Ο Σημίτης ήταν απλά τροχονόμος της διαπλοκής;

Η περίοδος πρωθυπουργίας του Κ. Σημίτη θα πρέπει να γραφτεί με τα πιο χρυσά γράμματα στο βιβλίο της διαπλοκής. Και ίσως κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθεί η δικαιοσύνη και με τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό. Δεν μπορεί να ήταν απλά τροχονόμος της διαπλοκής.
Στην ελληνική πολιτική σκηνή δεν υπάρχουν αθώες περιστερές. Ούτε πρέπει να λέμε ότι έγιναν σκάνδαλα από το ένα μεγάλο κόμμα κι όχι από το άλλο. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν μεγάλες ευθύνες για όσα έγιναν στη μεταπολίτευση.

Ωστόσο, τα όσα αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα για τα έργα και τις ημέρες του ΠΑΣΟΚ, κυρίως της Σημιτικής περιόδου, δεν έχουν προηγούμενο.
Τη μια ο Ακης πιάνεται, όχι με τη γίδα αλλά με ολόκληρο το κοπάδι στην πλάτη. Εκατομμύρια ευρώ μοιράζονται από εμπόρους όπλων στο σύστημα Τσοχατζόπουλου. Σε μια δράκα απατεώνων που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα εκμεταλλευόμενοι τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.
Κι όλα αυτά γίνονται από το 1996 και μετά ενώ είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα στοιχεία – φωτιά και για άλλους «πράσινους» υπουργούς.
Για να μη θυμηθούμε τις πληρωμές της Siemens εκείνη την περίοδο, τα «μαύρα» στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και όσα άλλα σκάνδαλα δεν έχουν βγει στο φως και αφορούν τα ολυμπιακά έργα και την υπερκοστολόγησή τους.
Η υπόθεση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων είναι το κερασάκι στην τούρτα. Για την περίοδο 2000-2004 επί υπουργίας Γ. Παπανδρέου στο Εξωτερικών έχουν ακουστεί πολλά. Σχετικά με μαύρο χρήμα, με κονδύλια που δεν φαίνονταν ποτέ και που ξοδεύονταν χωρίς να γνωρίζει κανείς που και πότε.
ΜΚΟ συγγενών και φίλων έπαιρναν χρήματα για να μην κάνουν απολύτως τίποτε. Ένα έργο που συνεχίστηκε και όταν ο Γ. Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός. Το κράτος είχε υποκατασταθεί από τις ΜΚΟ οι οποίες λειτουργούσαν ανεξέλεγκτες και κατασπαταλούσαν τα χρήματα του ελληνικού λαού.
Φαίνεται ότι οι Πασόκοι ήταν (και συνεχίζουν να είναι) μάστορες στην απάτη. Η περίοδος πρωθυπουργίας του Κ. Σημίτη θα πρέπει να γραφτεί με τα πιο χρυσά γράμματα στο βιβλίο της διαπλοκής. Και ίσως κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθεί η δικαιοσύνη και με τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό. Δεν μπορεί να ήταν απλά τροχονόμος της διαπλοκής. Πηγή

Σχόλια