Η Αριστερά σε θανάσιμη παγίδα. Μόνη διέξοδος το δημοψήφισμα.

Ο Τσίπρας και η Αριστερά έχουν πέσει σε μια πολιτικά θανάσιμη παγίδα που τους έστησε η ευρωπαϊκή ολιγαρχία και όχι μόνο. Είτε θα υπογράψουν την πιο οδυνηρή συμφωνία που θα έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα και θα εξαφανιστούν πολιτικά την άλλη ώρα, είτε θα χρεωθούν οτιδήποτε άσχημο συμβεί στην αντίθετη περίπτωση και θα γίνουν το μαύρο πρόβατο της ιστορίας.
Από αυτή την παγίδα μπορούν να ξεφύγουν μόνο με έναν τρόπο.
Με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ με ένα και μοναδικό ερώτημα. ΝΑΙ στη συμφωνία και παραμονή στο ευρώ ή ΟΧΙ στη συμφωνία και έξοδο από το ευρώ. Εννοείται φυσικά ότι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν σαφή θέση εναντίον της συμφωνίας, διαφορετικά δεν έχει νόημα το δημοψήφισμα. Ας προχωρήσουν στη συμφωνία τώρα και ας εξαφανιστούν. Αν δεν το μπορούν ούτε αυτό, τότε ας ζητήσουν συγνώμη, ας παραιτηθούν και ας παραχωρήσουν την κυβέρνηση σε άλλους.
Επειδή κάποιοι μιλούν για νέες βουλευτικές εκλογές, ως μια διέξοδο από την πιο πάνω παγίδα, τέτοιο θέμα δεν υπάρχει. Και τούτο γιατί απλά δεν υπάρχει κάποιο άλλο διακύβευμα πέρα από το παραπάνω ερώτημα, το οποίο μπορεί να απαντηθεί μόνο με δημοψήφισμα. Μια μεγαλύτερη ή μικρότερη δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ δεν λύνει το πρόβλημα.
blogger: Πριν όμως προχωρήσει σε όποια κίνηση πρέπει να αφαιρέσει τις μάσκες από τους ολιγάρχες και τα τσιράκια τους. Σε αντίθετη περίπτωση οι ολιγάρχες θα έχουν ένα σοβαρό πλεονέκτημα: Τα καθεστωτικά ΜΜΕ που μπορούν να τρομοκρατούν τον λαό.
Βλέπε σχετικά εδώ και εδώ 

Σχόλια