«ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΚΑΙ «ΔΕΞΙΑ» ΔΡΑΧΜΗ

«ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΚΑΙ «ΔΕΞΙΑ» ΔΡΑΧΜΗ
“Κύριε Διευθυντά,
Η παρουσίαση του βιβλίου μου «Η Επανάσταση του Grexit – Το Σχέδιο», εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη που έγινε την περασμένη Παρασκευή (11-9-15) στην ΕΣΗΕΑ, έδωσε την αφορμή στον συνεργάτη σας κ. Δημήτρη Ψαρρά να εξαπολύσει μια επίθεση, εφ’ όλης της ύλης, κατά των υποστηρικτών του εθνικού νομίσματος.
Σε άρθρο του τη Δευτέρα (13-9-15) που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας, με τον τίτλο <«Aριστερή» και «δεξιά» δραχμή > ο κ. Ψαρράς επιχειρεί να αποδομήσει τις θέσεις των ομιλητών του πάνελ της βιβλιοπαρουσίασης (Παναγιώτη Λαφαζάνη, Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, Κωνσταντίνο Γρίβα, Λεωνίδα Βατικιώτη και Νίκο Ιγγλέση) όχι με βάση τα όσα είπαν για την αναγκαιότητα επιστροφής στη δραχμή, αλλά προσπαθώντας να τους παρουσιάσει ως μια σύναξη αριστερών με ακροδεξιούς.
Η τακτική αυτή είναι γνωστή από παλιά. Ο Α. Γκράμσι έλεγε: «Εάν θέλει κανείς να μειώσει ή να εκμηδενίσει την πολιτική επιρροή μιας προσωπικότητας ή ενός κόμματος δεν προσπαθεί να αποδείξει ότι η πολιτική που προτείνουν είναι λανθασμένη ή βλαβερή αλλά ότι ορισμένα πρόσωπα είναι καθάρματα…»
Έτσι ο κ. Ψαρράς ελάχιστα ασχολείται με το περιεχόμενο του βιβλίου και τις θέσεις των ομιλητών και αναλίσκει το μεγαλύτερο μέρος του άρθρου του για να χαρακτηρίσει δύο από τους συμμετέχοντες στο πάνελ ως ύποπτους για ακροδεξιά απόκλιση. Προσπαθεί να κρεμάσει ταμπέλες στους ομιλητές και έτσι να «καθαρίσει» με τις ιδέες τους αλλά και με τις θέσεις που καταγράφονται στο βιβλίο.
Η «Επανάσταση του Grexit – Το Σχέδιο» δεν εκφράζει τις προγραμματικές θέσεις της Λαϊκής Ενότητας και του επικεφαλής της Παναγιώτη Λαφαζάνη. Πρόκειται για τη συνεισφορά του συγγραφέα στον αγώνα του ελληνικού λαού να απαλλαγεί από τα Μνημόνια, τη λιτότητα, την οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Η επιστροφή στη δραχμή αποτελεί το εργαλείο για να μπορέσει η χώρα να αποκαταστήσει την εθνική κυριαρχία της και να πάψει να αποτελεί προτεκτοράτο των δανειστών που ελέγχεται με το ευρω-μάρκο και τα δεσμά του χρέους.
Ο κ. Ψαρράς μπορεί να είναι οπαδός του ευρω-μονόδρομου, μπορεί να οριοθετεί το περιεχόμενο της Αριστεράς μόνο στον αντιρατσισμό και να αδιαφορεί για τα οικονομικά και κοινωνικά ερείπια που συσσωρεύονται στην πατρίδα μας, μπορεί να ανήκει στην «αριστερά» της παγκοσμιοποίησης, μπορεί να θεωρεί «τρέχουσες θέσεις» τα περί Δ΄ Ράϊχ, περί γερμανικής κατοχής και τα περί δωσιλογικών κυβερνήσεων που αναφέρω στο βιβλίο μου, αλλά δεν μπορεί να ξεμπερδεύει με όλα αυτά, βάζοντας στην ταμπέλα του ακροδεξιού στους ιδεολογικούς αντιπάλους του.
H Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή και ο λαός της δίνει έναν αγώνα αυτοάμυνας και επιβίωσης. Όσοι, όπως ο κ. Ψαρράς, στις σημερινές συνθήκες, επιχειρούν να διαιρέσουν τους Έλληνες βάζοντας αριστερο-δεξιές ταμπέλες, συνειδητά ή ασυνείδητα, εξυπηρετούν τους επικυρίαρχους δανειστές. Όσο εμείς θα τσακωνόμαστε για την «αριστερή» ή «δεξιά» δραχμή ο Β. Σόϊμπλε, οι πολυεθνικές και η χρηματοπιστωτική αυτοκρατορία θα «ιδιωτικοποιούν» τις δημόσιες επιχειρήσεις, τις υποδομές και τον ορυκτό πλούτο της χώρας ενώ παράλληλα θα απομυζούν κάθε οικονομική ικμάδα του λαού της εισπράττοντας τα τοκοχρεολύσια των δανείων. Αν θέλουμε να επιβιώσουμε ας βάλουμε ένα τέλος στην πολιτική βλακεία και την ιδεολογική αγκύλωση.
Ο περιορισμένος χώρος δε μου επιτρέπει να αναφερθώ στην ουσία της πρότασής μου. Όσοι από τους αναγνώστες σας ενδιαφέρονται μπορούν να διαβάσουν το βιβλίο μου: «Η Επανάσταση του Grexit – Το Σχέδιο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη.  
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Νίκος Ιγγλέσης
Δημοσιογράφος – Συγγραφέας”

Σχόλια