ΣΟΚ: Αυτοκτόνησε ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens.

Επιβεβαίωσε η αστυνομία την αυτοκτονία στο Μόναχο, του Heinz-Joachim Neubürger, πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της εταιρίας με τα οποία η Siemens χρημάτιζε Έλληνες αξιωματούχους.

Θυμίζουμε ότι μόλις χθες ετέθη ερώτηση για την διαφθορά και την SIEMENS στον Υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας των κ Βολφαγκ Σοιμπλε προκαλώντας του μεγάλη αμηχανία.
O Heinz-Joachim Neubürger, αν και αρνούνταν την ενοχή του, είχε καταδικασθεί και μετά από δίκες και συμβιβασμό, πλήρωσε πρόστιμο 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Ένας από τους μάρτυρες κατηγορίας εις βάρος του Νόιμπέργκερ, ήταν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.
===============
 ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ KI EKΛΕΙΣΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ - Η ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ Β.ΣΟΪΜΠΛΕ ΣΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ
"Αυτοκτόνησαν" τον Γερμανό πρωταγωνιστή των "λαδωμάτων" της Siemens σε πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!


Νεκρός σε ηλικία 62 ετών βρέθηκε στο σπίτι του στο Μόναχο ο πρώην επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της Siemens Heinz-Joachim Neubuerger, πρωταγωνιστής του σκανδάλου δωροδοκιών της γερμαανικής εταιρείας στην Ελλάδα. Ο θάνατος του αποδίδεται σε "αυτοκτονία".
Ολα αυτά λίγες ώρες μετά την δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε στην κοινή συνεντευξη τύπου με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη ότι ο καθένας έχει την ευθύνη να καθαρίζει τα του οίκου του (διαβάστε την δήλωση Σόιμπλε που προέβλεπε το "καθάρισμα" εδώ)
Ηταν ο πλέον στενός συνεργάτης του ισχυρού άνδρα της Siemens στην Ελλάδα του Μ.Χριστοφοράκου και από κοινού είχαν "λαδώσει" σημαντικό τμήμα της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά τις δεκαετίας του 1980 και του 1990.
Η παρουσία του Heinz-Joachim Neubuerger ήταν πολύ συχνή στην Αθήνα και πρωταγωνιστούσε σε συναντήσεις στελεχών του ΟΤΕ και μεγάλης ελληνικής ιδιωτικής εταιρείας, ενώ το όνoμά του "κοσμεί" πολλές σελίδες της δικογραφίας για το σκάνδαλο Siemens.
Αυτός ενέκρινε όλες τις πληρωμές στον πρώην υπουργό Τ.Μαντέλη, τον Τ.Τσουκάτο, τα δώρα σε Κ.Μητσοτάκη κλπ, ενώ είχε επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο στις συμβάσεις για το σύστημα εικοινωνιών μάχης ΕΡΜΗΣ του Ελληνικού Στρατού, την σύμβαση των υποβρυχίων Type 214 κλπ.
Στενός φίλος του Μ.Χριστοφοράκου, μαζί μοιραζόντουσαν τα δισεκατομμύρια των Ελλήνων φορολογουμένων που άρπαζαν.
Ελληνας δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων στο σκάνδαλο είχε πει σε συνεργάτη του defencenet.gr αναφορικά με το πρόγραμμα ΣΕΖΜ ΕΡΜΗΣ¨(το συγκεκριμένο σκάνδαλο της είχε αποκαλύψει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ τον Δεκέμβριο του 2006 όταν τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε) ότι "Αν ο Heinz-Joachim Neubuerger ανοίξει ποτέ το στόμα του θα πάει φυλακή η μισή ελληνική Βουλή¨.
Η Siemens τον πήγε στα δικαστήρια για να δικαιολογήσει κατατάσεις και κέρδισε τη δίκη το Δεκέμβριο του 2013 με το δικαστήριο να επδικάζει στην γερμανική εταιρεία αποζημίωση από τον Neubuerger 15.000.000 ευρώ τα οποία ποτέ δεν κατέβαλε.
Τελικά έφτασαν σε διακανονισμό τον Αύγουστο του 2014 μειώνοντας την πληρωμή στα 2.500.000 ευρώ, ένα ποσό που οι μέτοχοι κατά την ετήσια σύνοδο της Siemens ενέκριναν στις 27 Ιανουαρίου.
Εκτός από την Ελλάδα o Heinz-Joachim Neubuerger συμμετείχε σε "λαδώματα" και εκμαυλισμούς αξιωματούχων και σε άλλες ένδεκα χώρας.
==================

Γιατί οι υπουργοί της συγκυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσαν τόσα χρόνια να κάνουν μια αναφορά στον Χριστοφοράκο και τις μίζες της Siemens;

 

Γιατί οι υπουργοί της συγκυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσαν τόσα χρόνια να κάνουν μια αναφορά στον Χριστοφοράκο και τις μίζες της Siemens;

Είναι πολύ απλό: τις μίζες της Siemens -και όχι μόνο αυτές- τις έχουν πάρει οι πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ????




