ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΓΕΩΝΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΝ

Για την πιθανότητα της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Russia Today, το οποίο αναφέρεται στην άνοδο των ευρωσκεπτικιστών λόγω της μεγάλης ανεργίας κυρίως στη Μεσόγειο, ενώ προειδοποιεί για μια επερχόμενη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
«Η Βρετανία είχε πολλά ζητήματα με την Ευρωπαϊκή Ενωση όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τώρα τα πράγματα σαφώς κορυφώνονται, καθώς και μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων και ο πληθυσμός αισθάνεται όλο και πιο απομονωμένος από τις Βρυξέλλες», γράφει η Russia Today, η οποία στη συνέχεια αναφέρεται στην κατάσταση της Ευρωζώνης την οποία περιγράφει με μελανά χρώματα:
  • «Μπαίνοντας στον έκτο χρόνο ύφεσης, η ευρωζώνη παραμένει κλειδωμένη σε ένα συγκλονιστικό σπιράλ θανάτου. Οι ευρωκράτες υποστηρίζουν πως η κρίση τελείωσε, παρά την απουσία των μεταρρυθμίσεων οι οποίες θα βελτίωναν την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ. Μεγάλες λεγεώνες ανθρώπων στην Μεσόγειο είναι άνεργοι και οι Βρυξέλλες τους αγνοούν. Την ίδια στιγμή που ΕΕ έχει ”κολλήσει” από το 2008, η οικονομία της Ινδίας έχει μεγαλώσει κατά 1/3 και η Κίνα κατά 50%. Η Γηραιά Ηπειρος δεν μοιάζει μόνο με την ηλικία της, είναι υπέργηρη: Γερνά γρήγορα, παράγει λιγότερα, γίνεται όλο και λιγότερο ανταγωνιστική και βιώσιμη».
Η αντίδραση της Βρετανίας

«Υπάρχει ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ της Βρετανίας και των απόμακρου, ανίκανου, χειραγωγούμενου και αντιδημοκρατικου μηχανισμού των Βρυξελλών. Επιπλέον, το βρετανικό κίνημα κατά της ΕΕ δεν αποτελείται από εθνικοσοσιαλιστές εξτρεμιστές όπως στη Γαλλία ή την Ελλάδα. Το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει πολλούς εκκεντρικούς, αλλά οι βασικές πολιτικές του είναι μετρημένες και δημοφιλείς, ελκυστικές για τους παραδοσιακές Εργατικούς και Συντηρητικούς ψηφοφόρους», γράφει η Russia Today.
Στη συνέχεια, το δημοσίευμα τονίζει πως «με την ανεργία στη Μεσόγειο πάνω από τα επίπεδα της Μεγάλης Υφεσης, είναι δύσκολο να διαφωνήσεις με τον πυρήνα των ευρωσκεπτικιστών: Η ΕΕ εξαθλιώνει τους λαούς της, παρέχοντας οικονομική καταστροφή εξαιτίας της κακής διαχείρισης και την εμμονή για ενοποίηση».
Κλείνοντας, η Russia Today σημειώνει πως «όπως ένας αλκοολικός, οι Βρυξέλλες δεν γνωρίζουν ότι έχουν ένα πρόβλημα, ρυθμισμένο από την λατρευτικό υποστήριξη πολλών ενώσεων επιχειρήσεων, εμπόρων και ΜΚΟ που θέλουν να αφομοιωθούν από την κληρονομιά της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι Βρυξέλλες υπνοβατούν προς το Brexit.

πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια