Ποιον Σταυρίδη και ΤΑΙΠΕΔ. Έτσι γίνεται REAL ESTATE, γίδια (κι εγώ μαζί)

Η χρυσή εποχή του εκσυγχρονισμού ποτέ δεν τελείωσε. Αντίθετα ο λαός συνεχίζει να την πληρώνει χρυσάφι αφού όποια πέτρα και αν σηκώσεις, θα βρεις έναν σκασμό δισεκατομμύρια με τους ίδιους πρωταγωνιστές, αλλά πουθενά τον γίγαντα Κώστα Σημίτη.

Ψάχνει λοιπόν ο ΣΔΟΕ την υπόθεση του περιβόητου ακινήτου της Μιχαλακοπούλου όπου εκεί στεγάζεται ο ΔΟΛ. Ένα ακίνητο που “ιδιωτικοποιήθηκε” επί των ημερών του αμέμπτου ηθικής Άκη Τσοχατζόπουλου.
Εμείς έχοντας ως δεδομένο ότι οι νυν λειτουργοί του ΣΔΟΕ έχουν καλές προθέσεις, θα τους δώσουμε την άκρη του νήματος. Όπου ξετυλίγεται ένα απίστευτο κουβάρι που καταλήγει μέχρι τις ημέρες μας.
Το περιβόητο αυτό κτίριο ήταν η στέγη του υπουργείου ανάπτυξης, ιδιοκτησίας της Εθνικής Τραπέζης. Ήταν η χρυσή εποχή του χρηματιστηρίου και των Ολυμπιακών αγώνων. Εκεί όπου η μετοχή του “Ερμή” κάρφωνε τα Limit Ups το ένα μετά το άλλο. Αλλά και η εποχή όπου οι εισηγμένες έκαναν κολοσσιαίες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου αφού όλες είχαν business stories για να δείξουν στους κουτόφραγκους που ξεπούλαγαν κτήματα για να δώσουν το υστέρημα τους στα τοτέμ του εκσυγχρονισμού.
Κάπου εκεί, στην καρδιά της υστερίας, ο ΔΟΛ προβαίνει σε μία ΑΜΚ – μαμούθ. 16/9/1999 η απόφαση, πολλά τα λεφτά. Κρατήστε το αυτό, έχει σημασία.
Σωτήριον έτος, 2001. Η φούσκα έχει σκάσει, αλλά ο Σημίτης είναι ακόμα στην εξουσία. Ιδρύεται η εταιρεία “Μιχαλακοπούλου Κτηματική Τουριστική ΑΕ”. Είναι η εποχή της φρενίτιδας των Ολυμπιακών αγώνων όπου “κοπριά έπιανες, χρυσάφι γινόταν”. Ο Ρόγκ ανησυχούσε για τις κλίνες και την επάρκεια.
Την ίδια χρονιά, η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει ότι θα βάλει πλάτη στο μεγάλο εγχείρημα, αποκαλύπτοντας μάλιστα την πρόθεση της να αξιοποιήσει και το κτίριο – φιλέτο της οδού Μιχαλακοπούλου που της άνηκε και στέγαζε το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Σωτήριον έτος 2002. Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος με το ειδικό πολιτικό βάρος βγαίνει και διαβεβαιώνει ότι η Αθήνα θα είναι αστακός και θα ικανοποιήσει τις ανάγκες φιλοξενίας των Ολυμπιακών επισκεπτών.
Όλοι καθησυχάζονται. Καθησυχάζονται τόσο πολύ, που ακόμα και η Εθνική τράπεζα πουλά σε διαγωνισμό το κτίριο – φιλέτο της Μιχαλακοπούλου στη νεοσύστατη “Μιχαλακοπούλου Κτηματική Τουριστική ΑΕ”. Τόσο πειστικός ήταν ο Άκης, που ολόκληρη Εθνική έκανε γαργάρα μέσα σε λίγους μήνες τα τουριστικά της σχέδια…
Γιατί το λέμε αυτό; Μα γιατί το κτίριο, παρά τον σχεδιασμό της Εθνικάρας δεν θα γινόταν ξενοδοχείο. Αντίθετα, οι χρυσες αγελάδες του χρηματιστηρίου, ο Ερμής και η ΓΕΚ των limit ups που ήλεγχαν την “Μιχαλακοπούλου Κτηματική Τουριστική ΑΕ”, είχαν άλλα κατά νου.
Αρχές του σωτηρίου έτους 2003 (Μάρτης). Λίγους μήνες μετά τις βαρύγδουπες δηλώσεις και την κολοσσιαία εξαγορά με τα λεφτά των limit ups, ανακοινώνεται ότι η “Μιχαλακοπούλου Κτηματική Τουριστική ΑΕ” που κατέχει το φιλέτο, θα περιέλθει στα χέρια του …ΔΟΛ! Μαζί με το κτίριο, βεβαίως βεβαίως.
Πως θα πληρώσει ο ΔΟΛ αυτή την εξαγορά της νεοσύστατης εταιρείας με το “χρυσό κτίριο”; Μαντέψτε…
…μα φυσικά με το ποσό που είχε εξοικονομήσει από την κολοσσιαία ΑΜΚ το 1999! Βλέπετε που όσοι μιλούν για “σκάνδαλο” του χρηματιστηρίου είναι συκοφάντες;
Ο μέγας Σημίτης έδωσε ψωμάκι στον κόσμο και τις επιχειρήσεις μέσω αυτού… Τόσες δοσοληψίες, τέτοια τεράστια projects που έκαναν την “ισχυρή Ελλάδα” θα ήταν αδύνατα χωρίς τον λαϊκό καπιταλισμό του Νεονάκη και του Τσουκάτου…

