Το ψέμα και η αλήθεια


To ψέμα δεν είναι ποινικό αδίκημα. Τα αποτελέσματα του ψέματος μπορούν να είναι αδικήματα, αλλά το ίδιο δεν είναι. Εκτός κι αν λέγεται υπό το κράτος όρκου, οπότε είναι ψευδορκία.
Οι πρωθυπουργοί, παρ” ότι κι αυτοί ψεύδονται, δεν πρέπει να ψεύδονται με ευκολία, αλλά εν μέτρω. Κι αυτό όχι διότι έχουν ορκισθεί στο Σύνταγμα (Και θα τους φάει το φίδι του Ορκίου Διός), αλλά διότι τα πολλά ψέματα βλάπτουν σοβαρά τους λαούς.
Ο κ. Τσίπρας δεν λέει μόνον ψέματα. Λέει όμως πολλά ψέματα. Ψεύδεται ιδιαζόντως ψεύδεται ειδεχθώς. Αν απαριθμούσαμε τα ψέματα στα οποία καταφεύγει, δεν θα μας έφθανε ένα ολόκληρο φύλλο πολυσέλιδης εφημερίδας για να τα χωρέσει.
Οχι! Ο κ. Τσίπρας δεν είναι ψεύτης. Δεν γεννήθηκε ψεύτης. Ούτε ανατράφηκε για να γίνει ψεύτης. Ο κ. Τσίπρας πολιτικοποιήθηκε με κίνητρο την αναζήτηση της αλήθειας και τη διεκδίκηση της εφαρμογής του δικαίου.
Ομως, αν σήμερα εκαλείτο ένας Τυρταίος (καμιά συγγένεια με τον κ. Λούλη) να γράψει το επίγραμμα της εποχής Τσίπρα, θα έγραφε απλώς «Το ψέμα, του ψέματος, το ψέμα, ω ψέμα». Κι αν κάποιος έψεγε τον ποιητή, βρίσκοντας το επίγραμμα πολύ λακωνικό, ο ένδοξος θεράπων της Μούσας του πιθανόν να το συμπλήρωνε γράφοντας: «Τα ψέματα, των ψεμάτων, τα ψέματα, ω ψέματα».
Και θα ήταν αναγκασμένος να το κάνει. Διότι απ” όταν ο κ. Τσίπρας συντάχθηκε με τους κλέφτες (δανειστές) και τους δολοφόνους (δυνάστες), μόνον ψέματα θα μπορούσε να λέει για να καλύπτει τα έργα τους. Και τη δική του συνενοχή…
Ελεγε ο ποιητής (άλλος ποιητής όχι ο Τυρταίος),
«μην τη ζωή σου εξευτελίζεις».
Θα έπρεπε να είχε πει και
«μην εξευτελίζεις την κυβέρνησή σου».
Και πάνω απ” όλα τον λαό σου…
Η αλήθεια
Εκεί που μας χρωστάγανε, μας παίρνουν και τ” αμπέλι.
Είναι καιρός τώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν λέει κουβέντα για το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις. Κιχ.
Δεν μένει το ίδιο άπραγη και η Γερμανία. Με λαγό τη «Die Web> (σοβαρή εφημερίδα της γερμανικής ελίτ), η Γερμανία αρχίζει να φέρνει τούμπα την Ιστορία: δεν μας χρωστάει, της χρωστάμε!
Προς τούτο επιστράτευσαν τον αναθεωρητή ιστορικό (από εκείνους που αρέσουν στον κ. Διάκο κι άλλους εθνομηδενιστές), κ. Χάιντς Ρίχτερ. Στο σημείο αυτό να σας υπενθυμίσουμε ότι ο εν λόγω… Θουκυδίδης έγινε πασίγνωστος στο πανελλήνιο γράφοντας ότι στη Μάχη της Κρήτης οι Κρητικοί ήταν πολύ αφιλόξενοι και αγενείς με τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές! Μάλιστα,
συγκινημένο το Πανεπιστήμιο Κρήτης από τα συμπεράσματα του κ. Χάιντς Ρίχτερ, τον αναγόρευσε επίτιμο καθηγητή, επίτιμο Ρεπούση ή επίτιμο κάτι τέτοιο, που θα κοσμεί πλέον το εν λόγω πανεπιστήμιο.
Ο γίγας λοιπόν Χάιντς, τουλάχιστον 6,5 Ρίχτερ, βρήκε, λέει, έγγραφο που αποδεικνύει ότι αυτό που εμείς λέμε κατοχικό δάνειο ήταν ένα παραστατικό δαπανών για τη διατροφή των ναζί στα μέρη μας εκείνη την ανέφελη εποχή.
Εκ τούτου συνάγεται ότι σήμερα θα πρέπει να αποζημιώσουμε εμείς τους Γερμανούς για την ψυχική οδύνη που πάθαιναν, όταν μας σκότωναν, μας βασάνιζαν, μας βίαζαν, μας έκλεβαν και μας έκαιγαν…
Μια χαρά πάμε…

To ψέμα διαλύει, καταστρέφει την επικοινωνία. Όλα μπορούν να ειπωθούν, με τις αντίστοιχες δεσμεύσεις και μετά να ... ξεχασθούν. Έτσι καταργείται ο ορθός λόγος, αφού ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι γουστάρει, αφού "δεν οφείλει" να είναι συνεπής.  Ζούμε σ' ενα διαρκές παρόν, χωρίς καμιά αναφορά στο παρελθόν και φυσικά χωρίς καμιά στόχευση για το μέλλον.... Πλανάρουμε σε μια κατασκευασμένη εικονική πραγματικότητα μέχρις ότου αυτή συγκρουσθεί μοιραία με την σκληρή και αμείλικτη πραγματικότητα...
Θαυμάστε συνέπεια!!!

Πηγή

Σχόλια