Μόνο ένας δικτάτορας μπορεί να επιβάλλει νέα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα.

Κ. Χρυσόγονος στους ΝΥΤ: Μόνο ένας δικτάτορας μπορεί να επιβάλλει νέα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα.
Ευθύνες στην Ευρώπη επέρριψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, απαντώντας σε παλαιότερο άρθρο του Nicholas Gage των New York Times, με τίτλο “Μια θάλασσα αλλαγής στην Ελλάδα;”.
Ο Κ. Χρυσόγονος τόνισε ότι αν και η Ελλάδα έχει καταφέρει να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, κάτι που σημαίνει ότι πλέον δεν αποτελεί βάρος για τους δανειστές της, εκείνοι της ζητούν να εφαρμόσει κι άλλα μέτρα λιτότητας τα οποία, όμως, μπορεί να εφαρμόσει μόνος ένας δικτάτορας, όπως λέει χαρακτηριστικά.


Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα για να χρηματοδοτήσουν το πελατειακό τους σύστημα και έκαναν τα στραβά μάτια στην φοροδιαφυγή.

Αλλά οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα ευρωπαϊκά ινστιτούτα έχουν μερίδιο ευθύνης καθώς τους βόλευε να ανέχονται τα αμφιλεγόμενα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας, αφενός γιατί τα στοιχεία κι από άλλα μέλη της Ε.Ε. δεν ήταν τέλεια κι αφετέρου γιατί οι ευρωπαϊκές εταιρείες είχαν μεγάλα κέρδη από τις δωροδοκίες τους στους Έλληνες αξιωματούχους.

“Επομένως πλέον έχουν δύο επιλογές. Είτε να συμφωνήσουν να βάλουν τέλος στο πρόγραμμα λιτότητας και να προχωρήσουν σε ένα νέο πιο γενναιόδωρο “κούρεμα” έτσι ώστε να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο, ή να σπρώξουν την Ελλάδα σε μια περίοδο αβεβαιότητας, στο τέλος της οποίας μπορεί να προκύψει ένα “διαζύγιο”, χωρίς ούτε μια μερική αποπληρωμή των δανείων τους.

Είναι προς όφελος και των δύο πλευρών να αποφύγουν την τελευταία επιλογή” καταλήγει.

Πηγή:  newmoney.gr

Σχόλια