Μας τα είπαν κι' άλλοι!!!!

Μ.Σουλτς: "Θέλω την κατάργηση των συνόρων μεταξύ των κρατών της ΕΕ"!
...Το Βραβείο Καρλομάγνου για τέταρτη φορά απενεμήθη σε Γερμανό. (Blogger: Η απονομή έγινε 9 Μαιου, κρατήστε την ημερομηνία αυτή!!)
 «Γάλλοι, Ελληνες, Γερμανοί, όλοι είμαστε στην πραγματικότητα ήδη εδώ και καιρό και τα δύο: πολίτες των κρατών μας και πολίτες της Ευρώπης», τόνισε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, παραδίδοντας την Πέμπτη το Διεθνές Βραβείο Καρλομάγνου στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Ο κ. Γκάουκ υπενθύμισε ότι το βραβείο θεσπίστηκε το 1949, προκειμένου να προωθήσει την Ευρώπη ως εγχείρημα ειρήνης. «Ξεπεράσαμε όσα μας χώριζαν για να δημιουργήσουμε κάτι που μας ενώνει», είπε με τη σειρά του ο κ. Σουλτς...(πηγή)
Blogger: Ωραία λόγια που πριν λίγο καιρό - πριν δούμε που πάει το πράγμα - δύσκολα διαφωνούσες. Επειδή ήδη ζούμε την Γερμανική Ευρώπη, ας είμαστε επιτέλους λίγο ...επιφυλακτικοί. Και επειδή αυτό εδώ το blog ψάχνει τις ουρές των ... πραγμάτων και λόγων σας θυμίζω μια παλιότερη εγγραφή - 20 λεπτά βίντεο με τον ιστορικό κ. Η. Ηλιόπουλο που δεν πρέπει να χάσετε για να ακούσετε ποιος άλλος μεγάλος γνωμηγήτωρ  - Γερμανός - έλεγε πάνω κάτω αυτά που (ξανα) λέει ο Σουλτς! Πήγαινε στο  4ο λεπτό του πααρακάτω βίντεο...

κι' αν αντέχετε...

Σχόλια