ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ωραία και ευρηματική ήταν η διατύπωση του Γ. Βαρουφάκη στην κοινή συνέντευξη με τον κ. Σόιμπλε στο Βερολίνο, μετά την παταγωδώς αποτυχημένη συνάντησή τους: «Πρέπει να σεβαστούμε υπάρχοντες κανόνες (σ.σ. της ΕΕ), χωρίς όμως να διαλύουμε τη δημοκρατία με μια βαριοπούλα που να λέει ότι οι εκλογές δεν μετράνε»!
Οι Γερμανοί όμως επιμένουν στο σεβασμό των συμφωνιών που μέσω ΕΕ είχαν επιβάλλει στην πανάθλια κυβέρνηση ανδρείκελων Σαμαρά και Βενιζέλου, αδιαφορώντας εντελώς προκλητικά για το γεγονός ότι οι συμφωνίες αυτές συνιστούν τη γερμανική «βαριοπούλα» η οποία καταλύει την ελληνική δημοκρατία και εκμηδενίζει τη σημασία των ελληνικών βουλευτικών εκλογών.

Τι θα κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα; Θα προασπίσει τη δημοκρατία και το δικαίωμα του ελληνικού λαού να εκλέγει κυβέρνηση που θα μπορεί να αλλάζει την ασκούμενη πολιτική ή θα «σεβαστεί υπάρχοντες κανόνες» της ΕΕ, ανάγοντας σε μοναδική επιτρεπτή πολιτική την εκ των Γερμανών επιβεβλημένη, την οποία απαιτούν να παραμένει αναλλοίωτη; «Η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται» διακήρυξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας προς την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Εύκολο να το λέει κανείς, δύσκολο όμως να το αποδείξει στην πράξη. Πόσο μάλλον όταν έχει την αυταπάτη ότι «η δημοκρατία στην Ευρώπη δεν εκβιάζεται», όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας – αν φυσικά πιστεύει πραγματικά αυτή τη φαιδρή άποψη. Βεβαίως και εκβιάζεται η δημοκρατία στην Ευρώπη! Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι ο πρωθυπουργός είχε άλλη άποψη, η παταγώδης αποτυχία των επισκέψεων του στο Παρίσι και στη Ρώμη, όπου συνάντησε τους ψοφοδεείς κεντροαριστερούς ηγέτες Φρανσουά Ολάντ και Ματέο Ρέντσι, πρέπει να τον έπεισε για το αντίθετο. Φοβισμένα αναθρωπάκια κατώτατης πολιτικής υποστάθμης είναι ο Ολάντ και ο Ρέντσι, υποταγμένα στους Γερμανούς, που άλλα του έλεγαν στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις και άλλες δηλώσεις έκαναν δημόσια!
Δίκιο είχε και ο Τσίπρας όταν έλεγε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «υπάρχει μια κάστα εντός κι εκτός Ελλάδας, ένας σκληρός θύλακας νεοφιλελευθερισμού που υπηρετεί τον δοκιμαστικό σωλήνα των απάνθρωπων πολιτικών, η οποία παρακαλάει να κερδίσει η νεοφιλελεύθερη άποψη στη διαπραγμάτευση, για να συνεχιστεί στο διηνεκές η βαρβαρότητα». Αφού όμως ισχύει αυτό, γιατί στην ίδια ομιλία του ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «οι κανόνες της ΕΕ μας δεσμεύουν, θα τους σεβαστούμε, αν και δεν συμφωνούμε»; Θα εφαρμόζει δηλαδή τη νεοφιλελεύθερη, βάρβαρη πολιτική της ΕΕ και απλώς θα την αντιπαλεύει στις διαπραγματεύσεις; «Θα σεβαστούμε τον κανόνα για πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς όμως, ξεκάθαρα πράγματα, η λιτότητα δεν αποτελεί ιδρυτική συνθήκη της ΕΕ» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Εννοεί δηλαδή ότι θα έχει πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς που φέρνουν