Krugman: Οι Ευρωπαίοι ήξεραν ότι η Ελλάδα θα απέρριπτε το μνημόνιο - Ίσως έχουν αποφασίσει την χρεοκοπία της

Από το να της δώσουν περισσότερο χώρο, προτιμούν να δουν την Ελλάδα να οδηγείται σε χρεοκοπία, ώστε η κατάρρευσή της να αποτελέσει μάθημα...
Η Αθήνα πρέπει να καταστραφεί, διαμηνύει μέσω νέου του άρθρου, υπό τον τίτλο "Athenae Delenda Est", ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος, Paul Krugman.
Σε νέο του άρθρο του στους New York Times, κληθείς να σχολιάσει την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων, ο Paul Krugman αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της κατέρρευσαν, μετά την απόφαση της ελληνικής πλευράς να απορρίψει το κείμενο - προσχέδιο του Eurogroup, που έκανε λόγο για παράταση του μνημονίου, χαρακτηρίζοντάς το παράλογο και τονίζοντας πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό".
Όπως επισημαίνει ο Κrugman, δεν υπήρχε καμία περίπτωση ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του να υπογράψουν ένα τέτοιο προσχέδιο, γεγονός που εγείρει ένα καίριο ερώτημα:
Τι ακριβώς έκαναν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών;
"Θεωρώ ότι είναι πιθανό οι Ευρωπαίοι να είναι απλά ανόητοι και να μην καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα του 2015 δεν είναι σαν την Ιρλανδία του 2010 και ότι αυτού του τύπου οι εκβιασμοί δεν θα έχουν αποτέλεσμα", εξηγεί.
Εναλλακτικά, συνεχίζει ο ίδιος, το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι οι Ευρωπαίοι έχουν αποφασίσει να οδηγήσουν την Ελλάδα στο γκρεμό.
  • "Από το να της δώσουν περισσότερο χώρο, προτιμούν να δουν την Ελλάδα να οδηγείται σε χρεοκοπία και πιθανότατα εκτός Ευρωζώνης, ώστε η οικονομική της κατάρρευση να αποτελέσει μάθημα και σε όποιον άλλο σκέφτεται να ζητήσει οικονομική ανακούφιση.
  • Πρόκειται για την πρακτική της "Καρχηδόνιας ειρήνης" που επέρχεται μέσω της συνολικής καταστροφής του εχθρού, με τον ίδιο τρόπο που η Γαλλία προσπάθησε να επιβληθεί στη Γερμανία μετά το Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
  • Η έλλειψη σοφίας είναι εκπληκτική και τρομακτική, διαμηνύει ο Krugman.
Πηγή - www.bankingnews.gr
βλέπε επίσης: 

Σχόλια