«Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός».

Σχολιάζοντας τη συνολική εμφάνιση του έλληνα πρωθυπουργού στο Νταβός, η συντηρητική Die Welt φιλοξενεί σήμερα ένα άρθρο-κόλαφο για τον Αλ. Τσίπρα υπό τον τίτλο «Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός». Η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο «Αλέξης Τσίπρας ντροπιάστηκε στο Νταβός, με ελλιπή κατανόηση των οικονομικών και μια κατά μέτωπο επίθεση στον Β. Σόιμπλε, ο οποίος ωστόσο αντεπιτέθηκε επιδέξια».
Όπως σημειώνει η Welt: «Πριν από μερικούς μήνες το σκηνικό
θα ήταν καλό για μια δημόσια αντιπαράθεση με τον Τσίπρα σε ρόλο πρωταγωνιστή. Όμως τώρα ο Έλληνας παίζει δευτερεύοντα ρόλο, είναι ένας ισχυρογνώμων πρωθυπουργός που δεν είναι σε θέση να βγάλει τη χρεωμένη του χώρα από την κρίση. Τώρα η Ευρώπη έχει εντελώς διαφορετικά προβλήματα», επισημαίνεται στο δημοσίευμα που σημειώνει: «Ο Έλληνας εμφανίστηκε στο Νταβός ως ένας ξεροκέφαλος πρωθυπουργός που δεν έχει αντιληφθεί ακόμη τη σοβαρότητα της κατάστασης. Από τις χρηματαγορές εισέπραξε την απάντηση. Οι αποδόσεις ελληνικών ομολόγων εκτινάχθηκαν προς τα πάνω στο 10,4% που είναι το ψηλότερο επίπεδο του χρόνου από τον περασμένο Αύγουστο», προσθέτει ο αρθρογράφος.
Ήδη το προηγούμενο βράδυ ο κ. Τσίπρας γελοιοποιήθηκε, σημειώνει η Welt, όταν είπε ότι το 2016 η Ελλάδα θα καταπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα.

Πηγή:  dw.com
---------------- 
βλέπε επίσης σχετικά: http://hassapis-peter.blogspot.gr/2016/01/blog-post_760.html
Blogger: 
Το θέμα δεν είναι οι προσβολές στον Τσίπρα, το θέμα είναι ότι η χώρα εμφανίζεται αδύναμη μέσω ενός απαξιωμένουν και με το στίγμα της ήττας αρχηγού. Είναι σίγουρο ότι αποτελεί το μαύρο πρόβατο με προδιαγεγραμμένη πορεία. Κανείς πολιτικός δεν θέλει να συναγελάζεται μαζί του - στο εξωτερικό - αφού δεν θέλει να μπει στο κάρδρο της ήττας. Όπως έστρωσε έτσι θα κοιμηθεί!  
To "παιχνίδι" παίχθηκε και χάθηκε για τον ίδιο το καλοκαίρι, όταν προσχώρησε στην ΤΙΝΑ. Τώρα θα εξωπεταχθεί σαν στημένη λεμονόκουπα - αφού ήδη έχει χάσει την μοναδική του ασπίδα - την αγάπη του λαού. Προτίμησε τον ρόλο του εκτελεστή ενός αδιέξοδου σχεδίου και πάει κατ' ευθείαν στον τοίχο. Κρίμα γιατί χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία να αποκαλλυφθεί το τέρας των Βρυξελλών (Βερολίνου).  Bλέπε σχόλια σ' αυτήν εδώ την εγγραφή...  
όπως και εδώ 
-------------

Σχόλια