Ξεπουλάνε το οικόπεδο

Σπύρος Γκουτζάνης
Ρίχνουν άδεια να πιάσουν γεμάτα. Απλώνουν, δοκιμάζουν και μαζεύουν. Τα γνωστά δηλαδή.
Δίνουν στην δημοσιότητα προς διαβούλευση ένα σχέδιο για τους αιγιαλούς και τις παραλίες που από όλους όσοι το διάβασαν, ειδικούς για το περιβάλλον, νομικούς, δημοσιογράφους, ευαισθητοποιημένους πολίτες χαρακτηρίζεται “έκτρωμα”.
Δεν το χωράει ο νους. Είναι δυνατόν όταν υπάρχει η ελληνική αλλά και η διεθνής εμπειρία; Να πουλάμε τους αιγιαλούς και τις παραλίες μας, τον φυσικό μας πλούτο, το μόνο που μας έχει απομείνει σε αυτή την χώρα; Τσιφλικια της οικογένειάς τους είναι οι πανέμορφες παραλίες μας ή περιουσία όλων μας; Αλλά πάνε και πιο πέρα. Με το σχέδιο ο “επενδυτής” όχι μόνο θα κλείνει την κάθε παραλία και θα αποκλείει τους κατοίκους αυτής της χώρας αλλά θα έχει δικαίωμα να μπαζώνει την θάλάσσα και τις αμμουδιές για να βγάλει πχ καμπάνες πάνω στο κύμα που θα προορίζονται για κάποιον διεφθαρμένο με κελεμπία ή νεόπλουτο Έλληνα. Ότι θέλει θα μπορεί να κάνει ο “επενδυτής”.
Τσουνάμι οι αντιδράσεις μετά το πρώτο σοκ: “μα είναι δυνατόν; ακόμη και η κυβέρνηση Σαμαρά-Στουρνάρα να σκέφτηκε τέτοιο πράγμα;”. Μετά βγήκαν και οι λαγοί: “μου πέσανε τα μαλλιά” λέει ο ένας βουλευτής της συμπολίτευσης που σε μερικές ημέρες θα ψηφίσει μία τροποποιημένη εκδοχή αυτού του εκτρώματος “για να μην πέσει η κυβέρνηση”. “Αυτό το νομοσχέδιο ώς έχει δεν περνάει από την Βουλή” λένε οι άλλοι λαγοί. Αυτό το “ως έχει” είναι όλα τα λεφτά.
Ο κ. Στουρνάρας που δεν έχει πρόβλημα να τον κατακρίνει το 99,99% των πολιτών έβγαλε μία ανακοίνωση που λέει λίγο πολύ ότι όλοι -αλλά όλοι- πλην του ιδίου και των υπαλλήλων του δεν καταλάβαμε καλά το σχέδιο. Στην συνέχεια θα το αποσύρρει και θα το φέρει ελαφρώς τροποποιημένο. Δηλαδή δεν θα δίνει ολόκληρη την παραλία στον “επενδυτή” αλλά το 90% ή το 80% -θα τα βρούνε εκεί στην βουλή- και θα αφήνει μία μικρή πρόσβαση και για τους φελάχους αυτής της χώρας. Και μετά όλοι οι λαγοί που “τους πέφτουν τα μαλλιά “και δεν το ψηφίζουν και διάφορα άλλα ηρωικά θα το ψηφίσουν και θα πουλάνε και κοινωνική ευαισθησία γιατί θα έχουν δήθεν συνδυάσει την αξιοποίηση με τον σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών και άλλες μπούρδες. Δεν είναι θέμα αυτής της κυβέρνησης αλλά συνολικού οικονομικού υποδείγματος: ανάπτυξη με ξεπούλημα του οικοπέδου, ενός από τα καλύτερα του πλανήτη. Μήπως το ίδιο δεν κάνουν και με το νερό;
Η ευθύνη όμως είναι στους πολίτες, τώρα ξέρουν, δεν δικαιούνται να λένε ότι τους υποσχέθηκαν ή τους εξαπάτησαν ή τους κορόιδεψαν. Οι εκλογές είναι κοντά. Αν δεν τους αποδοκιμάσουν τότε τους αποδέχονται, τους νομιμοποιούν να κάνουν τα πάντα σε βάρος όλων μας. Και των παιδιών μας. Για να μπορούν οι άνθρωποι που υποβίβασαν την πολιτική σε τεχνοκρατική διαχείριση ντελίβερι από το Βερολίνο να προβάλλουν νούμερα δήθεν ανάπτυξης…
Πηγή: newmoney
inprecor

Σχόλια