H γάιδαρος θα μας γαμ.. ή κόμπρα θα μας τσιμπήσει; (Βίντεο)

Πολύ ενδιαφέρον το κύριο θέμα με το οποίο κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα «Αγορά». Έχει τίτλο «Σχέδιο συμφωνίας  με "έξοδο" ΔΝΤ –ΕΚΤ» και αναφέρει:
Δάνειο 46 δις ευρώ για να φύγουν οι δύο θεσμοί  από το ελληνικό πρόγραμμα.  Τι περιλαμβάνει το πακέτο των μέτρων: Με δέλεαρ μια γενναία ρύθμιση για το ελληνικό χρέος  που θα απαλλάξει την χώρα από το βρόγχο αποπληρωμής υπέρογκων τόκων και θα επιτρέψει την εφαρμογή μιας αναπτυξιακής πολιτικής  επιχειρούν οι Βρυξέλλες να ολοκληρώσουν την Πέμπτη αξιολόγηση.
Η μικρή συμφωνία με την οποία θα κλείσει το δεύτερο μνημόνιο θα ξεκλειδώσει την μεγάλη συμφωνία για την αφομοίωση του ελληνικού χρέους.
Η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι προβλέπει ένα νέο δάνειο ύψους 46 δις ευρώ με το οποίο ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης  τα 19 δις ευρώ που οφείλει η Ελλάδα στο ΔΝΤ και τα 27 δις που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η αποπληρωμή του δανείου θα επεκτείνεται στο άπειρο, όπως χαρακτηριστικά λένε στις Βρυξέλλες, δηλαδή από 32 έως και 50 χρόνια.
Η συνολική συμφωνία με τους εταίρους προϋποθέτει βεβαίως  ένα βαρύ πακέτο μέτρων όπως είναι η ενοποίηση των συντελεστών του ΦΠΑ, η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, η μη καταβολή της 13ης σύνταξης  στα χαμηλά εισοδήματα και οι ιδιωτικοποιήσεις.
Με απλά λόγια δηλαδή το σενάριο αυτό προβλέπει να μας δώσουν ένα δάνειο για να ξεπληρώσουμε παλιά δάνεια και σαν αντάλλαγμα νέο τσεκούρωμα στο βιοτικό επίπεδο του λαού μας και ξεπούλημα όποιας δημόσιας περιουσίας απέμεινε –στα 4 δις υπολογίζονται οι ιδιωτικοποιήσεις που ζητούν οι δανειστές-   και οι λεγόμενες «κόκκινες γραμμές» του ΣΥΡΙΖΑ, πάνε .. αδιάβαστες. 
Ε, δεν λες ένα τέτοιο σενάριο ότι είναι συμφέρον για τον λαό μας. Κι όμως … Παρουσιάστηκε δημοσιογράφος της εφημερίδας που το έφερε στην δημοσιότητα, ο Θ. Πασχάλης,  που μας είπε ότι αυτό το σενάριο είναι λάιτ μπροστά σ’ αυτό που μας περίμενε αν ήταν στην κυβέρνηση Σαμαράς – Βενιζέλος.
πηγή

-------------


Σχόλια