Μήνυση Γιαμαρέλου- Αντωνίου: To τελευταίο τανγκό των δοσιλόγων;

«Ο Κάρολος Παπούλιας είναι σοβαρός πολιτικός...»
Ν. Ευαγγελάτος
Θυμάστε ίσως, τον Παντελή Γιαμαρέλο, ο οποίος στις 22/9/2012, μαζί με το Χαλκιδαίο γιατρό γιατρό, Δημήτρη Αντωνίου, είχαν ασκήσει στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος μήνυση επί εσχάτη προδοσία κατά των  173 βουλευτών που υπερψήφισαν το Α’ Μνημόνιο.  Θα θυμάστε βέβαια κι ότι η μήνυσή τους είχε τεθεί στο αρχείο (κρίθηκε αβάσιμη δηλαδή) κι ότι την ίδια τύχη είχαν και πλείστες άλλες μηνύσεις πολιτών, που ασκήθηκαν με το ίδιο περιεχόμενο.
Έλα όμως, που ανακλήθηκε ξαφνικά από το αρχείο η μήνυση των Γιαμαρέλου- Αντωνίου! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά με εντολή του Εισαγγελέα Ιωάννη Παναγόπουλου, ανεκλήθηκαν από το αρχείο κι όλες οι υπόλοιπες  σχετικές μηνύσεις (πάνω από 15) και συσχετίσθηκαν σε μία ενιαία (προκαταρκτική) δικογραφία με στοιχεία 13094 ΙΔ13-2145. Όπερ (δικονομικώς) μεθερμηνευόμενον σημαίνει, ότι έχει αρχίσει πλέον η προανακριτική διαδικασία με την εξέταση όλων των μηνυτών, για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, τελεσθέν από τους 173 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του Γεωργίου Παπανδρέου, του ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη  και της Δημοκρατικής Συνεργασίας της Ντόρας Μπακογιάννη. Μερικοί «λεβέντες» μάλιστα, είναι ήδη προετοιμασμένοι για...παν ενδεχόμενο .
  • Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι, ότι οι αρμόδιοι δικαστικοί επιβεβαίωσαν ότι η δικογραφία έχει διαβιβαστεί πλέον από την βουλή και βρίσκεται πια στα χέρια τους, ενώ επιπλέον ζήτησαν σχετικές ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ (ιδίως σχετικά με το αρ. 86 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών) από τρεις Συνταγματολόγους, το Νικολόπουλο του Παντείου Πανεμιστημίου και τους Κασιμάτη, και Κατρούγκαλο της Νομικής Σχολής.
  • Για το λόγο αυτό, την περασμένη Δευτέρα, 20 Γενάρη, κατόπιν κλήσης από τη γραμματεία του 16ου Πταισματοδίκη Αθήνας, ο Παντελής Γιαμαρέλος πέρασε το κατώφλι του εν λόγω Πταισματοδίκη για προφορική κατάθεση.

