ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Η ΛΙΑΝΝΑ ΚΑΝΕΛΗ -Σε διατεταγμένη υπηρεσία ο Ρόντος...


Νέες καταγγελίες για το ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων έκανε σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.
«Ο Άλεξ Ρόντος ήταν σκοτεινό πρόσωπο» είπε και εξήγησε: «Εδώ υιοθετείται η πολιτική και για αυτό είναι σκοτεινό πρόσωπο ο Ρόντος. Ποια πολιτική; Η έννοια αυτών των ΜΚΟ είναι παμπάλαιη είναι αμερικανιά μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και δουλειά των μυστικών υπηρεσιών. Για να κάνουνε διυσδήσεις και “βρωμοδουλειές”» σε διάφορες χώρες, φέρνοντας το παράδειγμα της Πορτοκαλί Επανάστασης στην Ουκρανία πριν από ορισμένα χρόνια.
  • Όπως είπε, οι ΜΚΟ πέραν της δραστηριοποίησης τους στα τέλη της δεκαετίας του 90 σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, «ήρθαν και στο ελληνικό κοινοβούλιο». Μάλιστα όπως κατήγγειλε, «μία από αυτές που έχει έρθει του εξωτερικού – μεγάλη- ήταν από αυτές που φιλοξένησε έναν από τους δύο Κοσκωτάδες στην Κολομβία».
  • «Στο διεθνές κομμάτι, πέφτει νόμιμο μαύρο χρήμα για άσκηση βρόμικης πολιτικής και χειραγώγηση λαών», είπε εξηγώντας τη δραστηριότητες των οργανώσεων αυτών. Επομένως, σημείωσε, «σε διατεταγμένη αποστολή είναι ο Ρόντος. Δεν μπορεί λοιπόν κάποιος να λέει εάν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες».
  • Αναφερόμενος στην πολιτική που ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου σε σχέση με τις ΜΚΟ ως υπουργός Εξωτερικών, επεσήμανε ότι «ήταν επιλογή των κυβερνήσεων στις οποίες συμμετείχε για να μπούμε σε αυτό το κόλπο και να έχουμε διεθνή ρόλο» και προσέθεσε ότι «είναι ένας τρόπος μαύρου “lobbying” σε επίπεδο στρατιωτικό, πολιτικό διπλωματικό, για να φτιάξουμε κινήματα και να ανατραπούν κυβερνήσεις».
  • Μάλιστα κατήγγειλε πως η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μία συγκεκριμένη πολιτική που λέει ότι «θα δίνονται λεφτά σε ΜΚΟ για να σου βρίσκουν δουλειά».
Αυτό είναι συγκεκριμένη απόφαση είπε, και εξήγησε:
«Θα παίρνει η ΜΚΟ το 5% των χρημάτων για να βρίσκει εργασία σε άνεργους. Σε αυτή την συγκεκριμένη πολιτική δόθηκαν 38 εκατ. ευρώ σε 705 ΜΚΟ, για να βρεθούν 1800 θέσεις εργασίας». Πηγή

Πηγή

===============
«ΜΚΟ» : «Κρατικά» Εργαλεία Προπαγάνδας, Ελέγχου και … Πλουτισμού

Σχόλια