Πειραιάς: Πως (εξ) αγοράζεται μια πόλη

Blogger: Το τι έγινε στον Πειραιά μπορεί να έχει τον τίτλο: "Σκηνές από το προσεχές μέλλον". Όταν η μάζα εξαθλιώνεται τότε τα πράγματα  γίνονται απλά. Όποιος δώσει τα περισσότερα τώρα, παίρνει και τα ψηφαλάκια! Καλώς ήρθατε στο Κόσοβο της νότιας Βαλκανικής.

Σκηνές μεσοπολέμου εκτυλίχθηκαν χτες στα εκλογικά κέντρα του Πειραιά, σκηνές που θύμιζαν κάτι μεταξύ καταγωγίου της νύχτας, υπόκοσμου και ποδοσφαιρικής θύρας.
Από το πρωί, στην είσοδο ενός από τα μεγαλύτερα εκλογικά κέντρα, στα σχολεία της οδού Τζαβέλλα και Πυθαγόρα,ήταν συγκεντρωμένη κουστωδία ατόμων με χαρακτηριστική εμφάνιση,μαύρα ρούχα,τατουάζ και ξυρισμένα κεφάλια μαζί με κάποιες πιο ...mainstream παρουσίες. οι οποίοι πολιορκούσαν όποιον προσπαθούσε να μπει να ψηφίσει. Λίγο παραπέρα παππούδες,γιαγιάδες και διάφοροι αναξιοπαθούντες με αυτοκόλλητα συγκεκριμένης παράταξης, μία άλλη εκδοχή της λεγόμενης "γλάστρας". Λένε ότι η ταρίφα για την ψήφο ήταν από 50 μέχρι και 100 ευρώ. Κάποιος έριξε πολύ χρήμα...
Όχι, δεν ήταν οι εκπρόσωποι της χρυσής αυγής, ήταν οι υπάλληλοι του Μαρινάκη. Ενταση επικρατούσε από το πρωί κυρίως μεταξύ των εκπροσώπων του Μώραλη και του Μιχαλολιάκου αλλά και όποιου τολμούσε να διαμαρτυρηθεί για τον ασφυκτικό κλοιό που είχαν δημιουργήσει στην εξώπορτα οι πρώτοι.

Σε μια στιγμή κορύφωσης της έντασης η ομάδα συνδεσμιτών του Ολυμπιακού άρχιζε να τραμπουκίζει. Μία κοπέλα άρχισε να βιντεοσκοπεί με το κινητό της τις προκλήσεις με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να της το αρπάξει από τα χέρια και ένας άλλος να την τραβολογάει  βίαια.
  • Μετά από δέκα λεπτά, εμφανίστηκαν ο Μαρινάκης και ο Μιχαλολιάκος και μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας, συνοδεία των παρατρεχάμενών τους, άρχισαν να διαπληκτίζονται φτάνοντας να πιαστούν σχεδόν στα χέρια. Ο Μαρινάκης απομακρύνθηκε προς τον πάνω όροφο όπου χαριεντιζόνταν με ιδιαίτερη θέρμη με τους εκλογικούς αντιπροσώπους της χρυσής αυγής την ίδια στιγμή που είκοσι-είκοσιπέντε συνδεσμίτες του Ολυμπιακού είχαν εγκλωβίσει τον Μιχαλολιάκο στον τοίχο. Ηταν τρομακτικό.Στην είσοδο έπεσε ξύλο και στη συνέχεια έφτασαν ενισχύσεις της αστυνομίας η οποία ήταν κάπως αμήχανη και ιδιαίτερα δικαιολογητική προς τους τραμπούκους του Μαρινάκη.
Δεν το πιστεύω ότι το λέω, αλλά λυπήθηκα το Μιχαλολιάκο.
  • Το όλο επεισόδιο ήταν η κορύφωση του πιο βρόμικου προεκλογικού "αγώνα" από το Βαγγέλη Μαρινάκη, που περιελάμβανε μοιράσματα ψηφοδελτίων σε τσάντες με τρόφιμα με τις πλάτες της εκκλησίας, παιδομαζώματα, φιέστες με φουσκωτά έξω από το Καραϊσκάκη, μεταδημοτεύσεις όλων των Νικαιωτών της θύρας 7 στον Πειραιά ( ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για το δήμο Πειραιά απλώς εξαχνώθηκε  εκλογικά ενώ στη Νίκαια δεν κατέβηκε καν υποψήφιος) και κανονικότατη εξαγορά ψηφοφόρων, εξαθλιωμένων και ανέργων.
Άλλωστε, γιατί να προσπαθήσεις να κερδίσεις κάτι, όταν μπορείς να το αγοράσεις; Πηγή
==============
Μην πυροβολείτε τον αγγελιοφόρο
Έλικας


  • Γιατί σου φαίνεται περίεργο το ότι οι μεγάλοι κερδισμένοι του πρώτου γύρου είναι οι μαφιόζοι και οι μπράβοι τους; 
  • Ένας λαός εθισμένος σε σκυλάδικα, κομπίνες και τζάμπα μαγκιά, τι σκατά περίμενες να ψηφίσει; 
  • Μια ετερόφωτη αριστερά με μηδαμινή πολιτισμική επιρροή και όλα τα κανάλια εναντίον της; Από πού κι ως πού; 

Και όχι, δεν θεωρώ καθόλου θετικό το ότι μετά από 7 χρόνια αδυσώπητης ύφεσης και καταστολής το καλύτερο που μπορούσε να κάνει η αριστερά ήταν να περάσει ο Γαβριήλ Σακελαρίδης στον δεύτερο γύρο.

