Καταγγελίες Γεωργαντά - Λογοθέτη για την υπόθεση Πανπακωνσταντίνου

Σοβαρές καταγγελίες υπεξαίρεσης εγγράφων στην υπόθεση χειραγώγησης των στοιχείων του ελλείμματος που αφορά Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Γεωργίου.

Τα πρώην στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά και Νικόλαος Λογοθέτης, με υπόμνημά τους, καταγγέλλουν στον πρόεδρο του συμβουλίου Εφετών Αθηνών την υπεξαίρεση εγγράφων της δικογραφίας που αφορά την υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ, αναφέρεται στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Real News.
Σύμφωνα με την καταγγελία, από τη δικογραφία απουσιάζει βασικό υλικό το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη κατά πρώην προέδρου της Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου, τού πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και τού Γιώργου Παπανδρέου.
  • Πρόσφατα ο εισαγγελέας Εφετών πρότεινε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης. Στο υπόμνημα αναφέρεται: "Μελετώντας την ως άνω δικογραφία διαπίστωσα ότι είχε αφαιρεθεί ουσιώδες μαρτυρικό υλικό.
  • Οι ένορκες καταθέσεις του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, δρα Νικολάου Στρόμπλου, διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ και μόνου καθ' ύλην υπεύθυνου για τον υπολογισμό του δημοσίου χρέους και ελλείμματος, καθώς και η ένορκη κατάθεση του ιδίου ενώπιον της ανακρίτριας κ. Πεδιαδίτη."
Από τη δικογραφία λείπουν επίσης "οι ένορκες καταθέσεις πραγματογνωμοσύνης των βασικών μαρτύρων κατηγορίας κ.κ. Λογοθέτη, Γεωργαντά και Στρόμπλου που κατατέθηκαν ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη και αφορούσαν στο περιεχόμενο των φακέλων που είχε υποβάλει στη Βουλή ο κατηγορούμενος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου και οι οποίοι είχαν διαβιβαστεί στο ΣΔΟΕ, διότι ο κ. Γεωργίου ισχυριζόταν ότι περιελάμβαναν τις απαιτούμενες μελέτες που όφειλε κατ' εντολή του να είχε εκπονήσει η ΕΛΣΤΑΤ, πριν προβεί σε οποιαδήποτε βεβαίωση ύψους του δημοσίου χρέους και ελλείμματος της χώρας το 2009".
 Πηγή
---------------
blogger: Πρώτα μπράβο στην  κ. Γεωργαντά και στον κ. Λογοθέτη που σηκώνουν στην πλάτη τους όλη αυτή την προσπάθεια αποκάλυψης της απάτης με το μαγείρεμα των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ. Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο, και το πιο κρίσιμο, αφού πάνω στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στηρίχθηκε η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, αλλά και το σύνολο των μνημονίων που ακολούθησαν. Ο κ. Γεωργίου δεν είναι τυχαίος. Υπάλληλος του ΔΝΤ - αυτό δεν είναι αστείο, είναι γεγονός -  υλοποιεί σχέδιο.  Για το αρχείο σας κρατείστε όλες τις παρακάτω εγγραφές που αφορούν το θέμα.


----------------------------------

  1. Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ αντιδρούν στην καταγγελία για το έλλειμμα του 2009
  2. Άθλιες, συνωμοσιολογικες απαντήσεις της συμμορίας Παπανδρεου στις σαφέστατες αποκαλύψεις Γεωργαντα – Λογοθετη.
  3. Το ΠΑΣΟΚ ούτε να διανοηθεί ότι θα συγκαλυφθούν οι ευθύνες Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου
  4. Στοιχεία που «καίνε» τον Παπανδρέου αφαιρέθηκαν από τη δικογραφία για το έλλειμμα
  5. Εξαφάνισαν καταθέσεις για να αθωώσουν Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου
  6. Η Κομισιόν δεν ζήτησε συμπερίληψη των χρεών των νοσοκομείων στο έλλειμμα 2009

Σχόλια