Αποκάλυψη-Εσωσαν τον Βενιζέλο για τα υποβρύχια-Παραγράφηκε η υπόθεση

Απίστευτο εαν είναι αληθινό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σαμαράς έκλεισε τη Βούλή για να σώσει το Βενιζέλο από το σκάνδαλο με τα υποβρύχια. Η δικογραφία που έκαιγε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έφτασε στη Βουλή την ημέρα που την έκλεισαν άρον-άρον ώστε να παραγραφούν οι΄όποιες ευθύνες του Βενιζέλου! Αν αληθεύουν οι πληροφορίες μας τότε όλοι όσοι εμπλέκονται πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα για αυτό το πρωτοφανές σκάνδαλο. Πηγή
-------------------
Τι λέει το διαβιβαστικό φωτιά για Βενιζέλο-Παπακωνσταντίνου.
Στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης των κ.κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου για την υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά εντόπισαν οι εισαγγελείς, διαβιβάζοντας τη σχετική δικογραφία στη Βουλή.

  • Να σημειωθεί ότι ο φάκελος σχηματίστηκε κατόπιν υποβολής (20.12.2013), εκ μέρους της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών της από 18.12.2013 συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, όπου συζητήθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης.
  • Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή την 4η Ιουνίου 2014, ημέρα κατά την οποία η Ολομέλεια έκλεισε με απόφαση της κυβέρνησης, προκειμένου να περάσει σε θερινά τμήματα.

Ως εκ τούτου, όλες οι πιθανές ποινικές ευθύνες μελών της κυβέρνησης Παπανδρέου -άρα και των ενδεχόμενων ευθυνών που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη δικογραφία- έχουν παραγραφεί.
Σε κάθε περίπτωση, το διαβιβαστικό της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, που υπογράφεται από την αντιεισαγγελέα Ελένη Ράικου προς την εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου -η οποία και διέταξε την έρευνα-, αναφέρει ότι «σας ενημερώνουμε ότι από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε, προέκυψαν στοιχεία περι ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης υπουργών-μελών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα των Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Γεώργιου Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργού Οικονομικών, κατά το χρονικό διάστημα από την 17-10-2010 κ.ε. Επομένως, πρέπει να υποβληθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρ. 86 Συντ., 1 και 4 Ν. 3126/2003 και 83 παρ.1 του ΚτΒ, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».
Με τη σειρά της, η κυρία Παπανδρέου διαβιβάζει στις 18.3.2014 το φάκελο στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επαναλαμβάνοντας τη σημείωση ότι «από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε, προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης» των κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου και από εκεί περνά στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με τελικό σταθμό τη Βουλή.  Πηγή
-------------------------
Κωνσταντοπούλου: Επιτομή κοινοβουλευτικού και κυβερνητικού ξεπλύματος!
«Επιτομή κοινοβουλευτικού και κυβερνητικού ξεπουλήματος» κάνει λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφορικά με την δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή και αφορά την υπόθεση των ναυπηγείων, η οποία σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο της εισαγγελίας σχηματίστηκε κατόπιν της υποβολής από την βουλευτή των πρακτικών της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής (18/12/2013) για την υπόθεση.

  • «Την ημέρα που η Κυβέρνηση έκλεισε άρον-άρον και αιφνιδιαστικά τη Βουλή (4/6/2014), καταγγείλαμε ότι αυτή η μεθόδευση, μεταξύ άλλων, εξυπηρετούσε την παραγραφή ή την εξοικονόμηση επιχειρημάτων παραγραφής υποθέσεων κακουργημάτων εις βάρος του Δημοσίου, στα οποία εμπλέκονται Κυβερνητικά πρόσωπα των Κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, αφού το κλείσιμο σήμαινε «το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της επόμενης (από την περίοδο 2009-2012) βουλευτικής περιόδου». Επισημάναμε, μεταξύ των υποθέσεων, τις υποθέσεις των εξοπλιστικών και των υποβρυχίων, καθώς και ότι πρωταθλητής στις υπό παραγραφή υποθέσεις είναι ο κ. Βενιζέλος.
  • Σήμερα αποδεικνύεται με τον πιο αποστομωτικό τρόπο ότι η δικογραφία που αφορά τις ευθύνες Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου, όπως προκύπτουν από τα πρακτικά της Βουλής που, στις 20/12/2013 κατέθεσα, εκ μέρους της Κ.Ο, του ΣΥΡΙΖΑ, στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, μολονότι διαβιβάσθηκε από τους αρμόδιους Εισαγγελείς προς τη Βουλή από τις 18/3/2014, κρατήθηκε διαδοχικά σε διάφορα συρτά«επιτομή κοινοβουλευτικού και κυβερνητικού ξεπουλήματος» κάνει λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφορικά με την δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή και αφορά την υπόθεση των ναυπηγείων, η οποία σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο της εισαγγελίας σχηματίστηκε κατόπιν της υποβολής από την βουλευτή των πρακτικών της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής (18/12/2013) για την υπόθεση.

