Το μεγάλο ξεπούλημα...ή αλλιώς: 'Έτσι γίνονται οι δουλειές"

  1. Η χώρα στα χέρια κερδοσκοπικών fund με τους ντίλερ υπουργούς να ξεπουλάνε τα πάντα!
  2. Όλο το ιστορικό της σκανδαλώδους πώλησης των 28 ακινήτων του Δημοσίου.
  3. Ελλάδα: "Γη της ευκαιρίας" για τους κερδοσκόπους
Βlogger:
Αν ακόμα έχετε καμιά αμφιβολία για την "υγιή επιχειρηματικότητα" που επιβάλλεται στην Ελλάδα, αντιγράφω από το UNFOLLOW - τεύχος 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 - ΣΕΛ. 68:
"Μπορεί ένας επιχειρηματικός όμιλος να προχωρά στην εξαγορά του ΟΠΑΠ, όταν ένας εκ των βασικών μετόχων του χρωστάει στο ελληνικό δημόσιο;  (Blogger: βλέπε σχετικά εδώ , εδώ, εδώ) Μπορεί! Είναι δυνατόν η αγορά του ΟΠΑΠ από την εταιρεία EMMA DELTA να έγινε με δάνεια που χορηγήθηκαν από ελληνικές τράπεζες, την ανακεφαλίωση των οποίων έχει φορτωθεί στην πλάτη του το ελληνικό δμόσιο , δηλαδή θα πληρώσει θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός; Είναι;

