Δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλη σφαγή, άλλες ανθρωποθυσίες.

Δεν πρέπει να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ στο ΔΝΤ ή την ΕΕ. Η κατάσταση είναι οριακή. Η αλαζονεία των τοκογλύφων πηγάζει από την πεποίθηση πως η κυβέρνηση θα υποχωρήσει σε όλα. Η άποψη αυτή ενισχύθηκε καθώς η ίδια η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην κάθαρση της πολιτικής, αντίθετα τοποθέτησε σε νευραλγικά σημεία φανατικούς υπέρμαχους του μνημονίου.

Ήταν μεγάλο λάθος της ελληνικής πλευράς να πληρώσει τις τοκογλυφικές δόσεις άδικων δανείων. Σαν να βάλουν βδέλλες για να κάνουν αφαίμαξη σε κάποιον που αιμορραγεί, επειδή έχει κομμένα άκρα! Ούτε στον Μεσαίωνα δεν εφάρμοζαν τέτοιες πρακτικές.

Τι πρέπει να γίνει:  
Η κυβέρνηση έχει μια χρυσή ευκαιρία. 
Η στάση των δανειστών έχει εξοργίσει τον κόσμο. Είναι απόλυτη ανάγκη να ερωτηθούν οι απλοί εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι κι οι άνεργοι, που θα κληθούν για ακόμα μια φορά να πληρώσουμε λάθη και εγκλήματα άλλων. Εκλογές ή δημοψήφισμα είναι μια λύση.

Τόσο οι τοκογλύφοι όσο κι οι ντόπιοι δοσίλογοι τρέμουν αυτή την προοπτική. Χωρίς τη δήθεν σωτηρία του μνημονίου είδαμε πως μισθοί και συντάξεις πληρώθηκαν κανονικά. Μάλιστα, αν δεν πληρώνονταν τα τέσσερα δισεκατομμύρια που δώσαμε μόνο φέτος στα όρνεα των αγορών, θα μπορούσαμε να ανακουφίσουμε μεγάλα τμήματα πληθυσμού από τη δυστυχία που μας επέβαλαν τα τελευταία χρόνια.
 Αύριο ένα πολύ μεγάλο ποσό πρόκειται να πληρωθεί. Αν δώσουμε τα χρήματα αυτά θα κινδυνεύσουν στ' αλήθεια τόσο οι μισθοί όσο κι οι συντάξεις. Μόλις τα πάρουν οι τοκογλύφοι θα εντείνουν τις πιέσεις καθώς μόνοι μας θα έχουμε σφίξει τη θηλιά.
Όχι μόνο να μην πληρωθεί τίποτα, αλλά με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις των δήθεν εταίρων να προσφύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία.Υπενθυμίζω, πως οι αλαζονικές δηλώσεις δείχνουν ότι οι ξένοι υπουργοί, που υπερτερούν τα συμφέροντα διεθνών τοκογλύφων, μας θεωρούν "αποικία", "υποδεέστερους" κι ως εκ τούτου αποκλείεται να υποχωρήσουν. Όταν μάλιστα έχουν τα ντόπια ΜΜΕ και κάμποσα κόμματα (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ) φανερά με το μέρος τους.

Για πολύ ελαφρύτερες δηλώσεις σε άλλα κράτη, έχουν γίνει διαβήματα, και σφοδρές διαμαρτυρίες μέσω διπλωματικής οδού. Δεν έχουμε πάρει ευρώ από τα δάνεια τους, δεν έχουμε υπογράψει (σε αντίθεση με τους πρώην πρωθυπουργούς) τίποτα και σίγουρα δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλη σφαγή, άλλες ανθρωποθυσίες.

Δυστυχώς άλλο το "πρέπει" κι άλλο το τι θα γίνει. Πιστεύω πως ο ίδιος ο κόσμος πρέπει να απατήσει το σταμάτημα αυτής της πολιτικής της απάνθρωπης λιτότητας με δυναμικούς αγώνες. .  Πηγή

Σχόλια