Στο νοσοκομείο ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, μία μέρα πριν καταθέσει για τα μνημόνια

Σοβαρό πρόβλημα υγείας κι εισαγωγή στο νοσοκομείο φέρεται να επικαλείται ο διοικητής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, στο …σημείωμα που έστειλε στη Βουλή σήμερα Δευτέρα για να δικαιολογήσει την απουσία του από την Εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια όπου θα κατέθετε αύριο Τρίτη ως μάρτυρας. Δεδομένου πως ο κ. Γεωργίου ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 που οδήγησε τη χώρα στο καθεστώς των μνημονίων, η ξαφνική ασθένεια δημιουργεί υποψίες.

Βουλευτές που συμμετέχουν στην Εξεταστική επιτροπή επιβεβαιώνουν πως έχει σταλεί το σχετικό σημείωμα αλλά οι πληροφορίες για το περιεχόμενό του παραμένουν συγκεχυμένες. Προτάσσοντας την ευχή να μη συντρέχει κάτι σοβαρό με την υγεία του, έμπειρος κοινοβουλευτικός επισημαίνει πως ο κ. Γεωργίου, ακόμα κι αν επιθυμούσε κάτι τέτοιο, δεν μπορεί να ακυρώσει την εξέτασή του από την Επιτροπή.
Γιατί μπορεί ο κ. Γεωργίου να επιθυμεί να αποφύγει την εξέταση;
Η υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 που χρησιμοποιήθηκε ώστε να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων, είναι ανοιχτή κι εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη παράλληλα με τις εργασίες της Εξεταστικής επιτροπής της Βουλής. Ο κ. Γεωργίου και δύο ακόμη στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ εμπλέκονται στην υπόθεση την οποία ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει προτείνει να μπει στο αρχείο παρά το γεγονός πως το 2014 το δικαστικό συμβούλιο είχε διατάξει περαιτέρω έρευνα.
Ο Ανδρέας Γεωργίου έχει υπάρξει για 21 χρόνια στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κι αμέσως μετά (Ιούνιος 2010) ανέλαβε πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, προτεινόμενος από την τότε κυβέρνηση Παπανδρέου, με υπουργό Οικονομικών το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ένα μήνα μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο 1ο μνημόνιο.
[www.koutipandoras.gr]
Πηγή
Blogger:Σήμερα ο Π. Ρουμελιώτης στην κατάθεσή του στη Βουλή ήταν αποκαλυπτικός για το παίγνιο που παίχθηκε σε βάρος της χώρας και έχει αξία να τ' ακούει κανείς από τον Ρουμελιώτη. Έχει δίκιο να αισθάνθηκε αδιαθεσία το υπόδικος κ. Γεωργίου - αφού ο ίδιος ξέρει ότι μπορεί να είναι ο ασθενής κρίκος μιας αλυσίδας! Τον Γεωργίου και τα μάτια σας. Προσέξτε μη συμβεί κανένα ατύχημα στο κ. Γεωργίου, είναι πολύτιμος! Oi koloi sfigkoun kai kapoioi xreiazontai giatro!
=================

Τρομερές καταγγελίες για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ


H ΕΛΣΤΑΤ στην εντατική! Ενημερωθήκαμε ότι σήμερα 16.6.2015 ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Α. Γεωργίου δεν κατάφερε να καταθέσει στη εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Μνημόνια, αφού φέρεται να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και η κατάσταση του κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή.
Το σύνολο των εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ εύχεται περαστικά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ποτέ δεν υπήρξαμε απάνθρωποι.
Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η -κατά πληροφορίες- κρίσιμη κατάσταση της υγείας του, δεν τον εμπόδισε διόλου να υπογράψει νέα παραπομπή σε Πειθαρχικό με ημερομηνία 15.6.1015, με αποδέκτη -αυτή τη φορά- τη Διευθύντρια Κοινωνικών Στατιστικών κ. Ανδρομάχη Πιπεράκη με το παράπτωμα της ανάρμοστης συμπεριφοράς.
Η εν λόγω συνάδελφος εργάζεται νυχθημερόν, από τη στιγμή της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων της, με την ομάδα των υπαλλήλων από το Τμήμα Στατιστικών Υγείας (συντάξεις, εφάπαξ κ.λ.π), προκειμένου να καταστεί εφικτή η διόρθωση τεράστιων λαθών τα οποία έχουν γίνει στο σύστημα καταγραφής των δαπανών υγείας και αφορούν παρελθόντα έτη, και για τα οποία δεν ευθύνεται.
Παρατηρούμε με έκπληξη λοιπόν, ότι ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ δεν πτοείται ούτε από το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, προκειμένου να συνεχίσει την άτεγκτη, ανελέητη, απάνθρωπη και ανάλγητη άσκηση διοίκησης εις βάρος των εργαζομένων.
Δεν είναι, εξάλλου, η πρώτη φορά που έχει παραπέμψει σε -δήθεν- πειθαρχικά παραπτώματα συναδέλφους μας και έχει επιβάλει εξαντλητικά οικονομικά πρόστιμα σε μία ιδιαζόντως σκληρή οικονομική συγκυρία, αποφεύγοντας εντέχνως την παραπομπή σε Πειθαρχικά Συμβούλια, τα οποία προφανώς θα αποκάλυπταν τον υπερβάλλοντα ζήλο και την έλλειψη τεκμηρίωσης στις εν λόγω παραπομπές.
Πιο συγκεκριμένα, έχει επιβάλλει πειθαρχικές ποινές στην Γενική Διευθύντρια, στον Διευθυντή κ. Στρόμπλο ο οποίος είναι και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Συμβούλιο του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος (ΣΥΕΛΣΣ) και ουσιώδης μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση του ελλείμματος 2009, αφού διετέλεσε Διευθυντής Εθνικών Λογαριασμών, σε δυο Προϊσταμένους Τμημάτων -μεταξύ αυτών και σε Προϊστάμενο Τμήματος Εθνικών Λογαριασμών- και στον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ κ. Κλουβάτο (δις), ενώ η κα Πιπεράκη έχει κατηγορηθεί από τον Πρόεδρο άλλες δύο φορές στο παρελθόν.
Η κατάσταση αυτή δεν έχει προηγούμενο τόσο στα χρονικά της ΕΛΣΤΑΤ από της ιδρύσεώς της, όσο και στην ιστορία της Δημόσιας Διοίκησης στην Ελλάδα. Είναι εμφανές ότι ο κ. Γεωργίου πριν τη λήξη της θητείας του γίνεται εκδικητικός. Ο διοικητικός παραλογισμός, η εκδικητικότητα και η αναλγησία του πρέπει να τελειώσουν οριστικά.
Καταγγέλλουμε τη βαναυσότητα του Πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ, τον ρεβανσισμό, την άσκηση ψυχολογικής βίας στους εργαζόμενους, την καλλιέργεια κλίματος φόβου και πανικού σε όλες τις διοικητικές βαθμίδες και κλιμάκια και ζητούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων προς όφελος της Διοίκησης και της χώρας.
Προς ενημέρωση και ως δείγμα της παραγωγικότητας και του ύφους άσκησης διοίκησης του κ. Γεωργίου στην Ελληνική Διοίκηση του 2015(!), σας παραθέτουμε την τελευταία πειθαρχική δίωξη που υπόγραψε εχθές από το νοσοκομείο.


  ------------------

 

Σχόλια