... Το τίμημα για την μεταβίβαση του ΟΠΑΠ στο επενδυτικό σχήμα Emma Delta ανέρχεται στο ποσό των 652 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα  χρήματα αυτά - ποθ ακόμα δεν έχουν αποδοθεί στο ελληνικό δημόσιο - η Emma Delta τα εξασφάλισε αφού πρώτα της εγκρίθηκε η χορήγηση δυο δανείων. Το πρώτο ύψους 400 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και το ύψους 200 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς.
Τα δάνεια δεν χορηγήθηκαν από τους τραπεζίτες ελαφρλα την καρδία. Για να δώσουν την έγκριση οι διοικήσεις των δυο χρηματοπιστωτικών  ιδρυμάτων, χρειάστηκε άνωθεν πολιτική παρέμβαση. Αρχικά είχαν απορρίψει το αίτημα της  Emma Delta, εκφράζοντας σοβαρώτατες επιφυλάξεις. Μάλιστα σημείωναν ότι θα υπάρξει αρνητικός αντίκτυπος στην ελληνική κοινωνία αν υπάρξει συμφωνία έγκρισης τόσο μεγάλων δανείων σε όμιλο επενδυτών προκειμένου να αποκτήσουν ένα από τα λίγα "φιλέτα" που διαθέτει το κρτάτος- και μάλιστα λίγες μόνο εβδομάδες  μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, την οποία, όπως προείπαμε, πλήρωσε ο ελληνικός λαός. Αυτός είναι ο λόγος που η χορήγηση των δανείων θάφθηκε από το σύνολο των ΜΜΕ."   (Blogger: Στην Τρόικα πέρασε ο έλεγχος των εγχώριων ΜΜΕ)
  • Eπειδή κάποιοι θέλουν τις αποκρατικοποιήσεις ως κάτι πολύ θετικό η ιστορία του ΟΠΑΠ είναι η απόδειξη για το πως γίνονται οι δουλειές στο ελλάδα. Γιατί άραγε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από το ντόπιο πολιτικό σύστημα, αλλά και τα ΜΜΕ για τον ΟΠΑΠ; Ο ΟΠΑΠ είναι η κότα που γεννά χρυσά αυγά. Μοιράζει χορηγίες μοράζει διαφημίσεις μοιράζει τελικά πολύ χρήμα. Μετά τα παραπάνω έχετε καμιά αμφιβολία για την "επιτυχία" της αποκρατικοποίησης που "που έγινε με κρατικά λεφτά!". Μα θα πει κάποιος  και πριν ο ΟΠΑΠ ήταν η δεξαμενή χρημάτων για το σύνολο της πολιτικής νομεκλατούρας, χωρίς διακρίσεις. Ο ΟΠΑΠ λάδωνε και θα συνεχίσει να λαδώνει τις κομματικές μηχανές.  Η τρόϊκα και τα ξένα συμφέροντα δεν είναι εδώ για να "εξυγιάνουν το διεφθαρμένο δημόσιο", αλλά για τις δικές της δουλειές. Εν τω μεταξύ για να εξασφαλίσουν, οι ξένοι, τους  ντόπιους συμμάχους τους επιτρέπουν  να συνεχίσουν το πλιάτσικο και κάνουν στραβά μάτια σε εκταμιεύσεις δανείων, όταν έχουν στραγγαλίσει όλες τις μικρές επιχειρήσεις που ψάχνουν εναγωνίως τραπεζική υποστήριξη. Το ότι γινόταν πλιάτσικο στον ΟΠΑΠ - με ετήσια κέρδη που ξεπερνούσαν τα 500 εκατ. ευρώ - έρχεται να επιβεβαιώσει ο πρώην  πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Γ. Σχοινιωτάκη. 
Λέει  ο κ. Σχοινιωτάκης:  (Εδώ για να ακούσετε το ηχητικό) "Υπάρχουν νόμοι που εξαίρεσαν τις αρμοδιότητες ελέγχου από το Ελεγκτικό  Συνέδριο πολλούς  τομείς και θα σας πω ορισμένους. Πρώτα απ'όλα:  
1. Τα απόρρητα κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Δημόσιας τάξης, της άμυνας.
2. Ο ΟΠΑΠ, που είχε πολλά  δισεκατομμύρια και τα διαχειρίζονταν κατά το δοκούν, χωρίς να δίνουν λόγο σε κανένα απολύτως. Είχαν βγάλει ένα νόμο οι πολτικοί..." (blogger: για να εξαιρέσουν εαυτούς από κάθε έλεγχο!!!)
3. "Το Ελεγκτικό Συνέδριο έβγαζε αποφάσεις που χαρακτήριζε δαπάνες  παράνομες, και  ξέρετε πως παρέκαμπταν αυτές τις αποφάσεις. Έβγαζαν νόμο   και έλεγαν ότι:  "οι χαρακτηρισθείσες ως παράνομες δαπάνες από το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι νόμιμες" - (blogger: αθώωναν τον ευατό τους, δίκαζαν και αθώωναν ευατούς!!). 
Οι ειδικοί λογαριασμοί δεν ελέγχονταν (ούτε ελέγχει...)
Ακούστε για τους υπέρογκους μισθούς στην ΕΡΤ. 
ακούστε τον μέχρι τέλους.   
Βlogger:  

Τι καταλάβατε: Ένα πολιτικό σύστημα που δεν λογοδοτεί πουθενά!  Οι άνθρωποι κάνανε (και κάνουν ακόμα) ότι γουστάρουν  χωρίς να υπάρχει πιθανότητα να ελεγχθούν. Και για αποκτήσετε ένα μέγεθος της ρεμούλας σα θυμίζω ότι μόνο ο ΟΠΑΠ τα τελευταία χρόνια είχε κέρδη 500.000.000 ευρώ το χρόνο! Η λεία είναι τεράστια!!. (Δηλ. 170.000.000.000 εκατόν εβδομήντα δισεκατομμύρια δραχμές, άντε 100 δισεκατομμύρια δραχμές τα προηγούμενα χρόνια!) Μην ξαναρωτήσετε πως χρεοκοπήσαμε και ποιοί τα φάγανε. (Μια απάντηση και στον πονηρό Πάγκαλο...) 


Σχόλια