέως να μεσολαβήσει ώστε να εξουδετερωθούν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ και να μετατραπεί η υπηρεσία σε "ενός Ανδρός Αρχή", κάτι που τελικά επιτεύχθηκε και με την ευγενική συνδρομή του μόνιμου εκπρόσωπου της Eurostat στην ΕΛΣΤΑΤ (δήθεν επί "τεχνικών θεμάτων"), Η. Snorrason. Αυτή ήταν η περίφημη "ανεξαρτησία" της ΕΛΣΤΑΤ επί εποχής Γεωργίου!!.
Βέβαια, κατά διαβολική σύμπτωση, την ίδια αιτιολογία (περί ανεπιφύλακτης αποδοχής των ελληνικών στατιστικών από την Eurostat) χρησιμοποιεί συνεχώς, επαναλαμβανόμενα και χωρίς ουδεμία άλλη αποδεικτική τεκμηρίωση, ο ίδιος ο κ. Γεωργίου για να "αποδείξει" την αθωότητά του και για να αντικρούσει τις κατηγορίες των αδέκαστων Οικονομικών Εισαγγελέων, Πεπόνη και Μουζακίτη,
•    για την τέλεση του κακουργήματος της ψευδούς βεβαίωσης (των στατιστικών στοιχείων του 2009) κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου, υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος,αλλά και
•    για την παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.
Με βάση το υπ. αριθμ. 1149/14.7.2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ο κ. Γεωργίου έχει ήδη παραπεμφθεί ενώπιον του ακροατηρίου του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για την παράβαση καθήκοντος και συγκεκριμένα για εγκλήματα που έκανε "εκ προθέσεως με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του και σε άλλον υλικό και ηθικό όφελος", όπως η διατήρηση παρανόμως της θέσης του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ψευδόμενος ότι παραιτήθηκε από το ΔΝΤ, ο σφετερισμός των αρμοδιοτήτων του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ και η παράνομη διαβίβαση των επίσημων στοιχεία για το χρέος και το έλλειμμα του 2009 στην Eurostat χωρίς την απαιτούμενη από τον νόμο έγκριση του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ. Και, παρόλο που το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με το ανωτέρω βούλευμα αποφάνθηκε να μη γίνει κατηγορία κατά του Γεωργίου για το κακούργημα της "ψευδούς βεβαίωσης" σε βάρος του Δημοσίου (δηλ. της αλλοίωσης των στοιχείων του δημόσιου ελλείμματος του 2009), με την υπ’ αριθμ. 37/14.9.2015 έκθεση αναίρεσης της Αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Κυρίας Ξένης Δημητρίου κατά της συγκεκριμένης απόφασης του Συμβουλίου Εφετών, ζητείται πλέον από το Ποινικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου η παραπομπή του Α. Γεωργίου και σε δίκη κακουργηματικού χαρακτήρα για το εν λόγω κακούργημα που, σύμφωνα με την έκθεση αναίρεσης, συντέλεσε στην ζημία του Ελληνικού Δημοσίου κατά 210 δισ. ευρώ!.
Αμφισβητεί λοιπόν η ειδική έκθεση του ΔΝΤ την "ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ" επειδή οι πραγματικά ανεξάρτητες Ελληνικές Δικαστικές Αρχές "τόλμησαν" να διώξουν ποινικά τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ -μετά βέβαια από σοβαρή, επίμονη και ενδελεχή έρευνα που προηγήθηκε. Επισημαίνει δε η έκθεση ότι κινήσεις σαν και αυτές "εγείρουν αμφιβολίες για το αν η Ελλάδα παράγει πραγματικά ανεξάρτητες στατιστικές"! Μία εξωπραγματική λογική που, πέραν του γεγονότος ότι αποτελεί μια κατάφωρη παρέμβαση στην Ελληνική Δικαιοσύνη και μια άμεση αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας της, εμμέσως καταγγέλλει ότι η Δικαστική μας εξουσία άγεται και φέρεται από "κατεστημένα συμφέροντα", ενώ ευθαρσώς φαίνεται να εκβιάζει όλη την Κυβέρνηση θέτοντας θέμα εκπλήρωσης μνημονιακών όρων!
Και τώρα μας ζητάει να ξεχάσουμε τα όσα έγιναν και να … κοιτάξουμε … το μέλλον! Να φροντίζουμε εις το εξής "την ποιότητα των ελληνικών στατιστικών στοιχείων", χωρίς δηλ. να πολυψάχνουμε την "μή ποιότητα" των στοιχείων του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009! Να ξεχάσουμε ότι συρθήκαμε σε αυτόν τον μνημονιακό Μεσαίωνα στη βάση παραποιημένων στοιχείων και λανθασμένων "πολλαπλασιαστών", επειδή κάποιοι ήθελαν να φέρουν το ΔΝΤ στην Ευρώπη, επειδή κάποιοι ήθελαν να σώσουν τις Γαλλο-Γερμανικές Τράπεζες από την υψηλή έκθεσή τους σε τοξικά ομόλογα, επειδή κάποιοι χρειάζονταν μία χώρα-Πειραματόζωο για τις οικονομικές τους επιδιώξεις, επειδή… επειδή… επειδή…! 
