Αυτοί που άνοιξαν το δρόμο στους φασίστες

(Το Video το είδα εδώ)
Της Βασιλικής Σιούτη (πηγή)

Η συμπεριφορά των κυβερνητικών δυνάμεων, μετά από κάθε εγκληματική πράξη φασιστών, θυμίζει τη λαϊκή παροιμία: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Λίγες μόλις ώρες μετά από τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου με αντιφασιστική κινηματική δράση, από κάποιο φασιστικό στοιχείο– όπως λένε οι μαρτυρίες- βγήκαν να κάνουν σπέκουλα. Τα ίδια πάλι. Τα γνωστά. Τα επαναλαμβάνουν συνεχώς μπας και τα... μάθουμε.

«Οι υμνητές της πλατείας και ηθικοί αυτουργοί για το φανατισμό-λαϊκισμό –ισοπέδωση, δεν μπορούν να φωνάζουν για την επέλαση και τα έργα της Χρυσής Αυγής» έγραψε ένας από αυτούς. Πόσο θράσος χρειάζεται για να ξεστομίζεις κάτι τέτοιο; Δηλαδή οι εκατοντάδες χιλιάδες που έβλεπαν την κυβέρνηση να τους καταστρέφει τη ζωή, το μέλλον των παιδιών τους, τη χώρα τους, έπρεπε να υπομείνουν σιωπηλοί; Ή μήπως έπρεπε να περιμένουν να το συζητήσουν ευγενικά με τον πολιτευτή της γειτονιάς; Σίγουρα -κατ’ αυτούς- δεν έπρεπε να διαδηλώσουν στο Σύνταγμα, δεν έπρεπε να νιώσουν οργή. Δεν έπρεπε, σε τελική ανάλυση, να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από τα δύο παρακμασμένα κόμματα που τους κατέστρεψαν, γιατί αυτό είναι λαϊκισμός και ισοπέδωση.
Το ότι οι χρυσαυγίτες στην πλατεία ήταν μία ισχνή μειοψηφία, την οποία οι περισσότεροι διαδηλωτές ούτε που αντιλήφθηκαν μέσα στο ποτάμι της λαϊκής οργής που ξεχείλιζε, το παραβλέπουν γιατί δεν εξυπηρετεί την προπαγανδιστική τακτική τους. Αλλά αυτός ήταν ένας από τους πρωταρχικούς σχεδιασμούς τους εξαρχής. Γιατί από την αρχή, αρκετοί από αυτούς, πίστεψαν ότι η «Χρυσή Αυγή» θα τους εξυπηρετούσε στα σχέδια τους να σπιλώσουν κάθε δίκαιη αντίδραση απέναντι στην πολιτική των μνημονίων. Θα εμφάνιζαν τη «Χρυσή Αυγή» ως αντισυστημική αντιμνημονιακή δύναμη (και όχι ως εγκληματική ναζιστική οργάνωση-δεκανίκι του συστήματος, που είναι) προκειμένου να ταυτίζουν τη λαϊκή αγανάκτηση με τη φιλοναζιστική δράση.

Και τα λένε αυτά ποιοι; Οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί.
Αυτοί που άνοιξαν το δρόμο στη «Χρυσή Αυγή», εξευτελίζοντας τη δημοκρατία. Γιατί όπου υπάρχει κουλτούρα σεβασμού των δημοκρατικών θεσμών, δεν ανθεί ο φασισμός. Το λίπασμα είναι η καταπάτηση της δημοκρατίας και το έβαλαν τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν.
  • Ο Γ.Παπανδρέου παραχώρησε την εθνική και τη λαϊκή κυριαρχία της χώρας, χωρίς να έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να το πράξει. (blogger: Ο οποίος τολμάει να μιλάει...)
Στη συνέχεια ο Α.Σαμαράς εξελέγη με τη λαϊκή εντολή να αλλάξει την πολιτική των μνημονίων, αλλά την εφάρμοσε αδιαμαρτύρητα οδηγώντας στη φτωχοποίηση ακόμα μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού, χρησιμοποιώντας ακόμα και βία και καταστολή.
Οι βουλευτές έγιναν ντεκόρ. (Βlogger: θέλετε κι' άλλη απόδειξη;)
Δήλωναν ότι διαφωνούν και στη συνέχεια ψήφιζαν τους νόμους –πολλές φορές μη γνωρίζοντας καν τι ψηφίζουν Μετά ήρθαν τα αντισυνταγματικά προεδρικά διατάγματα, οι αντισυνταγματικές απολύσεις, το αντισυνταγματικό κλείσιμο της ΕΡΤ… Με ποια πολιτική νομιμοποίηση όλα αυτά; Με ποια λαϊκή εξουσιοδότηση; Με καμία. Ας ανοίξει ο κόσμος να διαβάσει ξανά το ελληνικό Σύνταγμα για να δει πόσα άρθρα του έχουν καταπατήσει και καταπατούν κάθε μέρα. «Οι συνταγματολόγοι σε λίγο δεν θα έχουμε αντικείμενο» σχολίαζε πριν από λίγο καιρό ο συνταγματολόγος. Α. Δημητρόπουλος.
  • Ποιοι καταπάτησαν τους θεσμούς; 
  • Ποιοι καλλιέργησαν την κουλτούρα της ανομίας και της ατιμωρησίας; 
  • Ποιοι δίδαξαν την περιφρόνηση της δημοκρατίας; 
  • Αυτοί που κυβερνούσαν και κυβερνούν ήταν που άνοιξαν τις πόρτες στον φασισμό. 
  • Ας μην παριστάνουν τους αθώους λοιπόν και ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους. 
  • Ο κίνδυνος στον οποίο βρισκόμαστε είναι μεγάλος. 
  • Ας μη ζητάνε και τα ρέστα αυτοί που μας έριξαν σε αυτόν.
(πηγή)
---------------------------- Bλέπε επίσης εδώ
  • Η παρασιτική ολιγαρχία, η οποία έφερε τη χώρα και το λαό στη σημερινή ελεεινή κατάσταση, διαμόρφωσε και έριξε στην πολιτική αγορά τη θεωρία των δύο άκρων, με μοναδικό στόχο να μείνει η ίδια αλώβητη και νικήτρια.
Η θεωρία αυτή, η οποία στην ουσία επιχειρεί να ενοχοποιήσει όλους τους αντιμνηνιακούς ψηφοφόρους,  μας λέει ότι...στο ένα άκρο είναι η Χρυσή Αυγή μαζί με όλα τα ακροδεξιά στοιχεία και τους υποστηρικτές τους και στο άλλο άκρο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με όλα τα ακροαριστερά στοιχεία, με τους δικούς τους υποστηρικτές Υπονοεί ακόμα ότι η σύγκρουση αυτών των δύο άκρων θα θέσουν σε κίνδυνο την πορεία της χώρας και θα είναι απόλυτα υπεύθυνα γι’ αυτό. 