Γιατί όχι ρε φίλε, δεν φταίει ο καναπές που ο άλλος δεν ξεκουνιέται να ψηφίσει αριστερά και να διώξει τα μνημόνια που του έχουν γαμήσει τη ζωή. Δεν είναι ντε και καλά απολιτίκ όποιος δεν ενθουσιάζεται με τον ξύλινο λόγο και τη ναφθαλίνη του συνδικαλιστικού ναρκισισμού. Δεν είναι απολιτίκ όποιος δεν συμμετέχει σε συμβολικές απεργίες, ούτε όποιος δεν κατεβαίνει σε καπελωμένες πορείες να φάει τζάμπα δακρυγόνα και να γυρίσει σπίτι του ηττημένος.

Απολιτίκ είσαι εσύ, που μιλάς για λαό τη στιγμή που αυτός ο λαός επικοινωνεί καλύτερα με τον Μπέο και τον Ψινάκη, παρά με σένα. Απολιτίκ είσαι εσύ, που βαφτίζεις “λαϊκή συνέλευση” μια χούφτα συντρόφων σου και καταλήγεις να τσακώνεσαι μαζί τους για ιδεολογικές αποχρώσεις που αφορούν μόνο εσάς και κανέναν άλλον. Απολιτίκ είσαι εσύ, που δεν αμφισβητείς παρωχημένες δοξασίες, φθαρμένα σύμβολα και μοντέλα κοινωνικής οργάνωσης που δεν λειτούργησαν ποτέ. Ούτε έχουν καμία ελπίδα να λειτουργήσουν.

Αν θέλεις πραγματικά να συμμετάσχεις σε ένα πολυσυλλεκτικό κίνημα που θα γιγαντωθεί και θα φέρει τα πάνω-κάτω, πρέπει να αφήσεις στην άκρη την αλαζονική σου πεποίθηση ότι κατέχεις τη μοναδική αλήθεια και οι υπόλοιποι οφείλουν να σε ακολουθήσουν. Πρέπει να αφουγκραστείς τι είναι αυτό που εμπνέει τις μάζες, και να τις παρακινήσεις να πιστέψουν σε ένα σύγχρονο όραμα με συγκεκριμένους στόχους. Πρέπει να επιβληθείς πολιτισμικά, εξουδετερώνοντας και αντικαθιστώντας ένα-ένα τα κοινωνικά πρότυπα και ήθη του μιντιακού εκχυδαϊσμού. Πρέπει να αναζητήσεις καινούργιες δομές, και να σεβαστείς την αποτελεσματικότητα του επαγγελματισμού και της αξιοκρατίας. Και πρέπει να σταματήσεις να ασχολείσαι όλη την ώρα με το πόσο λάθος είναι οι αντίπαλοι σου, αφού αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι έχεις δίκιο εσύ. Άσε που τους διαφημίζει κιόλας, ενώ εσύ παραμένεις στην αφάνεια.

Το διακύβευμα έχει πλέον να κάνει με την επιβίωση μας απέναντι στη θηριωδία του ναζισμού. Που μόλις φτάσει την κρίσιμη μάζα της -σιωπηλής έστω- ανοχής από την πλειοψηφία, δεν θα διστάσει να κάνει τη χούντα των συνταγματαρχών να φαίνεται σαν παιδική χαρά. Κι αν αυτό σου φαίνεται τραβηγμένο, θυμήσου πόσο σε σόκαρε κάποτε το γεγονός ότι ο Καρατζαφέρης κατάφερε να μπει στη Βουλή κι ο Άδωνις στα τηλεοπτικά στούντιο. Για κοίτα γύρω σου πού είμαστε τώρα…

Ποσώς μας ενδιαφέρει αν μερικοί υποψήφιοι του Σύριζα πέρασαν στον δεύτερο γύρο, ή αν το ΚΚΕ διατήρησε τις δυνάμεις του και η Ανταρσύα πήρε λίγες εκατοντάδες ψήφους παραπάνω. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε εάν και πότε η αριστερά θα εξελιχθεί, θα συσπειρωθεί και θα αποκτήσει ρεύμα, τη στιγμή που η κοινωνία όχι μόνο στρέφεται προς τα δεξιά, αλλά βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο μίσος και την απάθεια.
  • Ζήσε όσο θέλεις στην άρνηση, αλλά έχε υπόψη σου ότι κρατάς ομήρους όλους εκείνους που θα μπορούσαν να αγωνιστούν πλάι σου, αν δεν ήσουν τόσο ανυπόφορα ξερόλας, κολλημένος και ανθρωποδιώχτης.
Πηγή: http://nefelikas.wordpress.com/2014/05/19/dont-shoot-the-messenger/

Το είδα εδώ: http://ahairlessape.wordpress.com/2014/05/19/%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF/


Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα 
Πηγή
====================

=================

Σχόλια