Πόλεμο με τη Wall Street ανοίγει ο Paul Krugman

Υπονομεύει την οικονομία και στοιχειώνει την κοινωνία - Προειδοποιεί για οικονομική αστάθεια.
Η αμερικανική κοινωνία έχει αφιερώσει πάρα πολλά στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, χωρίς να έχει κερδίσει κάτι...
Σφοδρή επίθεση στη Wall Street εξαπολύει ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Paul Krugman, γνωστός για τη διατύπωση θέσεων που συχνά προκαλούν ή σοκάρουν.

"Ο τεράστιος χρηματοπιστωτικός κλάδος των ΗΠΑ τελικά έκανε περισσότερο κακό, από ότι καλό", υποστηρίζει ο Krugman, στο τελευταίο του άρθρο στους New York Times.
Χωρίς κανέναν δισταγμό ο οικονομολόγος ανοίγει πόλεμο με τη Wall Street, υποστηρίζοντας πως έχει υπονομεύσει όχι μόνο την αμερικανική οικονομία, αλλά και την κοινωνία.
"Ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός κλάδος δεν είναι μόνο υπερμεγέθης. Τελικά έχει πλήξει την οικονομία, ενώ ταυτόχρονα έχει επιδεινώσει τις συνθήκες διαβίωσης των Αμερικανών πολιτών", αναφέρει ο διάσημος οικονομολόγος.
Όπως επισημαίνει ο Krugman, η δημόσια ζωή στις ΗΠΑ έχει καταστεί υπερβολικά εξαρτημένη από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Αποτέλεσμα; Η διεύρυνση της ανισότητας και η οικονομική αστάθεια...
"Η αμερικανική κοινωνία έχει αφιερώσει πάρα πολλά στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, χωρίς επί της ουσίας να έχει κερδίσει κάτι...", σπεύδει να διαμηνύσει ο οικονομολόγος.
Όπως προσθέτει, ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός κλάδος δεν μπορεί να προάγει την ευημερία, αλλά ούτε και είναι σε θέση να διασφαλίσει την αναγκαία οικονομική σταθερότητα.
www.bankingnews.gr (πηγή)

Σχόλια