Όποιος παρακολούθησε την κοινή συνέντευξη Τύπου του Βόλφγκανκ Σόιμπλε και του Γιάνη Βαρουφάκη, θα πρόσεξε πως κάτι έχει αλλάξει στον τρόπο που μιλούν οι πολιτικοί που εκπορσωπούν την χώρα μας, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.


Ακούσαμε τον Γιάνη Βαρουφάκη να λέει στον Βόλφγκανκ Σόιμπλε πως «δεν μπορεί ο Χριστοφοράκος να βρίσκει καταφύγιο στην Γερμανία και να γλιτώνει από την Ελλάδα».

Επίσης, ακούσαμε τον Γιάνη Βαρουφάκη...
να αναφέρεται στον ναζισμό και στην Χρυσή Αυγή, ως αποτέλεσμα της ύφεσης. Οι Γερμανοί ξέρουν καλά τι σημαίνει αυτό.

Γιατί οι υπουργοί της συγκυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσαν τόσα χρόνια να κάνουν μια αναφορά στον Χριστοφοράκο και τις μίζες της Siemens;

Είναι πολύ απλό: τις μίζες της Siemens -και όχι μόνο αυτές- τις έχουν πάρει οι πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Οι Γερμανοί τους είχαν δεμένους χειροπόδαρα και μπορούσαν να τους εκβιάζουν διαρκώς.

Υποθέτω πως θα έχετε αναρωτηθεί γιατί ο πατριώτης Σαμαράς με τα Ζάππεια -που θα έσκιζε τα Μνημόνια- μεταμορφώθηκε σε γατάκι, όταν έγινε πρωθυπουργός.

Κι αυτή η απάντηση είναι απλή: αν ο Σαμαράς έκανε αυτά που πραγματικά πίστευε και δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις των Γερμανών, η κυβέρνηση του δεν θα άντεχε ούτε μια ώρα, αφού οι Γερμανοί τους είχαν φακελωμένους όλους.

Του το εξήγησαν οι Γερμανοί και το κατάλαβε αμέσως.

Ήταν τραγικό σφάλμα των Ελλήνων που έκαναν ξανά κυβέρνηση το 2012 την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αφού ήξεραν πως αυτά τα κόμματα ήταν τελειωμένα σε διεθνές επίπεδο.

Οι Έλληνες έβαλαν τα χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους.

Ενώ η χώρα τους είχε χρεοκοπήσει -από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ- οι Έλληνες έκαναν ξανά κυβέρνηση αυτά τα δυο κόμματα με τους χιλιάδες σκελετούς στα ντουλάπια τους.

Οι Έλληνες έκαναν κυβέρνηση τα καμμένα χαρτιά, και μετά περίμεναν να καλυτερεύσουν οι ζωές τους.

Ποιος θα ζητούσε από τους Γερμανούς τον Χριστοφοράκο; 
Η συμμαθήτριά του, η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, όλως τυχαίως, ήταν υπουργός Εξωτερικών, όταν ο Χριστοφοράκος «διέφυγε» στην Γερμανία;

Οι νέοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν παρελθόν.

Είναι μια χρυσή ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε την δυναμική τους, πριν αποκτήσουν παρελθόν.

Είναι ευκαιρία -έστω και μετά από 70 χρόνια- μια ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει από την Γερμανία τις πολεμικές αποζημιώσεις. Ευκαιρία είναι τώρα που μάλλον θα το κάνουν και οι Ρώσοι.

Είναι ευκαιρία να γίνουν πολλά πράγματα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πράγματα που δεν έγιναν επί δεκαετίες.

Αλλά θα πρέπει να βιαστούμε. Και θα πρέπει να πιέσουμε την κυβέρνηση.

Η ιστορία έχει δείξει πως η «αθωότητα» των κυβερνητικών στελεχών δεν διαρκεί πολύ.

(Πήγα στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, υπέρ των θέσεων της κυβέρνησης και κατά του εκβιασμού των δανειστών. Πήγα για να διαδηλώσω υπέρ του να μην αλλάξει στάση η κυβέρνηση -αν και δεν την ψήφισα- και να μην υποκύψει στους εκβιασμούς των «εταίρων» μας. Επίσης, πήγα για να μπορώ να της τα χώνω, όπου και όταν χρειάζεται. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να προτρέψω τους υποστηρικτές της κυβέρνησης να μην αποκτήσουν οπαδική συμπεριφορά και να μην αντιμετωπίζουν τους υπουργούς ως θεούς. Αυτά ήταν που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην διαφθορά, τη σαπίλα και την διάλυση. Μη χαλάτε τους πολιτικούς. Μετά, σας είναι άχρηστοι.)

==============

16/10/2013 Ο Βασίλης Καπερνάρος στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου (Tότε ο Καπερνάρος μίλαγε, μετά ...όλο και κάτι έγινε και τον σφραγίσανε...)

  =================

 

Τέλεια εγκλήματα δεν υπάρχουν 

 του Πέτρου Αργυρίου


Σας το χαμε πει με τη γνωστή μας συνέπεια. Δεν ήταν τυχαίο ότι στο αμέσως προηγούμενο άρθρο αναφερθήκαμε στον κόκκινο Power Ranger που πήρε το σπαθί του κι έσφαξε τον συγκάτοικο του.