  • Ίσως έχουμε να κάνουμε με κάποιους εκ των ελαχίστων εναπομεινάντων δικαστών, οι οποίοι διατηρούν την προσωπική τους αξιοπρέπεια, ίσως πάλι κάποιοι θύλακες του κρατικού μηχανισμού έχουν τεθεί σε λειτουργία, για τους δικούς τους λόγους. Αν δεν δούμε τη διαρκή εξέλιξη (δικαστική, ή μη) της υπόθεσης, δε μπορούμε να προβούμε σε ασφαλείς εκτιμήσεις και συμπεράσματα. 
Ανεξάρτητα, πάντως, από το λόγο, για τον οποίο ανασύρθηκαν οι παραπάνω μηνύσεις από το αρχείο, οφείλουν όλοι (ιδίως όσοι δραστηριοποιούνται στους χώρους των δικαστηρίων), να στηρίξουν πολιτικά την αποτελεσματική ολοκλήρωση της έρευνας και της διαδικασίας, η οποία θα αποτελέσει νομολογιακό προηγούμενο, για όποιον τυχόν επιθυμήσει στο μέλλον ν’ ακολουθήσει το δρόμο των ΓΑΠ, Παπαδήμου, Βενιζέλου, Σαμαρά και λοιπών αστέρων του κοινοβουλευτικού γκεσταμπιτισμού. Από μόνες τους, όμως, οι δικονομικές διαδικασίες δεν αρκούν, αν από πίσω δεν υπάρχει ένα πλατύ συλλογικό κίνημα, το οποίο θα αποτελέσει τον πιο αποφασιστικό παράγοντα, που θα μπορεί να πιέσει αποτελεσματικά προς αυτήν την κατεύθυνση.
  • Όχι μόνο για να οδηγηθούν «εν ψυρού» οι προδότες και οι δοσίλογοι του οικονομικού νεοναζισμού, αλλά και για να αξιοποιηθεί η τιμωρία τους ως ισχυρή βάση, με την οποία θα προβούμε σε μονομερή διαγραφή ενός καθ’ ολοκληρία απεχθούς (κι όχι μόνο επαχθούς κ. Σταθάκη) χρέους, το οποίο δημιουργήθηκε-ανά τις δεκαετίες- με όρους πολιτικού και οικονομικού μαυραγοριτισμού.
Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του Μετώπου!  Πηγή
=========================
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Δε με φοβίζει το ειδικό δικαστήριο»!!!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 26, 2012

«Καλύτερα οι Έλληνες να θυμώνουν γι’ αυτά που ζουν, παρά να ζήσουν την απόλυτη καταστροφή μιας χρεοκοπίας. Και αυτό το αποτρέψαμε. Ξέραμε ότι θα έχει κόστος. Αλλά ήταν συλλογική η απόφασή μας να κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον».
Επίσης, πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα, την επόμενη των εκλογών χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση, βασισμένη στην ευρύτερη δυνατή συμμαχία σταθερότητας και προόδου, που να μπορεί να συνεχίσει την προσπάθεια διάσωσης της χώρας. Το κίνημά μας, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και όλοι μας πορευόμαστε με αυτή την προτεραιότητα, μ’ ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση».

«Ζούμε τη μεγαλύτερη περιπέτεια που πέρασε η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Η βασική επιλογή μου όλη αυτή τη διετία ήταν μία: Να κάνω τα πάντα για να συνεχιστεί η εθνική προσπάθεια σωτηρίας, όπως και της βαθιάς αλλαγής της χώρας. Αυτά που κατακτήσαμε για τους πολίτες με θυσίες και σκληρές διαπραγματεύσεις, να μην κινδυνεύσουν. Ολες μου οι αποφάσεις μπορούν να εξηγηθούν υπό αυτό το πρίσμα. Ακόμα και το να θυσιάσω το πρωθυπουργικό μου αξίωμα».

Αυτά τονίζει, μεταξύ άλλων, ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Όλα καλώς καμωμένα, όλα για το συμφέρον της πατρίδας και για να αποφευχθεί η χρεοκοπία. Και μια συγγνώμη, όχι προσωπική αλλά στο όνομα όλων, καθυστερημένη, ίσως και ανούσια πια. Ανούσια γιατί οι μισθοί και οι συντάξεις που τσεκουρώθηκαν, δε θα επιστρέψουν. Και γιατί οι χιλιάδες που έμειναν άνεργοι, δε θα βρουν δουλειά εξαιτίας της.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο άνθρωπος που κυβέρνησε τη χώρα για δυο ολόκληρα χρόνια, που την οδήγησε στο ΔΝΤ, στο δανεισμό, στην τρόικα και στο μνημόνιο, προτιμά τους Έλληνες θυμωμένους, παρά χρεοκοπημένους.