Η συνέχεια είναι πιο πρόσφατη. Είμαστε στο 2010. Τα ηνία της χώρας κρατά η “νέα διακυβέρνηση” του Γιώργου Παπανδρέου. Του ανθρώπου που τα έβαλε με την διαπλοκή και σύμφωνα με τον ίδιο, η διαπλοκή τον πολέμησε. Ειδικά ο ΔΟΛ.

Δείτε πως πολέμησε την διαπλοκή ο Γιώργος Παπανδρέου:

Μάιος του 2010. Η Ελλάδα στην μέγγενη του μνημονίου. Ο Παπανδρέου στο Καστελλόριζο για διαγγέλματα και ο πακτωλός των δισεκατομμυρίων που φέρνει ο μέγας στοχαστής χρεώνονται στους πολίτες αλλά τα παίρνουν οι τράπεζες για να “σωθεί το τραπεζικό σύστημα”.

Εκείνο τον Μάη λοιπόν, ο ΔΟΛ ανακοινώνει την πώληση του “φιλέτου της Μιχαλακοπούλου”. Πώληση και επανεκμίσθωση σε τράπεζα, για να καλυφθούν οι ανάγκες δανεισμού του ομίλου. Το τίμημα; Πρωτοφανές! 26 εκατομμύρια Ευρώ! Ο ΔΟΛ δηλαδή δεν έχασε ούτε Ευρώ από την ολιγοετή κατοχή του κτιρίου, παρά την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων, ειδικά τέτοιας αξίας. Το πιό συγκλονιστικό όμως είναι ο νέος αγοραστής του κτιρίου που προέβει σε αυτή την “τολμηρή” επένδυση… Είναι η εταιρεία Leasing της Εθνικής Τραπέζης βεβαίως βεβαίως!
  • Δηλαδή η τράπεζα που έβγαλε στο σφυρί το κτίριο πριν λίγα χρόνια επί Άκη Τσοχατζόπουλου, το επαναγόρασε με τυμπανοκρουσίες εν μέσω μνημονίου επί Γεωργίου Παπανδρέου!
  • Είχε δίκιο λοιπόν ο μέγας στοχαστής που κατακεραύνωνε τον ΔΟΛ επειδή του ζητούσε 10 εκ. δάνειο από την Εθνική το 2011. Μα τους είχε δώσει τα τριπλάσια έναν χρόνο πριν!
  • Δεν γνωρίζουμε λοιπόν τι θα βγάλει η έρευνα του ΣΔΟΕ για τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην αγοραπωλησία του κτιρίου. Υπάρχουν κάποια τρανταχτά ονόματα στην διαδικασία, στενοί συνεργάτες του Άκη. Όλα όμως φαντάζουν σύννομα από την στιγμή που στην Ελλάδα, νόμος είναι το δίκιο του Σημίτη.

Εμείς απλώς θα παρατηρήσουμε το εξής:

Ένα κτίριο περιουσία της Εθνικής, του Ελληνικού λαού δηλαδή, βγαίνει στο σφυρί και αγοράζεται με χρήματα του λαϊκού καπιταλισμού (του λαού δηλαδή), επαναγοράζεται πάλι με χρήματα του λαϊκού καπιταλισμού δηλαδή και επαναχρηματοδοτείται πάλι με χρήματα που καλείται να πληρώσει ο λαός (του μνημονίου δηλαδή).

Εσύ λοιπόν αχάριστη γιαγιά που διαμαρτύρεσαι για την σύνταξη σου, οφείλεις να γνωρίζεις πως πλήρωσες μαζί με τα εγγόνια και τα δισέγγονα σου, τέσσερις φορές το ίδιο κτίριο. Δυό φορές στο όνομα του λαϊκού καπιταλισμού, μία φορά στο όνομα του Ολυμπιακού οράματος και άλλη μία στο όνομα του πατριωτικού μνημονίου.

