Η φανερή χούντα της 21-4-1967 και η σύγχρονη Δικτατορία του Ψεύδους

Σήμερα, 49 χρόνια μετά τη χούντα της 21ης Απριλίου 1967, ζούμε ένα νέο είδος χούντας:  -Την κυριαρχία του ατιμώρητου, ακραίου πολιτικού ψεύδους.
 Σήμερα -εδώ και καιρό- η κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει γίνει άτυπη χούντα. Οι (δήθεν-) ελεύθερες εκλογές έχουν -προ πολλού- πρακτικά (αυτο-)ακυρωθεί, εφόσον ο κάθε πολιτικάντης μπορεί ατιμώρητος να παραμυθιάζει το εκλογικό σώμα με αμέτρητα ασύστολα, συνειδητά ψεύδη, προκειμένου να εκλεγεί.
Με αυτό τον τρόπο, το σοβαρό πολιτικό ψεύδος σιγά-σιγά ξεχαρβάλωσε την αστική δημοκρατία και ακύρωσε την ανάγκη [του καπιταλισμού] για φανερές δικτατορίες: Οι «ελεύθερες εκλογές» ως (δήθεν) «έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας» δεν έχουν πια την παραμικρή αξία, όταν μετά τις εκλογές μπορεί ο κάθε «νικητής» να κάνει ακριβώς τα αντίθετα (όπως ο Τσίπρας) όλων όσων διαλαλούσε προεκλογικά…
Ας αναλογιστούμε, τώρα, ότι η παραβίαση όρων συμβολαίου επιφέρει άμεσες κακές νομικές συνέπειες (μέχρι και ποινικές κυρώσεις) σε βάρος του παραβάτη. Παρόλ’ αυτά, απολύτως ατιμώρητη παραμένει η καταπάτηση του πιο σημαντικού δημόσιου συμβολαίου, του πολιτικού συμβολαίου μεταξύ εκλογέων και εκλεγμένων, μεταξύ του λαού και των πολιτικών (κομμάτων ή προσώπων) που εκλέγονται «από το λαό».
Αυτή η σάπια κατάσταση, απολύτως απαράδεκτη για κάθε είδους δημοκρατία, όχι μόνο την (λεγόμενη) «αστική»… πρέπει οπωσδήποτε, κάποτε να αντιμετωπιστεί.
Το σοβαρό πολιτικό ψεύδος (εφόσον αποδειχθεί) πρέπει κάποτε να γίνει ποινικά κολάσιμο, με ιδιαίτερη αυστηρότητα, με παραδειγματικές τιμωρίες, χωρίς έλεος (π.χ. με εφ όρου ζωής στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, αν όχι -σε ακραίες περιπτώσεις- με ισόβια, ή ακόμη και με… επαναφορά της θανατικής ποινής).
κλικ για μεγέθυνση (καταδίκες χουντικών)
κλικ για μεγέθυνση (καταδίκες χουντικών)
  • (Ακούτε, σ. Ζωή Κωσταντοπούλου; -Αν όχι, ας σας το μεταφέρει κάποιος…)

Α !… (μπερδεουαίη)… μην ακούσω τώρα μαλακίες περί «αστικής δημοκρατίας»… αριστεράντζες μου, γιατί σε οποιοδήποτε είδος δημοκρατίας (ακόμη και την πιο ουτοπική και «σοσιαλιστική») ακριβώς τα ίδια ισχύουν, 100%.
Αν εσείς δεν τα εμπεδώσετε, όμως, τότε θα είστε… (πρακτικά) συνεργοί με τους σημερινούς συριζαίους ψεύτες, αγαπητοί μου σύντροφοι [ΛΑΕτζήδες και ΑΝΤΑΡΣΥάτες και λοιποί συν-αριστεροί], δηλαδή τότε (=αν δεν προτείνετε και δεν κάνετε τίποτα θεσμικό, ενάντια στο σοβαρό πολιτικό ψεύδος)… θα είστε μόνο για πάρα πολλές κλωτσιές.Γκέγκε?
tsipras

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια