Ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρας Γερμανικός....

"Ο Καλιγούλας εμφανίζεται ως μια θλιβερή περίπτωση ενός νεαρού ηγεμόνα οποίος έπασχε μάλλον από ψυχικό νόσημα. Στην αρχή της θητείας του ήταν δημοφιλέστατος, όμως πολύ σύντομα έγινε μισητός διότι εμφάνισε δείγματα αυταρχισμού, και μάλιστα σε μια περίοδο που ήθελε να τηρούνται να προσχήματα ενός σχετικού σεβασμού προς την σύγκλητο. (blogger: Mπαίνω στον πειρασμό για κάποιες αν αλογίες αλλά ...ντρέπομαι...)
  • Η τάση απολυταρχίας του Καλιγούλα εκδηλώνοντας αιφνίδια έναρξη παρανοϊκών κρίσεων κορυφώθηκε όταν ο αυτοκράτορας έχρισε συγκλητικό το άλογό του.
  • Το μοναδικό πολεμικό γεγονός που έγινε την εποχή του Καλιγούλα ήταν όταν έστειλε Ρωμαίους στη Μαυριτανία άλλα η κατάκτηση της έγινε επί του διαδόχου του Κλαύδιου. Ο Καλιγούλας δολοφονήθηκε 4 χρόνια αφότου έγινε αυτοκράτορας". Πηγή
Βlogger: 
Σήμερα είδα στο δρόμο κοντά στο Μαξίμου, το άλογο-έπαρχο που ορίσθηκε να διοικεί την υποεπαρχία ελλάδα (της επαρχίας των Βαλκανίων). Ήταν ευνουχισμένο, αλλά αυτό είναι δευτερεύον. Kαι πολύ μας πάει! Μέχρι να γίνουμε πολιτισμένοι άνθρωποι θα καθορίζει τις ζωές μας! Το πρώτο που θα πρέπει να ξεχάσουμε είναι τις άχρηστες εκλογές και τα δημοψηφίσματα αφού στο τέλος πρέπει να τα επαναλαμβάνουμε μέχρις ότου συμφωνήσουμε με το άλογο-έπαρχο! Καλώς ήρθατε στη νέα (α)λογική εποχή!
("Τα Βαλκάνια δεν αξίζουν ούτε τα κόκαλα ενός Πομερανού γρεναδιέρου":  Otto von Bismarck ( 1815-1898, Γερμανός καγκελάριος. Αυτή ήταν πάντα η άποψή τους και κατά τα φαινόμενα παραμένει σταθερά ίδια στο χρόνο...) .

Σχόλια