φτώχεια, δυστυχία και διαρκή μείωση των κοινωνικών παροχών, αφού ταυτόχρονα θα πληρώνει και τοκοχρεολύσια, αλλά αυτά υα τα κάνει… παράτυπα επειδή «η λιτότητα δεν αποτελεί ιδρυτική συνθήκη της ΕΕ»; Και ποιον Έλληνα νοιάζει αν η λιτότητα είναι ή δεν είναι «ιδρυτική συνθήκη της ΕΕ», αφού η πολιτική λιτότητας θα εφαρμόζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Έπειτα, τι είναι πάλι αυτό που είπε ο Βαρουφάκης ενώπιον του Σόιμπλε, όταν δήλωσε πως το 67% των μέτρων του τρέχοντος προγράμματος βρίσκει σύμφωνη την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;
  • Μα αν η κυβέρνηση συμφωνεί με το 70% του προγράμματος οικονομικής εξόντωσης των Ελλήνων που επέβαλλαν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος κι αυτό αποτελεί το σημείο εκκίνησης, ακόμη και στη μέση να τα βρουν για το υπόλοιπο 30% που διαφωνούν, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά… 85% (!) το Μνημόνιο της ΝΔ; Καταλαβαίνουν τι λένε; Για να διαφέρει κατά… 15%(!) από τη ΝΔ εκλέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει αυτή τη στιγμή τη στήριξη των ΗΠΑ, όσο τουλάχιστον ακόμη ο Ομπάμα βρίσκεται στην εξουσία κι όσο οι Αμερικανοί δεν έχουν επιβάλει τους όρους τους στη Γερμανία για τη ζώνη ελευθέρου εμπορίου ΕΕ – ΗΠΑ. 
  • Αυτό οδηγεί σε σοβαρές ανακατατάξεις στους μηχανισμούς, καθώς αρχίζουν να ξηλώνονται εκείνοι που είχαν στήσει οι Γερμανοί και ενισχύονται εκ νέου μηχανισμοί στην Ελλάδα ελεγχόμενοι από τους Αμερικάνους. Αυτό δεν αφορά μόνο τα δίκτυα πρακτόρων αλλά και τους πολιτικούς παράγοντες (βουλευτές, υπουργούς κ.λπ.) και τους οικονομικούς. Ήδη την Πέμπτη αμερικανοί αξιωματούχοι με επικεφαλής τον υφυπουργό Οικονομικών Νταλίπ Σίνγκ ενημερώθηκαν από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη για όλα τα σχέδια της κυβέρνησης προκειμένου να τα μεταφέρουν στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. 
  • Οι Γερμανοί αισθάνονται τον άμεσο κίνδυνο που τους απειλεί. Αυτός είναι ο λόγος που ο Σόιμπλε επανέφερε στον Βαρουφάκη την πρόταση του για αποστολή… «κατοχικού εκστρατευτικού σώματος» 500 Γερμανών εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα καταλάβουν θέσεις-κλειδιά και να προστατεύσουν τους ανθρώπους τους από τις εκκαθαρίσεις των Αμερικανών μέσω της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά με στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ!
Φυσικά, το πρόβλημα για τον ελληνικό λαό δεν είναι η επιλογή ανάμεσα στο αν η Ελλάδα θα είναι προτεκτοράτο των ΗΠΑ ή της Γερμανίας. Αλλά περιμένει από την κυβέρνηση κόμματος που ανήκει στην ευρεία Αριστερά.
*Δημοσιεύθηκε στο «Πριν» της Κυριακής 08 Φεβρουαρίου 2015

Blogger: 
Υπ' όψιν κι' αυτό: "...Η ευκολία άλλωστε με την οποία η Ουάσιγκτον διέλυσε τις σχέσεις της ίδιας της Γερμανίας και κατ επέκταση ολόκληρης της ΕΕ με τη Ρωσία  υπενθύμισε ότι σε τελική ανάλυση η Ενωμένη Ευρώπη ως σύνολο και μονάδες δεν είναι τίποτε περισσότερο από «υποτελείς ή φόρου υποτελείς της Ουάσιγκτον», όπως έγραφε από το 2000  στη «Μεγάλη Σκακιέρα» ο Ζ. Μπρζεζίνσκι."
Πηγή

Σχόλια