Αντιμέτωπη με τα αδιέξοδά της.

(Βlogger: Ναι αλλά ο Βενι ήταν ο πρώτος που έδωσε χειραψία - αναγνώριση στους φασίστες - αχυρανθρώπους του Κιέβου! Τι άλλο μπορεί να περιμένετε από την εξωτερική πολιτική ενός προτεκτοράτου με τα όλα του; Οι άνθρωποι είναι υπάλληλοι άλλων συμφερόντων και αυτό το νονίζουν σε κάθε περίπτωση. Δεν λογοδοτούν στον ελληνικό λαό, αλλά σε άλλες αρχές...) 
Η κυβέρνηση στρουθοκαμηλίζει και εστιάζει τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο μόνο στα... ροδάκινα. Πρόκειται για ψευδή εικόνα της πραγματικότητας.
  • Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι οι εμπορικές συναλλαγές της χώρας μας με τη Ρωσία ανέρχονται στα 9,3 δισεκατομμύρια ευρώ και το ύψος του εμπορικού ισοζυγίου μεταξύ Αθήνας και Μόσχας αντιστοιχεί στο 5%-6% του ΑΕΠ της Ελλάδας.
Το μέγεθος των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας και οι επιπτώσεις
από τον οικονομικό πόλεμο Ε.Ε. και Ρωσίας καθιστούν έωλες τις κυβερνητικές διακηρύξεις για υπέρβαση της κρίσης και έλευση της ανάκαμψης. Επιπλέον, τίθενται υπό αμφισβήτηση μια σειρά από παραδοχές και υπολογισμοί του οικονομικού επιτελείου περί πρωτογενούς πλεονάσματος και επιστροφής σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης έπειτα από 6 χρόνια ύφεσης.

Συνέπεια, όμως, όλων αυτών είναι πως τινάζεται στον αέρα και όλη η στρατηγική της κυβέρνησης εν όψει των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για μια συμφωνία ελάφρυνσης του κόστους του χρέους, καθώς η κυβερνητική προπαγάνδα άφηνε να εννοηθεί ότι τα δύσκολα πέρασαν και πλέον θα υπάρξουν «διορθώσεις σε στρεβλώσεις και αδικίες» χάρη στην πιστή εφαρμογή των Μνημονίων.

Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τα αδιέξοδά της. Οι περήφανες εξαγγελίες της «όχι νέα μέτρα», «όχι νέο Μνημόνιο» πάνε περίπατο. Η χώρα μας, στο βαθμό που τεθούν σε εφαρμογή τα ρωσικά αντίμετρα και οξυνθεί περαιτέρω η αντιπαράθεση Ρωσίας - Δύσης, βρίσκεται ενώπιον ενός ακόμα Μνημονίου. Βυθιζόμαστε έτσι και πάλι στην παγίδα του χρέους και των πολιτικών λιτότητας.

Η κυβέρνηση συνεχίζει στην πεπατημένη των προκατόχων της, που έφερε μόνο καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Αγεται και φέρεται μεταξύ Βρυξελλών και Βερολίνου και σε κάθε καμπή στην πορεία της διεθνούς οικονομικής κρίσης και των γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων, που γεννάει η τελευταία, η ελληνική κυβέρνηση πιάνεται στον ύπνο.

Απροετοίμαστη, ανίκανη και ανίσχυρη να διαπραγματευθεί μια πραγματική λύση εξόδου από την κρίση, αυτοπαγιδεύεται στα success story που επινοεί η ίδια για να δικαιολογήσει τη μνημονιακή βαρβαρότητα που επιβάλλουν οι ισχυροί της Ε.Ε. Τελικά, αυτή η συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ καθίσταται και επικίνδυνη για τα συμφέροντα της εθνικής οικονομίας, με τη διαφορά ότι το λογαριασμό τον στέλνει στη χώρα και τους πολίτες.

Πηγή: enet.gr

Σχόλια