Εξεταστική Επιτροπή ...

Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση και διαλεύκανση των συνθηκών και των ευθυνών που οδήγησαν στην υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων: Εξέταση μαρτύρων. (9_6_2015) (Kασιμάτης, Λαπατσιώρας, )
Blogger: Ακούστε τον Συνταγματολόγο Κασιμάτη να υπερασπίζεται το κράτος - την κρατική κυριαρχία - αυτήν που με τόση ευκολία "πουλητάρια" σαν τον Λοβέρδο υπέγραψαν. Ακούστε τον αντίλογο - μόνο αντίλογο δεν μπορεί να ονομάσει κανείς - του Λοβέρδου - που απολογητικά μιλάει για συμβάσεις λες και πρόκειται για συμβάσεις μεταξύ εταιρειών - ιδιωτών και όλα αυτά που επικαλείται ό Κασιμάτης: διεθνές δίκαιο, δικαιώματα πολιτών, Σύνταγμα,  τα προσπερνάει σαν "αχρηστα" και εδώ είναι το ζουμί της υπόθεσης: 
Η μεγάλη μερίδα των πολιτικών μας, αυτών που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια απολαμβάνοντας την ατιμωρησία που οι ίδιοι χάρησαν στον εαυτό τους με το γνωστό - σε καλύπτω για να με καλύψεις - κυβέρνησαν την χώρα όπως θα διοικούσαν ένα μαγαζάκι και μάλιστα με άθλιο τρόπο! 
Με την αναδρομικότητα των νόμων που οι ίδιοι συνέτασσαν και με διορισμένα ανθρωπάκια σε θέσεις ευθύνης έσβηναν όλες τους τις παρασπονδίες τους. (Τώρα έδω με το μνημόνιο δυσκολεύονται λιγάκι στο σβήσιμο και στην λεύκανσή τους...)
Πουθενά από το μυαλό τους δεν πέρασε η ιδέα της λογοδοσίας, η απόδοση λογαριασμού απέναντι στο κράτος! Ποιό κράτος! Το κράτος είμαι εγώ έλεγε ο έταιρος "συνταγματολόγος", ο Βενιζέλος που κόμπαζε στη Βουλή για το γεγονός ότι έχει απόρρητα του κράτους στο προσωπικό του γραφείο, ναι αυτός που είχε το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ στο σπίτι του πάλι!  
Αυτό λοιπόν είναι το πρόβλημα! Δεν λειτουργούσε τίποτα! Ένας καίσαρας - ο ΓΑΠ - αποφάσισε να βάλει  μόνος του τη χώρα στο ΔΝΤ και οι άλλοι σαν γίδια ακολούθησαν τον μεγάλο αρχηγό! Είχαμε συνάμα την ατυχία να έχουμε στην προεδρία τον Μεγάλο Ύπνο, εκείνον που μια ολόκληρη ζωή ούτε για κατούρημα δεν πήγαινε αν δεν το διέτασσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. 
Δεν μπορείς λοιπόν  να περιμένετε από ένα τύπο που πάντα έλεγε ΝΑΙ στον Παπανδρέου - έφαγε ψωμί που δεν άξιζε, τόξερε καλά ο ίδιος αυτό - να τολμήσει να πει ΟΧΙ σ' έναν Παπανδρέου, έστω κι' αυτός ήταν ο λειψός Γιωργάκης.
Στην Ισλανδία, εκεί που οι θεσμοί δούλεψαν και ο Πρόεδρος εκανε απλά τη δουλειά του η χώρα σώθηκε πραγματικά! Σε μας κάθε πολιτικός αυτοανακυρυσσόταν θεσμός και έκανε ότι γούσταρε
(Πολ Κρούγκμαν: Ισλανδία και Ελλάδα, η διαφορά … Η Εναλλακτική)

Να γιατί χρειάζεται να μάθουμε πως μπήκε η χώρα στο ΔΝΤ και φυσικά να αποδοθούν ευθύνες εκεί που αναλογούν. Υπάρχουν θύματα που περιμένουν τη δικαίωσή τους!

Κρατήστε επίσης το στυλ του Λοβέρδου - το κουτσαβάκικο - με το οποίο απευθύνεται στον Κασσιμάτη,  έναν τρόπο που μπορεί να χαρακτηρίσει το σύνολο των πολιτικών της μεταπολίτευσης: τενεκές άδειος που κάνει μπόλικη φασαρία για να καλύψει τον ορθό λόγο. Δοκησίσοφος που διέπρεψε στα τηλεοπτικά παράθυρα με μηδενικό έργο - πολιτικό και επιστημονικό! (Για το δεύτερο είμαι λίγο συγκρατημένος μέχρι να διαβάσω το πόνημά του, σχετικά με την ανάπτυξη της χώρας! Χα! Χα! Χα! Ένας "βιαστής κατά συρροήν συγγράφει πόνημα με θέμα την Παρθενία.!!!"

Σχόλια