Λ. Βατικιώτης: Μιλά με έγγραφα για εξαπάτηση των Ελλήνων (Ηχητικό)

H κυβέρνηση «άλλο που δε θέλει», όταν η τρόικα εμφανίζεται δήθεν να της θέτει τελεσίγραφα για συμφωνία σε όλα μέχρι την Κυριακή, αφού στην ουσία αντίλογο δεν έχει και συναινεί σε όλες τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, που διαλύουν βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως η δημόσια υγεία και παιδεία.

Απώτερος στόχος, όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη, είναι 

  • «η πλήρης διάλυση μεσαίων στρωμάτων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς όφελος μεγάλων πολυεθνικών και μερικών ολιγαρχών» στην Ελλάδα.

«Ακόμη και αν τα μνημόνια σταματήσουν ονομαστικά, στην καλύτερη περίπτωση τα μέτρα και οι υποχρεώσεις τους θα είναι υποχρεωτικά μέχρι το 2030. Όσοι θέλουν να σταματήσει ο διαχωρισμός μνημονιακών-αντιμνημονιακών, θέλουν στην ουσία άφεση για όσους κατέστρεψαν τη χώρα και τα δημόσια αγαθά της επί 4 χρόνια εξαιτίας των μνημονίων», επισήμανε.

  • Μάλιστα ο κ. Βατικιώτης αποκάλυψε την ύπαρξη εγγράφου από το Μάιο του 2010 στο ΔΝΤ όπου Γερμανοί και Γάλλοι τραπεζίτες δεσμεύονταν πως το τότε πακέτο βοήθειας θα πήγαινε στην Ελλάδα και όχι για να ξεφορτώσουν τα ελληνικά ομόλογα που κατείχαν αλλά στη συνέχεια εξαπάτησαν τους πάντες αφού με τα χρήματα του πρώτου πακέτου έσωσαν τις τράπεζές τους, βουλιάζοντας την Ελλάδα σε αύξηση του δημόσιου χρέους.

Αυτός και μόνο, για τον Λεωνίδα Βατικιώτη, θα ήταν ένας ισχυρός λόγος και νομικά, ώστε η Ελλάδα, με μία κυβέρνηση κυρίαρχη και όχι υποτελή, να κηρύξει στάση του χρέους πληρωμών στους δανειστές και να υποχρεώσει Γερμανούς, Γάλλους και άλλους δανειστές σε ομολογία για κερδοσκοπία σε βάρος του ελληνικού λαού.  Πηγή

Σχόλια