Εξέγερσης των αγροτών συνέχεια.....

Πρόκειται για εγγραφή της 13ης Φεβρουαρίου 2016.
Blogger: Από χθεσινοβραδυνή παρουσία των αγροτών σημειώνω: Πολύς κόσμος, όχι μόνο αγρότες, αλλά έλλειψη "κεφαλής". Αυτό αλήθεια δεν καταγράφουν και οι αγρότες που νοιώθουν ορφανοί, χωρίς κεφαλή να τους καθοδηγήσει και "ζητάνε" από τον Γέρο του Μωριά να τους σώσει; Στην ίδια προβληματική δεν απαντάει η κυριαρχία της Ελληνικής Σημαίας στην συγκέντρωση ή η επίκληση του εθνικού ύμνου; (Του καθαρού συμβόλου πριν προλάβει να το βρωμίσουν οι καραγκιόζηδες της Χ.Α. Εδώ φαίνεται ο ρόλος της Χ.Α. να γελειοποιήσει και να "βρωμίσει" σύμβολα να μολύνει εικόνες, τόσο απαραίτητες για την οργάνωση των πολιτών...).
Είναι η έλλειψη κεφαλής και προοπτικής χωρίς καθαρή σύνδεση με το γενικότερο πρόβλημα κατοχής της χώρας που καθιστά δυσοίωνες τις προοπτικές αυτού του αγώνα. Λες και κάποιοι προωθούν βιαστικά μια σύγκρουση για να την ...κερδίσουν. Γι' αυτό προσοχή να μην τσαλακωθεί το φρόνημα των αγροτών!

Αντί άλλων σχολίων μεταφέρω μερικές  παλιότερες εγγραφές για το ίδιο θέμα.
....
Yπάρχει λύση;
Η λύση είναι στα χέρια των αγροτών. Ας μην περιμένουν από καμιά κυβέρνηση τίποτα!  Ποια είναι η αξιοπιστία ενός συνομιλητή που ήδη σ' έχει προγράψει; Ποιά η αξιοπιστία κάποιου που προσήλθε να κυβερνήσει χωρίς σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας; Σ' έχουν πουλήσει ήδη και έχουν διαλέξει ποιους υπηρετούν, πάντως όχι εσένα!


Ας οργανωθούν για την επόμενη μάχη!
Έστω και την τελευταία στιγμή οι αγρότες πρέπει να συνασπιστούν και να κάνουν μεγάλους πραγματικούς Συνεταιρισμούς.
    Όλα τα περουσιασιακά τους στοιχεία (μηχανήματα - χωράφια) να αποτελέσουν τα  πάγια* και τα μηχανήματα των Συνεταιρισμών τους.
    Οι ίδιοι να διαθέσουν την προσωπική τους εργασία και να μπουν στη διάθεση των Συνεταιρισμών. Αντί να σκέφτονται πως θα στείλουν τα παιδιά τους στα ξένα, να ζητήσουν απ' αυτά να οργανώσουν και να δουλέψουν γι' αυτό το εγχείρημα έξω από το κόμματα. (Έχουμε από τα πιο εκπαιδευμένα νιάτα που καιρός να αναλάβουν ευθύνες ...Ιδού η Ρόδος ...αν μπορούν!)


  • Να αποκλεισθούν από μέλη  των νέων συνεταιρισμών αυτοί που έχουν εμπλακεί στην καταλήστευση των παλαιών συνεταιρισμών. (Στις μικρές κοινωνίες όλα είναι γνωστά, ας μην κρυβόμαστε!).
Ο νέος Συνεταιρισμός αφού συγκροτηθεί σε σώμα να σχεδιάσει την παραγωγή (-γές)  και να μοιράσει ρόλους και δουλειές. Τα οργανωτικά μέλη του οργανισμού αμείβονται μόνο με ημερήσιο σιτηρέσιο σε είδος! Οργανώνονται οι κοινότητες  σε κάθε εκδήλωσή τους.
  • Οι νέοι συνεταιρισμοί αναλαμβάνουν το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας των μελών. (Είναι και συνεταιρισμοί καταναλωτών που συνεργάζονται με άλλους συνεταιρισμούς...για όλα τα καταναλωτικά αγαθά των μελών!)
Δημιουργούν ταμείο αλληλοβοήθειας για έκτακτες ανάγκες.
Κάθε συνεταιρισμός βρίσκει τον τρόπο να "υιοθετήσει" ηλικιωμένους της περιοχής τους.

  • Οι αποφάσεις να λαμβάνονται με τακτικές συνελεύσεις με συμμετοχή όλων των μελών. (Όλοι παίρνουν θέση- ρόλο. Τέρμα η ανάθεση!)
Να καλέσουν όλες τις κοινωνικές ομάδες σε συστράτευση με συγκεκριμένες δράσεις! (π.χ. ήδη το γάλα παραγωγών της Πελοποννήσου  πωλείται χωρίς μεσάζοντες στους καταναλωτές της Αθήνας με προφανή οφέλη...)
  • Αν δεν στηριχθεί ο ένας στον άλλο θα μας  κρεμάσουν ένα - ένα χωριστά! Αν δεν μπορούμε  να είμαστε αφεντικά του εαυτού μας  ας ετοιμασθούμε να γίνουμε δούλοι οι ίδιοι και τα παιδιά μας.
*Έτσι κι' αλλιώς τα περισσότερα είναι υποθηκευμένα. Παραδίδοντάς τα σε έναν συνεταιρισμό η πιθανότητα να τα κρατήσουν είναι μεγαλύτερη. Στην αντίθετη περίπτωση η τράπεζα θα τα καρπωθεί, όταν ηλικιωμένος αγρότης αποδημήσει εις κύριον...Με τον τρόπο αυτό το "παίγνιο"  αποκτά ενδιαφέρον, αφού η τράπεζα θα έχει να αντιμετωπίσει ένα συμπαγή Συνεταιρισμό και όχι έναν φουκαρά. (Ας εμπλακεί και κανένας - άνεργος - δικηγόρος να δώσει τα φώτα του. Αμοιβή μόνο το το σιτηρέσιο!!!) Πηγή
==============================

============

-----------

--

Σχόλια