«Την ημέρα που η Κυβέρνηση έκλεισε άρον-άρον και αιφνιδιαστικά τη Βουλή (4/6/2014), καταγγείλαμε ότι αυτή η μεθόδευση, μεταξύ άλλων, εξυπηρετούσε την παραγραφή ή την εξοικονόμηση επιχειρημάτων παραγραφής υποθέσεων κακουργημάτων εις βάρος του Δημοσίου, στα οποία εμπλέκονται Κυβερνητικά πρόσωπα των Κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, αφού το κλείσιμο σήμαινε «το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της επόμενης (από την περίοδο 2009-2012) βουλευτικής περιόδου». Επισημάναμε, μεταξύ των υποθέσεων, τις υποθέσεις των εξοπλιστικών και των υποβρυχίων, καθώς και ότι πρωταθλητής στις υπό παραγραφή υποθέσεις είναι ο κ. Βενιζέλος.

  • Σήμερα αποδεικνύεται με τον πιο αποστομωτικό τρόπο ότι η δικογραφία που αφορά τις ευθύνες Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου, όπως προκύπτουν από τα πρακτικά της Βουλής που, στις 20/12/2013 κατέθεσα, εκ μέρους της Κ.Ο, του ΣΥΡΙΖΑ, στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, μολονότι διαβιβάσθηκε από τους αρμόδιους Εισαγγελείς προς τη Βουλή από τις 18/3/2014, κρατήθηκε διαδοχικά σε διάφορα συρτάρια και, όταν πια δεν μπορούσε να κρυφτεί, έκλεισαν την Βουλή, για να μην προλάβει να ασκήσει την αρμοδιότητά της: 4/6/2014 είναι η σφραγίδα που φέρει στο Πρωτόκολλο της Ειδικής Γραμματείας του Προέδρου της Βουλής. Από τις 30/5/2014 είχε διαβιβασθεί από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος την είχε κρατήσει στο συρτάρι του άνευ λόγου, διαρκούσης της προεκλογικής περιόδου, επί 1 ολόκληρο μήνα και, ειδικότερα, από τις 5/5/2014. Προηγουμένως, άλλον 1,5 μήνα είχε η δικογραφία κρατηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Διαδρομή που θυμίζει σε πολλά τις δικογραφίες της Λίστας Λαγκάρντ (η οποία έκανε περίπου 1 μήνα να φθάσει στη Βουλή) και του Μνημονίου (που έκανε σχεδόν 3 μήνες να φθάσει στη Βουλή).
  • Από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Υπουργών-μελών της Κυβέρνησης και, συγκεκριμένα, των Ευάγγελου ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας, και του Γεωργίου ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, πρώην Υπουργού Οικονομικών, κατά το χρονικό διάστημα από την 17-10-2010 και εξής», έκριναν οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Ας απαντήσουν τώρα, Σαμαράς, Βενιζέλος, Αθανασίου και λοιποί: σώζουν τη χώρα ή σώζουν τον εαυτούλη τους;». .. και, όταν πια δεν μπορούσε να κρυφτεί, έκλεισαν την Βουλή, για να μην προλάβει να ασκήσει την αρμοδιότητά της: 4/6/2014 είναι η σφραγίδα που φέρει στο Πρωτόκολλο της Ειδικής Γραμματείας του Προέδρου της Βουλής. Από τις 30/5/2014 είχε διαβιβασθεί από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος την είχε κρατήσει στο συρτάρι του άνευ λόγου, διαρκούσης της προεκλογικής περιόδου, επί 1 ολόκληρο μήνα και, ειδικότερα, από τις 5/5/2014. Προηγουμένως, άλλον 1,5 μήνα είχε η δικογραφία κρατηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Διαδρομή που θυμίζει σε πολλά τις δικογραφίες της Λίστας Λαγκάρντ (η οποία έκανε περίπου 1 μήνα να φθάσει στη Βουλή) και του Μνημονίου (που έκανε σχεδόν 3 μήνες να φθάσει στη Βουλή).

Από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Υπουργών-μελών της Κυβέρνησης και, συγκεκριμένα, των Ευάγγελου ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας, και του Γεωργίου ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, πρώην Υπουργού Οικονομικών, κατά το χρονικό διάστημα από την 17-10-2010 και εξής», έκριναν οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Ας απαντήσουν τώρα, Σαμαράς, Βενιζέλος, Αθανασίου και λοιποί: σώζουν τη χώρα ή σώζουν τον εαυτούλη τους;».
 Πηγή

Σχόλια