ΜΜΕ και money (2)

Σχετικά με τα ΜΜΕ και την πρόσφατη υπόθεση για εκβιασμούς με εργαλείο τα ΜΜΕ.

Eπειδή κάποιοι παριστάνουν τον ανήξερο για τα τρωκτικά - δημοσιοκάφρους να θυμίσω ότι:"Το 2005 λοιπόν, αν θυμάστε, ο εκδότης της Ελεύθερης Ώρας, Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, είχε καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης 18 ετών χωρίς αναστολή για απόπειρα εκβιασμού σε βάρος του Θεόδωρου Αγγελόπουλου και για εκβίαση κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Γιάννη Λάτση. Ο εκδότης της Ελεύθερης Ωρας τούς εκβίαζε χρησιμοποιώντας ως απειλή (δήθεν) σχέσεις του με τη «17 Νοέμβρη», λέγοντάς τους πως θα τους βγάλει από τη... λίστα της οργάνωσης." Πηγή

  • Βέβαια η παραπάνω πηγή αναφέρεται σε "πάθος των ακροδεξιών να εκβιάζουν" και αφήνει τους "αριστερούς" "εκδότες" στο απυρόβλητο, αποσιωπώντας το γεγονός ότι οι αυτοχρηζόμενοι "προοδευτικοί" εκδότες απλά δεν είναι ψηλικατζήδες, για να εκβιάζουν πρόσωπα, αλλά "μεγάλοι" "επιχειρηματίες" που με μοχλό τα ΜΜΕ (εφημερίδες και τηλεόραση) παίρνουν δημόσια έργα και ορίζουν την αγορά οπλικών συστημάτων των οποίων είναι αντιπρόσωποι.  Δεν αναφέρεται δε καθόλου - σαν να μην θέλει να θίξει - ονόματα που έκαναν καριέρα σαν εκβιαστές, αλλά εξακολουθούν να λειτουργούν σαν αξιότιμοι επιχειρηματίες!

H ανυπαρξία ανεξάρτητου τύπου, ή μάλλον η κυριαρχία της διαπλοκής είναι υπεύθυνη για την κατάντια της χώρας. Αξίζει να θυμηθούμε μια παλιά (2008)  αλλά επίκαιρη εγγραφή:

Σχόλια