Γ.Τσατσάκης: Ριζική αλλαγή του Αγροτικού προφίλ

Το ασφαλιστικό και το φορολογικό που αντιμετωπίζουν τους αγρότες ως ελεύθερους επαγγελματίες (blogger: έτσι εξηγείται η "βιαστική" διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας, που τείνει να ξεχασθεί...), χωρίς να αντιλαμβάνεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός αλλά και οι δανειστές τις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας με τον πολύ μικρό κλήρο, οδηγούν μαθηματικά σε μία πενταετία το πολύ σε ριζική και βίαιη αλλαγή του αγροτικού χάρτη με το «ξεκλήρισμα» μικρών και μεσαίων αγροτών και την συγκέντρωση γης και παραγωγής σε χέρια λίγων, αλλάζοντας δραματικά την βάση του αγροτικού πληθυσμού στην Ελλάδα.
Αυτά είπε μεταξύ  άλλων ο συντάκτης αγροτικών θεμάτων της πανελλήνιας κυκλοφορίας αγροτικής εφημερίδας «Ύπαιθρος Χώρα» Γιάννης Τσατσάκης, μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη για τις αγροτικές κινητοποιήσεις με αφορμή τις αντιδράσεις των αγροτών για το ασφαλιστικό.
Πηγή


 ...έχουμε μια αλλαγή μοντέλου με ότι αυτό συνεπάγεται. Ελάχιστες αγροτικές εκμεταλεύσεις είναι βιώσιμες στο νέο περιβάλλον με όλες τις (απο)ρυθμίσεις. Στην αρχή οι αγρότες θα πάψουν να καλιεργούν αφού δεν τους συμφέρει, οπότε να περιμένουμε αντικατάσταση πολλών προϊόντων από εισαγώμενα. Ένα μεγάλο τμήμα των αγροτών θα περιμένει (;) την κατάσχεση της γης από τις τράπεζες, αφού όντας έξω από τον κύκλο της οικονομίας δεν θα μπορούν να πληρώνουν καμία υποχρέωσή τους. Παράλληλα κάποιοι ήδη εργάζονται για τη δημιουργία τσιφλικιών που θα εμφανισθούν ως "μοναδική αναπτυξιακή λύση". Με το εξωπέταγμα των αγροτών από τη γη τους και τη μετατροπή τους σε δουλοπάροικους, δεν θα σταματήσει το μεγάλο "πείραμα αναμόρφωσης" της ελληνικής κοινωνίας. Σειρά  έχει η - διάλυση - απορρύθμιση μια άλλη - κοστοβόρος - λειτουργία που είναι η εκπαίδευση. Περισσότερα ... αργότερα...
Συντελείται μια αντεπανάσταση που ακυρώνει τις κατακτήσεις της επανάστασης του 1821! (Μην ξεχνάτε ότι ο μικρός κλήρος που αποδόθηκε στους γεωργούς - πολεμιστές ήταν κατάκτηση με τεράστιες επιπτώσεις στην  πολιτικοοικονομική ταυτότητα της χώρας. Όλα αυτά πετιώνται στο καλάθι και υλοποιείται μια "μοντέρνα" οικονομίστικη λύση από φωστήρες εξ' εσπερίας που οδηγούν το σύνολο του λαού σε μια κατάσταση ούτε καν δούλου... (& εδώ) Και επειδή κάποιοι θα μιλήσουν για οικονομίες κλίμακος,θα ρωτήσω: ποιά οικονομία κλίμακος θα δικαιολογούσε τις πεζούλες σε όλα τα νησιά;)

Σχόλια