Ένα μπουκέτο σκανδάλων...

Aν πραγματικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη διάθεση να "σπάσει αυγά" και να μην πάει άκλαφτος, δεν έχει παρά να βγάλει στη σέντρα μερικά σκάνδαλα  της ολιγαρχίας (πολιτικής και οικονομικής). Έτσι θα κάνει δυο πράγματα: α. Θα ξεδοντιάσει και θα ακυρώσει τους ντόπιους δοσίλογους, β. Θα δείξει στο λαό ότι αποτελεί πράγματι η λύση και όχι μια από τα ίδια... γ. Θα δείξει τους δανειστές ότι έχει τη βούληση να ακυρώσει τις συμφωνίες αφού αυτές έγιναν από υπόδικους σφετεριστές της κρατικής εξουσίας (Μόνο στην ΕΛΣΤΑΤ θα βρεί κανείς τόσες παρατυπίες αρκετές για να στείλει στη  φυλακή αρκετούς από το παλιό πολιτικό προσωπικό που νομοθετούσε λες και αναφέρεται σε τσιφλίκι του - λέγε με Βένυ. Δεν μιλάμε για την μεθόδευση του σκαδάλου της Siemens που διαλύει δυο κόμματα - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ότι απέμεινε δηλαδή...)

  1. Καστανίδης καρφώνει Παπανδρέου! Κουκούλωσε τo πρόστιμο για τη Siemens

  2. Μεγάλη αποκάλυψη από την Δημοκρατία για το έγκλημα ΕΛΣΤΑΤ – ΔΝΤ – Παπανδρέου

  3. Xαρίζουν εκατομμύρια σε μηντιάρχες εν αγνοία του Μαξίμου

  4. Eθνική μίζα 250 εκατ. ευρώ. (blogger: μάλλον πρόκεται για αυτό εδώ)  

    σε αντίθετη περίπτωση θαα πέσει με πάταγο και δεν θα ξανασηκωθεί (από το 3%)  

    Εσωτερικός Έλεγχος ΥΠΕΘΑ για ΝΗ-90: Ερώτηση προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για την εγκυρότητα της σύμβασης  

    {πλήρωνε μαλάκα:  "......Για τα 263.009.228 € (40% η προκαταβολή της σύμβασης) τα οποία εισπράχθηκαν από την εταιρεία NH INDUSTRIES το 2003- εποχή Σημητάκου-, δεν έχουν προσκομιστεί στο Ελληνικό Κράτος φορολογικά στοιχεία (τιμολόγια κλπ) "}

 -Μια αξιόπιστη συμφωνία θα απαιτήσει δύσκολες αποφάσεις από όλες τις πλευρές...,σημείωνε ο επικεφαλής οικονομολόγος του IMF  Ολιβιέ Μπλανσάρντ-το Αφεντικό των Οικονομολόγων.

Στην ουσία ήταν ένα κλείσιμο του ματιού στην κυβέρνηση Τσίπρα μια και για πρώτη φορά στην διάρκεια των 5 μηνών και σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο το Ταμείο παίρνει μια θέση φιλική προς την ελληνική κυβέρνηση. Με την ελάφρυνση του χρέους ο πρωθυπουργός θα μπορεί να πουλήσει την συμφωνία στην Αριστερή Πλατφόρμα μια και η Κωνσταντοπούλου δεν αποτελεί απειλή για τον Τσίπρα. Είναι ήδη "χαρτογραφημένη" ως φίλα προσκείμενη στο σκοτεινό ωκεανό της Χρυσής Αυγής-ένα κόμμα με περίεργες δοσοληψίες που βρίσκονται στο στόχαστρο αμερικανικών υπηρεσιών.
Ο επικεφαλής των οικονομολόγων του ΔΝΤ προσθέτει: «Οι ευρωπαίοι πιστωτές θα πρέπει να συμφωνήσουν σε σημαντική πρόσθετη χρηματοδότηση, και σε μια επαρκή ελάφρυνση του χρέους για να διατηρηθεί η βιωσιμότητά του. Πιστεύουμε ότι, σύμφωνα με την υπάρχουσα πρόταση, η ελάφρυνση του χρέους μπορεί να επιτευχθεί μέσα από μια μακρά αναδιάταξη των πληρωμών με χαμηλά επιτόκια. Οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα, τώρα ή αργότερα, πιθανόν να απαιτούσε «κούρεμα» χρέους. Αυτές είναι οι δύσκολες επιλογές, και οι σκληρές δεσμεύσεις που πρέπει να γίνουν και από τις δύο πλευρές. Ελπίζουμε ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί κατά μήκος αυτών των γραμμών».
Για ποιό λόγο, σ΄αυτή την συγκυρία αυτού του είδους η παρέμβαση;
Σύμφωνα με πληροφορίες το IMF έχει στην διάθεσή του ντοκουμέντα-φωτιά για εθνικό σκάνδαλο στη χώρα μας το οποίο εκτός από λεηλασία της περιουσίας ενός κομβικού φορέα απέφερε και μίζα ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ σε σημαίνοντα πρόσωπα της εγχώριας πολιτικής σκηνής.
Οταν ο Βαρουφάκης δηλώνει πως "εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε διαφθαρεί, δεν έχουμε πάρει μίζες, ελάτε να κάνουμε μια συμφωνία και δώστε μας χρόνο να καθαρίσουμε την διφθορά στην Ελλάδα" στην ουσία βρίσκεται στην ίδια γραμμή με το Ταμείο.
Το θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν αποτελεί για τους θεσμούς συνομιλητή άξιο εμπιστοσύνης παρότι του αναγνωρίζουν- για την ώρα-το ηθικό πλεονέκτημα...

Σχόλια