Η κουμουνιστική συνομωσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαπλωθεί και δίνει νέα θύματα κάθε μέρα.

Ο serial killer Varoufuckis αφού σκότωσε την τρόικα και λίγο αργότερα τον καθηλωμένο Σόιμπλε, αυτοκτόνησε σήμερα και τον Heinz-Joachim Neubürger, πρώην διευθύνων οικονομικό σύμβουλο της Siemens την περίοδο των σκανδάλων της.

Ο Neuburger μετέφερε τις δόλιες πρακτικές της JP Morgan στην οποία εργαζόταν παλαιότερα στην Siemens για να αυξήσει τις εξαγωγές της μέσω... δωροδοκιών.

Το 2006 παραιτήθηκε όταν σκάσαν τα σκάνδαλα με πιο ηχηρό από αυτά το ελληνικό και ... συνέχισε την καριέρα του μετά από διακανονισμό για τα σκάνδαλα σε μικρότερες εταιρίες.

Δε γνωρίζουμε την ώρα και τις συνθήκες της αυτοκτονίας του. Αν αυτή έγινε μετά τη συνέντευξη τύπου Βαρουφάκη-Σόιμπλε όπου ο σατανικός Βαλασόπουλος της Εφ Συν είχε το θράσσος να θέσει το θέμα Χριστοφοράκου-Siemens, κάτι τέτοιο θα αποτελεί διαβολική σύμπτωση.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο δύο είναι τα τινά: Είτε η Γερμανία “καθάρισε” το σπίτι της όπως προείπε και ο ίδιος ο Σόιμπλε, είτε, το πιο πιθανό, ο Neuburger θυσιάστηκε για να μην εκτεθεί η χώρα του σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε να χρησιμοποιήσει το σκάνδαλο Siemens ως διαπραγματευτικό όπλο.

Δεν είναι ότι η Γερμανία δεν έχει βρωμιά. Απλά απαγορεύεται να χαλάσεις το προφίλ της άσπιλης και ακριβοδίκαιας Γερμανίας. Έτσι, ενώ στην Ελλάδα, το δεξί χέρι του Σημίτη Τσουκάτος περηφανευόταν δημοσίως πως τα πήρε από τηSiemens για τα βρώμικα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και είναι στα πούπουλα, ο Neuburgerκαι πλήρωσε μεγάλο ποσό και τελικά αυτοκτόνησε.
Και όλα αυτά επειδή. όπως τουλάχιστον μας επιτρέπεται να εικάζουμε, ένας δημοσιογράφος έκανε μια ερώτηση και ένας έλληνας υπουργός έδωσε μια απάντηση.

Τα συλληπητήρια μας στην οικογένεια του και στους ανθρώπους που τον αγαπούσαν. Δεν πρόκεται να χύσουμε δάκρυα για αυτόν όμως. Δε μας περισσεύουν άλλα. Ελπίζουμε και οι αγαπημένοι του Neuburger να στείλουν κάποτε συλληπητήρια στις χιλιάδες οικογένειες των Ελλήνων που αυτοκτόνησαν, θύματα του Neuburger, του Σημίτη, του Σαμαρά και του Παπανδρέου.
Εγώ πάντως δεν έχω δεχτεί συλληπητήρια απο κανέναν τους για τη μητέρα μου.

Κοσμοχαλασμός συμβαίνει από τότε που ξαναψηφίσαμε ελληνική κυβέρνηση: ακόμη και η πρώην παρακρατική Χρυσή Αυγή χαιρετίζει την κυβέρνηση αυτή ως πατριωτική, ενώ οι συνομιλητές της και ακροδεξιοί σύμβουλοι του Σαμαρά Κρανιδιώτης και Μπαλτάκος που θέλαν να “σκοτώσουν” το ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να αρχίζουν να αναθεωρούν. Ο Μπαλτάκος δε, βαράει προσοχή στη νέα κυβέρνηση.

Ίσως κάποτε να συνειδητοποιήσουν ότι υπηρέτησαν μια προδωτική κυβέρνηση. Ψέμματα: δεν την υπηρέτησαν απλά, διαμόρφωσαν την ατζέντα της.

Αυτοί δεν πρόκειται να αυτοκτονήσουν. Ούτε ο Πάγκαλος πρόκειται να αυτοκτονήσει όπως δεσμεύτηκε προεκλογικά: Δεν πειράζει. Αυτό το παχύδερμο θα το πνίξει μια μέρα το ίδιο του το λίπος.

Το βασικό είναι ότι πλέον σαν χώρα αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε τουλάχιστον να εμποδίσουμε την αυτοκτονία μας.

Τη σκανδάλη της ρωσικής ρουλέτας άρχισαν να την τραβούν πλέον και οι Γερμανοί. Και ήδη μετράν τρεις νεκρούς.

Τα ναζιστικά τους αντίποινα έρχονται.

από το «agriazwa.blogspot.com»

  ==================

Σχόλια