Άρχισαν τα όργανα!

  1. Societe Generale: Ο ΣΥΡΙΖΑ ένας από τους τρεις κινδύνους για τις αγορές το 2015 
  2. Goldman-Sachs: ”Θα κλείσουν για μέρες οι ελληνικές τράπεζες λόγω ΣΥΡΙΖΑ’ 
  3. Telegraph: «Πυροκροτητής» μιας νέας κρίσης στην ΕΕ η Ελλάδα σε περίπτωση που βγει ο ΣΥΡΙΖΑ 
Blogger: Άρχισαν κ' όλας τα όργανα: Μήπως πρέπει να καταργήσουμε τις εκλογές, αφού αυτές φαίνεται ότι ερεθίζουν τις αγορές; Τέρμα λοιπόν. Από δω και πέρα κάθε σώφρων πολιτικός θα ρωτάει πριν κάνει κάτι - ή καλύτερα πριν σκεφτεί κάτι - τις αγορές. Θα είναι αγκαλιά μ' έναν τραπεζίτη που εν είδει οιωνοσκόπου θα δίνει το ΟΚ ή θα απαγορεύει κάθε δράση. Ποιο κράτος και πολίτες και τρίχες κατσαρές. Τώρα μιλάμε αν θέλουν οι αγορές. Ο σχωρεμένος  Στάλιν θα έβρισκε πολλά κοινά με τις αγορές, αν ζούσε: Κι' αυτός δεν είχα αντίρρηση με τις εκλογές, αρκεί να ήξερε το αποτέλεσμα, ...από πριν. (Προφανώς θετικό για τον ίδιο!). Ξέρετε ο Στάλιν υπήρξε αιμοσταγής δικτάκτωρ. Μην σκεφτείτε όμως κάτι αντίστοιχο για τις αγορές, αφού αυτές είναι εξ' ορισμού δημοκρατικές! 
  • Φαινόταν λοιπόν από καιρό που πάει το πράγμα: Σας τ'όλεγα τον Ιούλιο του 2008: Έγραφα: "Για όσους δεν έχουν καταλάβει ήδη έχουμε μπει πλησίστιοι στην μετά την πολιτική εποχή! (Μια εποχή που όλα επιτρέπονται, χωρίς κανένα κανόνα, ή αλλιώς με μόνο ένα κανόνα. "Είμαστε εδώ για να σας κυβερνάμε, είτε το θέλετε είτε όχι. Αν δεν μας αρέσουν τ' αποτελέσματα θα κάνουμε εκλογές μέχρις ότου πειστείτε για την αξία των επιχειρημάτων μας!"
Δημοκρατία λοιπόν τέλος!  Είναι μια πολυτέλεια στον ταραγμένο κόσμο που ζούμε. Ζούμε σ' ένα καθεστώς διαρκούς (κατασκευασμένης)  "έκτακτης  ανάγκης" που οι αντιφρονούντες θα γίνονται τροφή σ' αυτό που κάποτε ονόμαζαν Μινώταυρο και τώρα Αγορές. 
Τότε ο Μινώταυρος ζούσε σ' ένα λαβύρινθο όπου και κατασπάραζε τα θύματά του, σήμερα οι Αγορές κατοικούν σ' ένα ταυτολογικό σύμπαν - έναν λαβύρινθο νόμων και διατάξεων - που οι ίδιες έχουν κατασκευάσει και εξοντώνουν όποιον τολμήσει να τις αμφισβητήσει.
Επειγόντως ένας Θησέας να βάλει τέλος στις ανθρωποθυσίες!  
(Tέλος: Δείτε τα τελευταία 10 λεπτά της ομιλίας του κ. Ήφαιστου για να δείτε το έγκλημα που έχει συντελεστεί (και συνεχίζεται...)

Επίσης εδώ σχετικά.

Σχόλια