Οι μισθοί και οι συντάξεις έφτασαν σε επίπεδα Βουλγαρίας. Χιλιάδες Έλληνες δε μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Η ανεργία «χτυπάει» κόκκινο και ξεπερνά ο ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Για όλα αυτά «θα ήθελα εκ μέρους όλου του πολιτικού κόσμου να τους ζητήσω συγνώμη» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Φταίνε όμως και οι άλλοι. Οι προηγούμενοι, μην τα ξεχνάμε… «Πληρώσαμε και πληρώνουμε λάθη δεκαετιών. Δεν μπόρεσα να αποτρέψω τις άδικες αποφάσεις που είχαμε ανάγκη, για να μην καταρρεύσει η χώρα. Και αυτό, είναι ευθύνη όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάμεων, είτε κυβέρνησαν, είτε όχι τη χώρα. Τους διαβεβαιώνω με το χέρι στην καρδιά πως έκανα ό,τι μπορούσα, έκανα ό,τι ήταν δυνατόν».

«Θα μπορούσαμε να είχε αποφύγει η χώρα μας το Μνημόνιο, αν η κυβέρνηση Καραμανλή είχε φύγει έστω μια ώρα νωρίτερα, προκηρύσσοντας εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές. Και όχι όταν βεβαιώθηκε ότι ήμασταν πια στο παρά ένα της χρεοκοπίας. Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τα οριζόντια σκληρά μέτρα αν είχαμε περισσότερο χρόνο κι αν η Νέα Δημοκρατία δεν είχε διαλύσει το κράτος. Ο μονόδρομος, ελέω ΝΔ και Καραμανλή, δεν ήταν το Μνημόνιο αλλά η απόλυτη, άμεση και βίαιη χρεοκοπία της χώρας», πρόσθεσε.


Τι σημαίνει «λεφτά υπάρχουν»


Το σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του 2009, που λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 2ας Οκτωβρίου αποδείχθηκε πως έπρεπε να έχει και ένα «δεν» στη μέση, εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις. Ο Γιώργος Παπανδρέου διευκρίνισε για πρώτη φορά τι εννοούσε και… ευχαρίστησε τον Αντώνη Σαμαρά γιατί πλέον, όπως λέει, τον επιβεβαιώνει!
«Άκουσα τον κ. Σαμαρά πρόσφατα, να λέει ότι «η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα που την κατάντησαν υπερχρεωμένη. Ποιά είναι η περιουσία της χώρας μας: Είναι ο φυσικός της πλούτος… και είναι – πάνω απ’ όλα – το ταλέντο των ανθρώπων της…». Τον ευχαριστώ που επαναλαμβάνει όσα λέω εδώ και χρόνια. Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έλεγα «λεφτά υπάρχουν». Ποτέ δεν το εννόησα ως εντολή για παροχές».

Από την άνοιξη του 2011 ήταν βέβαιος ο πρώην πρωθυπουργός ότι το ΠΑΣΟΚ δε μπορούσε να συνεχίσει μόνο. Παραιτήθηκε βέβαια τον Ιούνιο, αλλά μόνο προφορικά και δεν τον άφησαν να φύγει. Και φτάσαμε στο δημοψήφισμα και τις εξελίξεις του Νοεμβρίου.

«Από την άνοιξη του 2011, ήταν για μένα πια ξεκάθαρο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε να συνεχίσει μόνο του την εθνική προσπάθεια. Η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος είχε ήδη από τότε, και για πολλούς λόγους που δεν είναι του παρόντος, φτάσει στα όρια της», λέει ο Γ. Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας ότι δεν είναι συμβατικός πολιτικός. «Κάθε φορά που λέω ότι δεν είναι η εξουσία αλλά η προσφορά στον τόπο που με ενδιαφέρει, το εννοώ».

