Εξ όνυχος τον ...λέοντα! (που λέει ο λόγος...)

Δεν χρειάζεται παρά κοινή αντίληψη για να καταλάβει κανείς το ποιόν του ανθρώπου. Έξω από κάθε κανόνα και πλαίσιο αρκεί να είναι στο "κάδρο" στο επίκεντρο! Ο ένας ο μοναδικός! Ο άνθρωπος που θα έπρεπε να γίνει τουλάχιστον Πρωθυπουργός - μετά Αρχιεπίσκοπος και Πρόεδρος, γενικά Πρόεδρος πασών των θέσεων... με νομοθετημένη - ειδικά για τον ίδιο ισόβια ασυλία... Δείτε τον πώς χώνεται - εισχωρεί - στο κάδρο..., πως σφετερίζεται ρόλο... 
 και μετά...
 για να μείνει στο τέλος....αυτό.

(έτσι θα τον μεταχειριστεί  και η  Ιστορία: Ως τον σφετεριστή  της εξουσίας για να τον στείλει στη συνέχεια στα αζήτητα...)
Πριν περάσει μια μέρα... πάλι τα ίδια! Αμάν!  



Θαυμάστε εδώ το λόγο του "μεγάλου σφετεριστή". Πατερναλατιστής, παίζοντας το ρόλο του σοφού γέρου της φυλής που ξέρει, αλλά με τον σαφή υπαινιγμό: "μη με αγνοείτε, τίποτα δεν γίνεται χωρίς εμένα! Ελάτε να σας πω τι θα μου πείτε, αν σας ρωτήσω!" Ο Δημοκράτης του τύπου: Θα μιλάμε μέχρι να συμφωνήσεις μαζί μου. Αν δεν συμφωνήσεις είσαι εκτός δημοκρατικού τόξου και άρα όχι δημοκράτης, δηλαδή μπορεί και να είσαι και φασίστας και δεν το ξέρεις! Πες τώρα ευχαριστώ στο ισόβιο αφεντικό- αυτόν τον ευτραφή κύριο! 
Μόνιμα διαμεσολαβητής - στο πλαίσιο ότι τίποτα δεν προχωράει χωρίς τη δική του συμβολή! 
Ο απαραίτητος! ο ανεπανάληπτος!, ο τρισμέγιστος!, ο πολύτιμος!, ο αναντικατάστατος! 

Σχόλια