Πώς οι Γερμανοί επέβαλαν στους Έλληνες να πληρώσουν ακόμα και «έξοδα κατοχής» και διαμονής για τη Βέρμαχτ.

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια. Οι γονείς μας γεννήθηκαν τότε, οι παππούδες μας έζησαν τότε, όλα είναι μια συνέχεια κι εμείς αποτελούμε ένα κόμβο σε αυτή την ιστορική γραμμή συνέχειας. Καμμιά διαπραγμάτευση με τους διαρκείς δολοφόνους αυτού του λαού. Οι σημερινές μας δυστυχίες έχουν τις αιτίες στους πίσω στην ιστορία. Ο γερμανικός λαός δεν είναι αθώος, όσο στηρίζει τις πολιτικές της Μέρκελ.
Οι ντόπιοι συνεργάτες των Γερμανών, τότε και τώρα, να πληρώσουν, αλλά να πληρώσουν στον ελληνικό λαό, όχι στα αφεντικά τους. Να γραφτεί η ιστορία, ποιοι πλούτισαν και ποιοι συνεργάστηκαν σε όλη αυτή τη διαδρομή, να αποδοθεί δικαιοσύνη και δικαίωση. Υπερήφανη στάση, έχουμε αριστερή και ενωτική κυβέρνηση του λαού, να τον δικαιώσει. Δεν μπορεί η ελληνική οικονομία να εξαρτάται από τη Ντόϊτσε Μπανκ, ξανά, 70 χρόνια μετά. Η ευημερία της Γερμανίας, η σημερινή οικονομική της ηγεμονία οφείλεται αποκλειστικά στο αίμα των λαών που εξολόθρευσε, στους εκατομμύρια μετανάστες, στη ληστεία και ολοκληρωτική καταστροφή των χωρών που βρίσκονταν υπό κατοχή. Να προσκυνήσει η Μέρκελ τον ελληνικό λαό, και όχι εμείς να παρακαλάμε για μια ελάχιστη ελάφρυνση. Το χρέος δεν είναι του λαού, είναι της ίδιας εκείνης ελίτ που συνεργάστηκε και στην κατοχή με τον κατακτητή. Να πληρώσουν αυτοί εμάς! Να υπενθυμίσουμε στη νέα ελληνική κυβέρνηση τι είχε γίνει στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2012, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Μέρκελ. Τώρα που η αριστερά και οι πατριώτες είναι κυβέρνηση, ήρθε η ώρα να δικαιώσουν τον ελληνικό λαό!
 Αναδημοσίευση από Lefteria, αρχική πηγή Μηχανή του Χρόνου

Αποζημιώθηκαν με ποσό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που κατέβαλε η κατοχική Γαλλία (βίντεο)… 



Την περίοδο της Κατοχής η οικονομία στην Ελλάδα ήταν διαλυμένη. Ο πληθωρισμός κάλπαζε, η μαύρη αγορά ανθούσε και η δημοτική αρχή της Αθήνας αναγκαζόταν να μεταφέρει τους νεκρούς με ανοιχτά ξύλινα καρότσια. Οι Γερμανοί κατακτητές έδειχναν τη σκληρότητά τους με κάθε τρόπο και με τις πράξεις τους χτυπούσαν ακόμα περισσότερο την ελληνική οικονομία. 
Μεταξύ των απαιτήσεών τους πέρα από το γνωστό κατοχικό δάνειο, επέβαλαν και τα λεγόμενα «έξοδα Κατοχής» τα οποία κλήθηκε να πληρώσει η λεηλατημένη Ελλάδα. Δηλαδή επέβαλαν χαράτσι στους κατακτημένους για την κατοχή της χώρας τους. Οι Γερμανοί με αυτό τον τρόπο ζήτησαν επιπλέον 1,5 δισεκατομμύριο δραχμές, αλλά σύμφωνα με ιστορικούς μελετητές, άρπαξαν περίπου το τριπλάσιο ποσό. Αυτό ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που υποχρεώθηκε να δώσει η κατακτημένη Γαλλία. 
Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου» πως οι Γερμανοί αφαίμαξαν την ελληνική οικονομία και πόσα χρήματα πληρώθηκαν για τα περίφημα «έξοδά» τους….
Πηγή
=============

Σχόλια