«Κανένα κόμμα δεν μπορεί πια μόνο του – και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο απλά δεν έχει καταλάβει τι γίνεται και δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται», πρόσθετη, σε ακόμη μια αιχμή προς τον Αντώνη Σαμαρά, που ζητά αυτοδυναμία της ΝΔ στις εκλογές της 6ης Μαΐου.


«Δε με φοβίζει το ειδικό δικαστήριο»

Οι φωνές που θέλουν την παραπομπή του ίδιου αλλά και υπουργών της κυβέρνησης του σε ειδικό δικαστήριο πληθαίνουν, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει πως δεν τον φοβίζει τίποτα. «Πολλοί επιχείρησαν να τελειώσουν την οικογένειά μου σε Ειδικά Δικαστήρια. Ο εκφοβισμός, οι απειλές, οι σκευωρίες προς τους Παπανδρέου από συμφέροντα ή ακραίες φωνές, είναι γνώριμο φαινόμενο. Αλλά όσο στημένες και να είναι οι κατηγορίες, η αλήθεια διαλύει τις σκευωρίες και αποκαλύπτει τους σκευωρούς. Αυτό έχει αποδείξει η ιστορία. Ούτε με απασχολεί λοιπόν, ούτε με φοβίζει το ενδεχόμενο. Δεν φοβάμαι την αλήθεια – άλλοι πρέπει να την φοβούνται».

Πόσο… ηλίθιους θεωρεί τους Ελληνες ο κύριος Παπανδρέου;

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ομολογουμένως ουδέποτε καυχήθηκε για τα άριστα Ελληνικά του. Αυτός ήταν κι ένας λόγος για τον οποίο απέφευγε τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις πρόσωπο με πρόσωπο από την περίοδο ακόμα που ήταν κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μέχρι τα χρόνια της αρχηγίας του και της πρωθυπουργίας του.
Αυτή η ιστορία όμως της προσπάθειας του να ερμηνεύσει με τόσους διαφορετικούς τρόπους το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» που έχει αποδοκιμαστεί πλέον απ’ όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και από τον ίδιο τον νέο αρχηγό του, προφανώς δεν σχετίζεται με τα όχι και τόσο πετυχημένη χρήση της Ελληνικής γλώσσας.

Η τελευταία ερμηνεία του «λεφτά υπάρχουν» μέσα από την συνέντευξη του στην εφημερίδα Πελοπόννησος είναι – κατά την άποψη μου- ενδεικτική της άποψης που έχει για τον μέσο Ελληνα,: «Άκουσα τον κ. Σαμαρά πρόσφατα, να λέει ότι η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα που την κατάντησαν υπερχρεωμένη.

Ποια είναι η περιουσία της χώρας μας: Είναι ο φυσικός της πλούτος… και είναι – πάνω απ’ όλα – το ταλέντο των ανθρώπων της… Τον ευχαριστώ που επαναλαμβάνει όσα λέω εδώ και χρόνια. Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έλεγα «λεφτά υπάρχουν». Ποτέ δεν το εννόησα ως εντολή για παροχές» είπε ο κ. Παπανδρέου.

Με δυο λόγια , ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει πώς το “λεφτά υπάρχουν” της προεκλογικής περιόδου του 2009 αφορούσε στο…ταλέντο των Ελλήνων και στον φυσικό πλούτο της Ελλάδας. Και προφανώς απαιτεί από τους υπηκόους αυτής της χώρας να τον πιστέψουν.

Κατά την άποψη μου δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν : Το πρώτο, να θεωρεί τόσο αφελείς τους Ελληνες και να πιστεύει ότι μπορεί να τους δουλεύει ψιλό γαζί. Το δεύτερο (και πιο…σατανικό) να επιθυμεί με τέτοιες δηλώσεις να προκαλέσει τον κόσμο και να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, από αυτά που ήδη αντιμετωπίζει, στον διάδοχο του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Εκτός αν συμβαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα. Οπότε ας αναλάβει ο κ. Βενιζέλος τα περαιτέρω…

Σχόλια