Έχουμε 4 μήνες για να προετοιμαστούμε για ρήξη (?;;;;;;???).

Το Γερμανικό “bullying” και τα τελεσίγραφα άλλα και η υποχώρηση της Ελλάδος σε πολλά θέματα όπως και το πάγωμα βασικών πολιτικών της κυβέρνησης αποδεικνύουν μόνο ένα πράγμα. Έχουμε 4 μήνες για να προετοιμαστούμε για έξοδο. Η νέα διαπραγμάτευση στο τέλος της παράτασης που θα αφορά το χρέος και την επιβίωση μας ενώ θα έχει γίνει αντιληπτή η περιορισμένη αυτονομία λειτουργίας της ελληνικής κυβέρνησης και της Δημοκρατίας. Εκείνη η διαπραγμάτευση θα πρέπει να είναι πιο σκληρή από ποτέ και για αυτό πρέπει να μας βρει πιο έτοιμους από ποτέ για ρήξη. Πηγή
Βlogger: 
Συμφωνώ με την  παραπάνω προσέγγιση. (Με δεδομένο ότι η τωρινή ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε στην φαρέτρα της το όπλο της εξόδου από το Ευρώ, δεν έπρεπε να περιμένει κανείς περισσότερα...Υποθέτω ότι στο επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων για το χρέος θα αξιολογήσει την απόφασή της αυτή. Ή αλλιώς μπορεί ο κ. Βαρουφάκης να υποστηρίξει (απειλήσει) έξοδο από το ευρώ;)
Ο πρώτος στόχος των Γερμανών, να ρίξουν την κυβέρνηση και να τιμωρήσουν άμεσα τους "ανώριμους" έλληνες δεν επετεύχθη. (Κατάφεραν όμως με τη βοήθεια των εδώ τσιρακίων τους να τη δέσουν χειροπόδορα την νέα κυβέρνηση, αφού η όποια επιτυχία τους θα απαξίωνε μια δια παντός)
Κερδήθηκε χρόνος. Στο χρονικό αυτό διάστημα - το μικρό χρονικό διάστημα - πρέπει να σφυρηλατηθεί ένα εσωτερικό μέτωπο με δυο αιτήματα: 
1. Ανασύνταξη - πλαίσιο ανάπτυξης. (Για να δούμε αν αυτό μπορεί να γίνει στο παρόν πλαίσιο ή ...)
2. Προετοιμασία για έξοδο από το ευρώ - αν δεν σας αρέσει ή φοβάστε να το δείτε - Όροι παραμονής στο ευρώ.  Ας μην γελιόμαστε το δίλημμα που θα μπει είναι ευρώ ή δραχμή. Ας μην δώσουμε την ευκαιρία να περάσουν την γραμμή του ευρώ οι γνωστοί πολιτικοί απατεώνες με τη συνδρομή των ΜΜΕ. (Να γιατί πρέπει να ξεδοντιασθούν τα ΜΜΕ ..χθές.... στο βαθμό που αυτό δεν θα προχωρήσει άμεσα είναι σαν να  εργάζεσαι για την αποδοχή του συμβιβασμού - που δεν είναι ούτε κάν συμβιβασμός αλλά υποταγή και απώλεια κάθε κυριαρχίας...δια παντός...)
3. Ώρα ν' αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ (ή τμήμα του; ) αν εννοεί αυτά που λέει ή περί άλλα τυρβάζει....
Ένας ΣΥΡΙΖΑ που δεν προετοιμάζει και δεν προετοιμάζεται για τα παραπάνω, μάλλον άλλα έχει κατά νου... αφού η προσπάθεια αλλαγής της ΕΕ ήδη σκοντάφτει (βλέπε σχετικά:  
Ας ελπίσουμε επίσης ότι δεν έχει δίκιο σε όσα ισχυρίζεται ο Τ. Φωτόπουλος: 
Δες επίσης:  
Ο ποιος σοβαρός όμως κίνδυνος βρίσκεται εδώ:

Σχόλια