Πηγές:
http://www.dol.gr/dol_pdf/Use_of_funds_2004_12_Greek.pdf
http://taxalia.blogspot.com/2012/01/blog-post_1458.html
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:uRf-ULJyJx4J:www.asda.gr/elxoroi/prosana2.htm+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=gr&client=firefox-a
http://olympia.gr/2012/12/24/dol-mixalakopoulou/
και πολλές άλλες.
Πηγή: Netakias.com το είδαμε στο RAMNOUSIA
Μιλώντας στον Ρ/Σ Real FM και στον δημοσιογράφο κ. Βασίλη Κουφόπουλο, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στις ομιλίες των κ.κ. Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου κατά την εκδήλωση του «ΙΣΤΑΜΕ» επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Κώστας Σημίτης – Γιώργος Παπανδρέου: Δύο θλιβερές φιγούρες του πολιτικού παρελθόντος, που μάταια προσπαθούν, ακόμη και σήμερα, να συγκαλύψουν ή και να μεταθέσουν τις τεράστιες ευθύνες τους για την καταστροφή του Τόπου. Θα μπορούσε κανείς να τους παραδώσει απλώς στη χλεύη του «δικού τους», του κ. Θόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος και σήμερα τους χαρακτήρισε αποτυχημένους! Νομίζω όμως ότι, έστω και ως εκ περισσού, τους χρειάζεται μια σύντομη απάντηση:

Ι. Κώστας Σημίτης σχετικά με την Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή: Κατά τη γνωστή ταινία 
«κοίτα ποιος μιλάει»! Καλυπτόμενος, κατά τη συνήθειά του, πίσω από γνωστά και φιλικά του, διαχρονικώς, δημοσιογραφικά φερέφωνα τολμά να κατηγορεί με χαλκευμένα στοιχεία την Κυβέρνηση του κ. Κώστα Καραμανλή:

1. Πρώτον, για το δημόσιο χρέος. Είτε το θέλει είτε όχι η αλήθεια είναι μια, κατά τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών: Η Κυβέρνηση του κ. Κώστα Μητσοτάκη παρέδωσε, το 1993, δημόσιο χρέος 69 δισ. ευρώ, και το 2004 ο κ. Κώστας Σημίτης παρέδωσε στον κ. Κώστα Καραμανλή δημόσιο χρέος ύψους 183 δισ. ευρώ!. Δηλαδή αύξηση 165%. Ενώ μεταξύ 2004-2009 το χρέος αυξήθηκε κατά 63%. Ο δε δημόσιος δανεισμός έγινε τότε σχεδόν αποκλειστικώς –δηλαδή μ’ εξαίρεση 10 δισ. ευρώ- για ν’ αποπληρωθούν τα «βερεσέδια» Σημίτη, ήτοι για να εξυπηρετηθεί το χρέος Σημίτη.

2. Δεύτερον, για δήθεν προσλήψεις. Είτε το θέλει είτε όχι η αλήθεια, κατά τα στοιχεία του Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, είναι η εξής: Ο κ. Κώστας Σημίτης παρέδωσε στον κ. Κώστα Καραμανλή περίπου 129.000 ομήρους συμβασιούχους τους οποίους, κατά το ευρωπαϊκό δίκαιο –δηλαδή την οδηγία του 1999- θα έπρεπε να «μονιμοποιήσουμε», υπό την «απειλή» του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ύστερα από ισχυρή διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση «μονιμοποιήθηκαν» με το π.δ. 164/2004 περίπου οι 33.000, οι οποίοι, το τονίζω, είχαν προσληφθεί από τον κ. Κώστα Σημίτη!

ΙΙ. Γιώργος Παπανδρέου σχετικά με την Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή: Αρκούμαι να πω ότι δεν αξίζει κανείς ν’ ασχολείται με τον πολιτικό εκείνο, ο οποίος τορπίλισε με μανία κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια του κ. Κώστα Καραμανλή, διέσυρε διεθνώς τη Χώρα του καταγγέλλοντάς την ψευδώς ως διεφθαρμένη, εξαπάτησε πολιτικώς τον Ελληνικό Λαό με το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν» και οδήγησε συνειδητά την Ελλάδα στην «προκρούστεια κλίνη» των Μνημονίων και υπό τα «καυδιανά δίκρανα» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Συμπερασματικώς επισημαίνω επιπροσθέτως το δεσμό που συνδέει αρρήκτως τους κ.κ. Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου και που εξισώνει τα «έργα και τις ημέρες τους»: Ο πρώτος παρέδωσε στο δεύτερο, στην οδό Αναγνωστοπούλου, το «δακτυλίδι» του ΠΑΣΟΚ με την πιο αντιδημοκρατική διαδικασία που γνώρισε η παράδοση των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα. Κι αυτό δείχνει την ταυτότητα της νοοτροπίας τους.

Και κάτι τελευταίο: Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου: Τολμούν –τι θράσος- να παριστάνουν τους κήνσορες της δημόσιας ζωής οι καταστροφείς του Τόπου, οι πολιτικώς προϊστάμενοι του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Τάσου Μαντέλη, οι αποδέκτες των μαύρων χρημάτων της Siemens κατά την ομολογία του Θόδωρου Τσουκάτου. Κατά τ’ άλλα «δεν βλέπουν, δεν ακούν, δεν μιλούν», σαν τις θρυλικές μαϊμούδες του ναού του Nikko στην Ιαπωνία. Αντί άλλης απάντησης τους χαρακτηρίζει ο στίχος του Γιώργου Σεφέρη από τον «Τελευταίο Σταθμό»: «Ψυχές μαραγκιασμένες από δημόσιες αμαρτίες, καθένας κι ένα αξίωμα σαν το πουλί μες το κλουβί του».


Σχόλια