  • Και παρόλη την αποδοχή του ιδίου του ΔΝΤ στην έκθεση του Μπλανσάρντ ότι μας δολοφονήσανε "κατά λάθος"!!
  • Και κυρίως τι μας ζητάει; Να θέσουμε την δικογραφία του Γεωργίου στο Αρχείο!!
  • Κατά την άποψή μας καθίσταται προφανής ο ειδικός στόχος όλου του γελοίου σκεπτικού αυτής της "ειδικής έκθεσης για τις στατιστικές" του ΔΝΤ:
  • Εκβιάστε την Ελληνική Κυβέρνηση θέτοντας θέμα εκπλήρωσης μνημονιακών όρων ώστε να διασωθεί ο Γεωργίου!
Με άλλα λόγια:
Εντάξτε ως έναν από τους μνημονιακούς όρους την διάσωση του Γεωργίου!
Αυτό όμως που εκτιμούμε ότι το ΔΝΤ εννοεί χωρίς να το λέει είναι το εξής:
Σώστε τον Γεωργίου για να σωθούμε εμείς! Και όχι μόνο εμείς (ως ΔΝΤ)! Αλλά και όλη η Τρόικα, αλλά και η Eurostat, αλλά και όλο αυτό το συνονθύλευμα της δήθεν Ευρωπαϊκής "Ένωσης", της δήθεν Οικονομικής "Ενοποίησης", του δήθεν πανίσχυρου Ευρώ και της δήθεν Ευρωπαϊκής "αλληλεγγύης"!!
Διότι αν παραπεμφθεί ο Γεωργίου για κακούργημα, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για παραπομπή της Eurostat, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Κομισιόν και του ΔΝΤ στα Διεθνή Δικαστήρια για παράβαση των περισσοτέρων από τα 30 άρθρα του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, για παράβαση του άρθρου 340 της Συνθήκης για την Λειτουργία της ΕΕ, για παράβαση του Πρωτοκόλλου αριθ. 3 του Οργανισμού του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, κ.λπ., κ.λπ.,με ό,τι αυτό συνεπάγεται σχετικά με διεκδικήσεις εκ μέρους μας για αποζημίωση για την ζημία που υπέστη η χώρα μας.
Και διότι μετά από αυτό, ίσως να "ανοίξει η όρεξή μας" και να αρχίσουμε να διεκδικούμε πολεμικές αποζημιώσεις, κατοχικά δάνεια, αποζημιώσεις για τις λεόντειες διεθνείς συμβάσεις από τις 164 "δουλειές" της Siemens με τα ελληνικά νοσοκομεία, από τα εξοπλιστικά προγράμματα, από τις συμφωνίες της ΜΑΝ, της Daimler, της Hochtief κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ.!
Ιδού λοιπόν γιατί οι "ελεγκτές" του ΔΝΤ αμφισβητούν την "ανεξαρτησία" της ΕΛΣΤΑΤ! Ακριβώς επειδή η ΕΛΣΤΑΤ ποτέ στα τελευταία 6 χρόνια δεν ήταν ανεξάρτητη, και ίσως να ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνει επιτέλους Ανεξάρτητη μετά από ενδεχόμενη παραπομπή του Γεωργίου από το Ποινικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης των στατιστικών στοιχείων του 2009.
Με τελικό αποτέλεσμα να καταλήξουμε να μην χρωστάμε σε κανέναν, αλλά αντιθέτως να μας χρωστάνε!
Ας συνεχίσουν λοιπόν να "αμφισβητούν" την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ – όλοι όσοι την αμφισβητούν. Μόνο ενθαρρυντικά μηνύματα μπορούν να εκμαιευθούν από την στάση τους αυτή. Διότι είδαμε τη ζημιά που προκλήθηκε στη χώρα μας κατά την περίοδο που δεν αμφισβητούσαν την "ανεξαρτησία" της ΕΛΣΤΑΤ!!
Η κα Ζ. Γεωργαντά είναι τ. Μέλος της ΕΛΣΤΑΤ και ο κ. Ν. Λογοθέτης τ. Αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ
Πηγή
Βlogger: 
Με τούτα με τ' άλλα απομακρυνόμαστε από τον τόπο του εγκλήματος - που δεν άλλος από την ΕΛΣΤΑΤ. Εκεί  μαγειρεύτηκαν τα στατιστικά στοιχεία της χώρας, έτσι ώστε να δικαιολογήσουν τα μνημόνια. Στον φορέα αυτό παραβιάστηκαν όλοι οι νόμοι του Ελληνικού κράτους (κρατήστε σαν δείγμα την καρατόμηση- παράνομη - του αντιπροέδρου της, από τον μεγάλο ...ποιητή Βενιζέλο που τότε είχε την ιδιότητα του υπουργού οικονομικών, επειδή δεν εκτελούσε τα εντολάς του προέδρου, Γεωργίου, πρώην υπαλλήλου του ΔΝΤ, όλως μα όλως τυχαίως...)
Για να μην χαθούν τα στοιχεία του τόπου του εγκλήματος κρατείστε για το αρχείο σας τις παρακάτω εγγραφές:
  1. Ποινική δίωξη κατά του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου  (με μπόλικες παραπομπές...)

    Στο ....βασίλειο της ΕΛΣΤΑΤ. 

  2. Σκανδάλου ΕΛΣΤΑΤ συνέχεια...

  3. “Έλληνας ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ”

    ..καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά συνέχεια...(B)

 

 

 

Σχόλια