Ηχεί
περίεργα η πιο
πάνω φράση. Θα αναρωτηθεί κάποιος: «Είναι η Ελλάδα σκλαβωμένη και δεν το
έχω αντιληφθεί;». Κι όμως η Ελλάδα δεν είναι πλέον μια ελεύθερη και
αυτόνομη χώρα
δυστυχώς, όπως θα αποδειχθεί πιο κάτω.
Οι προηγούμενοι πολιτικοί (του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) μετέτρεψαν τα ιδιωτικά χρέη σε διακρατικά, μετέφεραν
Ποιος όμως από εσάς το ξέρει αυτό; Ποιος έχει διαβάσει το τρίτο μνημόνιο; Νόμος 4336/14-8-2015 (ΦΕΚ 94). Στο άρθρο 3 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ, περιλαμβάνεται το κείμενο του Μνημονίου Συνεννόησης και στον αριθμό 1 παρ. β (σελίδα 1014), γράφει κατά λέξη:
«Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να ΣΥΜΦΩΝΕΙ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη νομική έγκρισή τους.».
Δηλαδή, ο ελληνικός λαός (μέσω των αντιπροσώπων του) δεν μπορεί πλέον να νομοθετήσει, για οποιοδήποτε θέμα, χωρίς να ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ απόλυτα και οι δανειστές. Είναι αυτή ελεύθερη χώρα ή ένα εξευτελισμένο προτεκτοράτο;
Ας φέρει λοιπόν οποιοσδήποτε από εσάς ένα διεθνές παράδειγμα ελεύθερου κράτους, που δεν μπορεί να νομοθετήσει αυτόνομα. Είναι λοιπόν ελεύθερο κράτος η Ελλάδα;
Και αφού δεν είναι, τι το χρειαζόμαστε αυτό το σάπιο και πανάκριβο πολιτικό σύστημα, που μας έφτασε σ’ αυτόν τον εξευτελισμό και ειδικά τη Βουλή, αφού η τελευταία, μόνο αποφάσεις των δανειστών μπορεί πλέον να «νομοθετήσει»;
Γιατί άραγε καθόμαστε και ακούμε τις κάθε είδους ανοησίες των κατά φαντασίαν πολιτικών στα καθεστωτικά ΜΜΕ;
Το πρώτο επομένως που πρέπει να κάνουμε εμείς οι πολίτες είναι να αναλάβουμε να απελευθερώσουμε την πατρίδα. Μετά θα δούμε όλα τα υπόλοιπα.
Προβολή σχολίων
Το πιο εξευτελιστικό στα μνημόνια που μας επέβαλαν είναι ότι αναγκαστήκαμε να αποδεχτούμε παραίτηση από κάθε ασυλία όσον αφορά τον εαυτό μας και τα περιουσιακά μας στοιχεία. Αυτό είναι πρωτοφανές και ενάντια στο διεθνές δίκαιο. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιβληθεί μόνο μετά από ήττα σε πόλεμο. Κάθε κυρίαρχο κράτος μπορεί να επικαλεστεί την αδυναμία λειτουργίας του και να αποφύγει το ξεπούλημα βασικών αναπτυξιακών εργαλείων και υποδομών. Μπορεί επίσης να επικαλεστεί ανθρωπιστική κρίση και να σταματήσουν την λεηλασία. Οι δικοί μας δωσίλογοι υπέγραψαν την παραίτηση από αυτά τα δικαιώματα δηλαδή παραίτηση από την εθνική κυριαρχία.
Βέβαια σε περίπτωση ρήξης με τους δανειστές όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία. Γιατί θα δικαιωθούμε με βάση το διεθνές δίκαιο. Θα δικαιωθούμε αναγκαστικά γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε. Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Αυτό όμως ήταν καλό να γίνει πριν πέντε χρόνια που υπήρχε λίπος και στο κράτος και στην κοινωνία. Όσο περνάει ο καιρός μας αποδυναμώνουν με τα μνημόνια και στο τέλος όταν φτάσουμε στο αμήν και πούμε φτάνει πια θα διαπιστώσουμε ότι δεν μπορούμε να έρθουμε σε ρήξη. Ότι αν έρθουμε σε ρήξη θα χρειαστούμε ένα νέο μεγάλο δάνειο από τους ίδιους στους οποίους χρωστάμε για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Και φυσικά οι όροι αυτού του νέου δανείου δεν θα είναι προς το καλύτερο. Αυτό συμβαίνει όταν έχεις προδότες πολιτικούς και ραγιά λαό.
Ο Σόιμπλε δήλωσε ευθαρσώς ότι το ξέρει ότι τα μνημόνια θα αποτύχουν. Όπως και κάθε λογικός άνθρωπος. Γιατί λοιπόν αναβάλουν την χρεωκοπία μας; Τι περιμένουν;
Μία εξήγηση υπάρχει μόνο. Μόλις ολοκληρώσουν την κατάσχεση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, θα μας πτωχεύσουν εντός ευρώ. Δηλαδή όταν σε λίγα χρόνια θα χρειαστούμε νέο δάνειο και μνημόνιο, θα μας πούνε λυπούμαστε αλλά δεν έχετε άλλες εμπράγματες εγγυήσεις ώστε να εξασφαλιστούν οι δανειστές. Και τότε θα έχουμε μία βίαιη οικονομική προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούν μέσω της εσωτερικής υποτίμησης(μισθών και συντάξεων) να περιορίσουν τις δαπάνες και να αυξήσουν τα έσοδα, ώστε να μην μας έρθει απότομα σε λίγα χρόνια που θα αναγκαστούμε να πληρώνουμε χωρίς εξωτερική βοήθεια τα έξοδα του κράτους και τους τόκους των δανείων. Μισθοί και συντάξεις Βουλγαρίας, κόστος ζωής Βρυξελλών. Αυτός είναι ο τελικός στόχος τους. Δεν το έκρυψαν ποτέ, Βαλκάνια μας θεωρούν.