Maria Denaxa: "Ελλάδα, Η Γαλλία κάνει τα ψώνια της".

Blogger: Έτσι για να μην μένουμε στην εικόνα που προβάλλει η τηλεόραση. Γράφει στο facebook.com η Μαρία Δεναξά από το Παρίσι:
"Χαίρομαι κάθε φορά που παρακολουθώ το δελτίο ειδήσεων της γαλλικής κρατικής τηλεόρασης γιατί δεν ελέγχεται (για πόσο ακόμα;) απο την εκάστοτε κυβέρνηση όπως γίνεται στην Ελλάδα και μπορεί να λέει τα πράγματα με το όνομα τους.
Τίτλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων απόψε για την επίσκεψη του Φρανσουά Ολαντ στη χώρα μας: "Ελλάδα, Η Γαλλία κάνει τα ψώνια της".
Αντί να δείχνουν τα κόκκινα χαλιά στο ρεπορτάζ τους παρουσιάσαν την πραμάτεια μας, με ταμπελάκια σε ότι έχει πουληθεί και με τις επωνυμίες γαλλικών επιχειρήσεων σε ότι επιθυμούν να καπαρώσουν.
*Vendu=Πουλήθηκε / À Vende=Πωλείται

Για όσους ισχυρίζονται οτι ο Ολαντ μας "έσωσε" να υπενθυμίσω οτι μας πούλησε με πολυ ωραίο "γαλλικό" τροπο το Γ' Μνημόνιο, ενεργώντας σαν πλασιέ της Μέρκελ, η οποία δεν μπορεσε να το επιβάλλει με τις αγριάδες του Σοιμπλε.
  • Αν πραγματικά μπορούσε να μας σώσει ο γάλλος πρόεδρος, (δεν αμφισβητώ οτι το επιθυμούσε κι ότι δεν αγαπά την Ελλάδα, αλλα γνώριζε οτι δεν μπορούσε) θα είχε σηκώσει το Γαλλικό του ανάστημα απέναντι στη Γερμανία ώστε να αποκατασταθεί η χαμένη ισορροπία διακυβέρνησης στην Ευρώπη, η οποία χάθηκε την μέρα που οι Γερμανοί ξανάνιωσαν ισχυροι.
  • Μια Ευρωπη που την εχουν καταντήσει εταιρεία γαλλογερμανικών και παγκοσμιοποιημένων συμφερόντων, με αποτέλεσμα να ξυπνούν καθημερινά και να πολλαπλασιάζονται δαίμονες του παρελθόντος.
Μια άλλη ανάγνωση της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου όπως έγραψε και ο Christos Panagiotopoulos => 

Σχόλια