Η ελληνική κοινωνία ζητάει δικαιοσύνη

Ο Α.Τσίπρας, από το βήμα του διαρκούς συνεδρίου του Σύριζα, είπε με νόημα ότι «θα κληθούν να δώσουν λόγο για το πού βρήκαν τα λεφτά».
«Φωτογράφισε» απολύτως τον κ. Παπανδρέου για το περίφημο προεκλογικό πυροτέχνημά του «λεφτά υπάρχουν» και έδειξε ότι σχεδιάζει να συγκροτήσει Εξεταστική Επιτροπή, η οποία θα ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μπήκε η χώρα στο Μνημόνιο.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία άφησε να εννοηθεί ότι θα παραπεμφθεί ο πρώην πρωθυπουργός για το Μνημόνιο, με συνέντευξή της στο Βήμα:
  • «Η ελληνική κοινωνία ζητάει δικαιοσύνη, ισονομία, προστασία του δημοσίου πλούτου και του δημοσίου χρήματος. Εχει αηδιάσει όχι μόνο από τα σκάνδαλα αλλά και από τις πρακτικές συγκάλυψής τους και την κραυγαλέα αντίφαση ανάμεσα στην ανηλεή φορολόγηση των αδυνάμων και στη διαρκή φορολογική, οικονομική, επιχειρηματική και ποινική εξυπηρέτηση των ολίγων «ημετέρων». Προτεραιότητά μας θα είναι να ρίξουμε άπλετο φως στις υποθέσεις εκείνες από τις οποίες θυματοποιήθηκε ο ελληνικός λαός και υπονομεύθηκε το δημόσιο συμφέρον: Μνημόνιο, Siemens, λίστα Λαγκάρντ, υποθέσεις υποβρυχίων – εξοπλιστικών, κλείσιμο της ΕΡΤ, εκποίηση δημόσιας περιουσίας μέσω ΤΑΙΠΕΔ – και όχι μόνο -, επιζήμια λειτουργία του ΤΧΣ. Η διαφάνεια και η λογοδοσία αποτελούν προϋπόθεση κοινωνικής συνοχής και αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στους θεσμούς».
«Το κυβερνητικό μπλοκ τρέμει στην ιδέα ότι ένα νέο υπόδειγμα διακυβέρνησης θα αποκαλύψει την υπονομευτική για το δημόσιο συμφέρον συμπεριφορά των μνημονιακών κυβερνήσεων» είπε.
Πηγή
Blogger: 
Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. (Βέβαια και ο Σαμαράς είχε υποσχεθεί εξεταστική, αλλά στο δρόμο την ξέχασε...)

Συμπληρωματικά και ενισχυτικά των παραπάνω:
  1.  http://moulari.blogspot.gr/2014/07/o-2-7-2014.html    
  2. http://moulari.blogspot.gr/2014/07/30-2014.html
  3. https://www.youtube.com/watch?v=s8keZ4WBu6Y
Τρεις Συνταγματολόγοι: 
Οι κ.κ.: Χρυσόγονος, Νικολόπουλος και Κασιμάτης θέτουν τις βάσεις του νέου πολιτικού πλαισίου. Πάντως δεν θα μπορέσουμε να διαβούμε στη νέα εποχή χωρίς κάθαρση. Όσοι λειτούργησαν σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν. Αν και η μελλοντική διακυβέρνηση δεν προχωρήσει σε κάθαρση θα απαξιωθεί γρήγορα στα μάτια των πολιτών και θα χάσει άμεσα την όποια ανοχή και στήριξη. Αν η επόμενη διακυβέρνηση - του ΣΥΡΙΖΑ -δεν δρομολογήσει εξεταστικές, θα γίνει γρήγορα κομμάτι του παρελθόντος, θα χάσει όλο εκείνο το ηθικό πλεονέκτημα που αυτή τη στιγμή έχει και θα μείνει μόνο με το στενό πυρήνα  των κομματικών στελεχών που από ιδιοτέλεια θα συνεχίζουν να τον στηρίζουν, όλοι οι υπόλοιποι θα περιμένουν την επόμενη μέρα...
Χωρίς κάθαρση τίποτα δεν θα προχωρήσει και η χώρα θα οδεύει προς την καταστροφή, σαπίζοντας καθημερινά...


Στο 6ο λεπτό μια απάντηση στο ΓΑΠ ...ας την έχει υπ όψιν του.
------------------
 
Στο 3ο λεπτό οι ευθύνες των κυβερνώντων...
------------------

Δεν χρειάζονται εισαγωγικά λόγια για τον κ. Κασιμάτη, αφού είναι ο πρώτος που μίλησε και ανέδειξε το πραξικόπημα. Δεν επιτρέπεται  σε κανένα να μην γνωρίζει τι έχει πει ο κ. Κασιμάτης. Έγινε Πραξικόπημα! Εκτροπή! Τέτοια εγκλήματα εναντίον της χώρας έχουν εκτελεστές και συνεργούς με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις! Προφανώς κάποιοι βάζουν το κεφάλι στην άμμο αν δεν βλέπουν τους ενόχους! Για όσους θέλουν περισσότερα σχετικά:
  1. Με την ομολογία του λάθος το IMF χρεώνει στους μνημονιακούς την καταστροφή της χώρας! 

  2. To ελληνικό πολιτικό πρόβλημα. 

  3. Μόνο η δήμευση των κλοπιμαίων θα αλλαξοδρομήσει τη χώρα 

  4. Το συγκλονιστικό αφιέρωμα στις αποκαλύψεις του Ολυμπία για τους δοσίλογους και τα παιδιά τους.

  5. Έμμεση «δημοκρατία» και Άμεση κλεπτοκρατία

    -------------

     

Σχόλια