Στο ....βασίλειο της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο εκφοβισμός πάει σύννεφο. Το Δεκέμβρη ο Πρόεδρος αποφάσισε όλες οι καθυστερήσεις των υπαλλήλων να χρεώνονται κάθε μήνα από το πρωτο λεπτο. Οι περισσότεροι υπάλληλοι όταν αργούν δουλεύουν περισσότεο και συμπληρώνουν το ωράριο για να είναι εντάξει. Αυτό δεν ενδιαφέρει τον Πρόεδρο. Έτσι όλοι οι υπάλληλοι έχουνε μικρές ή μεγάλες περικοπές αποδοχών, ενώ δουλεύουν πλήρες ωράριο.
Ο σύλλογος των υπαλλήλων έκανε προσφυγή στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, που αποφάσισε πως το μέτρο είναι παράνομο, για όσους συμπληρώνουν το ωράριο. Ο Πρόεδρος το αγνόησε και κάθε υπάλληλος πρέπει να κάνει προσφυγή στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο κάθε μήνα. Σε δουλειά να βρισκόμαστε, δηλαδή.
Το Φεβρουάριο ο Πρόεδρος με το έτσι θέλω έβαλε χρηματική ποινή στη Γενική…Διευθύντρια και σε ένα Τμηματάρχη των Εθνικών Λογαριασμών. Οι Εθνικοί Λογαριασμοί είναι η Διεύθυνση που υπολογίζει Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα και χρέος. Το Μάρτιο έγινε παρουσίαση του υπολογισμού του χρέους στη Eurostat. Ήταν παρόντες και υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Τράπεζας της Ελλάδος, του Γενικού Λογιστήριου του Κράτους. Πριν αρχίσει η παρουσίαση, ο Πρόεδρος ζήτησε από όλους Έλληνες και ξένους να υπογράψουν δέσμευση εμπιστευτικότητας. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα και η Τράπεζα της Ελλάδος προσβλήθηκαν και δεν υπέγραψαν και αποχώρησαν. Οι υπάλληλοι της Eurostat επικοινώνησαν με το Ραντερμάχερ και αυτός επικοινώνησε με το Πρόεδρο και τους κάλυψε. Οι υπάλληλοι του ΓΛΚ υπόγραψαν. Υπόγραψαν και οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ, με διαμαρτυρίες. Αυτός που έκανε την παρουσίαση είναι ο Τμηματάρχης που τιμωρήθηκε το Φεβρουάριο. Τον χτύπαγε ο Πρόεδρος από τότε για να μαλακώσει; Αρχίζεται να καταλαβαίνετε οτι κάτι ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΙΚΟ παίζεται; Γιατί, αν ο Πρόεδρος ήθελε να κρύψει κάτι, τι μπορεί να ήταν αυτό; Ο άνθρωπος σκίζεται για τα …αξιόπιστα στοιχεία που τα δέχεται με τεμενάδες η Eurostat.Αν δεν ήθελε να κρύψει κάτι, γιατί ξεφτέλισε την ΕΛΣΤΑΤ με τις επιμονές του στην εμπιστευτικότητα; Η Βουλή που ελέγχει την ΕΛΣΤΑΤ, τι έχει να πει για αυτό; Και αν αποφασίσει να ασχοληθεί με τα χάλια του Προεδρου, θα μας κάνει τη χάρη να ρωτήσει τον Πρόεδρο πως τα κατάφερε και ξόδεψε τρακόσες χιλιάδες ευρώ πέρυσι για τα ταξίδια του; Ζήλεψε τον Άκη;
Πηγή

Σχόλια