Πιστεύουμε πως η θεωρία αυτή, αφενός αποπροσανατολίζει, δηλαδή αποσπά την προσοχή των πολιτών από τις ευθύνες του μνημονιακού (συνταγματικού) τόξου, αφετέρου στοχεύει να μεταφέρει τη σύγκρουση στη βάση της κοινωνίας, ώστε να μείνουν οι ελίτ στο απυρόβλητο, συνεχίζοντας μάλιστα τη νομή της κοινωνίας.
  • Θα πρέπει λοιπόν να προσέξουμε όλοι μας. Οι εχθροί δεν είναι στη βάση της κοινωνίας, μεταξύ προκατασκευασμένων άκρων. Δεν είμαστε εχθροί μεταξύ μας, όλοι εμείς που βιώνουμε μια κρίση για την οποία δεν ευθυνόμαστε. Προσωπική μας άποψη είναι ότι η πολιτική σύγκρουση δεν πρέπει να είναι μέσα στην κοινωνική βάση, αλλά να είναι μεταξύ κοινωνικής βάσης και παρασιτικής κοινωνικής κορυφής. Της κοινωνικής βάσης από τη μια και μιας κοινωνικής ολιγαρχίας από την άλλη, η οποία, μόλις ξέσπασε η κρίση που η ίδια δημιούργησε, πρόδωσε την κοινωνική βάση και έσπευσε (όπως λέει και ο καθηγητής κ. Κοτζιάς) να ζητήσει την προστασία των ξένων, προδίδοντας χώρα και λαό, για να αποφύγει την τιμωρία της και να διατηρήσει τα κέρδη της..
  • Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε πως ούτε οι φασισμοί ούτε οι κομμουνισμοί θα λύσουν τα προβλήματά μας. Η λύση είναι η επιλογή που εμείς οι ίδιοι θα κάνουμε μεταξύ δημοκρατίας και ολιγαρχίας.
  • Αυτή την πολιτική σύγκρουση θέλει να αποφύγει η κρατικοδίαιτη παρασιτική ολιγαρχία.
  • Δεν θα την αποφύγει. Το ψάρι αυτή τη φορά πιάστηκε στο αγκίστρι.
---------------------
Αντί να ενισχύεται η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και η διαφάνεια γίνεται ακριβώς το αντίθετο
Δε φτάνει που η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος έχει φτάσει στα Τάρταρα, που πολιτικά πρόσωπα δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν ανάμεσα σε κόσμο, το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να προστατεύει τα συμφέροντα του.
Τρανό παράδειγμα η σημερινή τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο για τα ΚΤΕΛ, με την οποία πολιτικά πρόσωπα απαλάσσονται πλέον από την ..
υποβολή δήλωσης στο πόθεν έσχες μετοχών που κατέχουν σε ναυτιλιακές εταιρείες. Αντί να ενισχύεται η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και η διαφάνεια γίνεται ακριβώς το αντίθετο.
Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας που ρυθμίζει κι άλλα θέματα, «με το παρόν άρθρο σκοπείται η θεμιτή και σύμφωνα με την αρχή της ουσιαστικής ισότητας εξομοίωση της θέσεως των πλοιοκτητών/ εφοπλιστών – μετόχων των εταιριών του ν.δ. 2687/1953 και του ν. 27/1975, οι οποίοι παράλληλα υπέχουν υποχρέωση ενημέρωσης από τις διατάξεις του ν. 3213/2003 ως ισχύει, προς τους πλοιοκτήτες/εφοπλιστές και εν γένει μετόχους ναυτιλιακών εταιριών οι οποίοι εμπλέκονται στις περιγραφόμενες στο ν. 3213/2003 δραστηριότητες, με την εξάλειψη της υποχρέωσης δήλωσης περιουσιακής κατάστασης των πρώτων, στο μέτρο που άπτεται των μετοχών των ως άνω ναυτιλιακών εταιριών, ως ήδη ισχύει».
Υπενθυμίζεται ότι υπόχρεοι σε δήλωση πόθεν έσχες είναι
  • α. Ο Πρωθυπουργός.
  • β. Οι Αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
  • γ. Οι υπουργοί, οι αναπληρωτές υπουργοί και οι υφυπουργοί.
  • δ. Οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές.
  • ε. Όσοι διαχειρίζονται, σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ.1 του N. 3023/2002 (ΦΕΚ 146 Α΄), τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων.
  • στ. Οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων και της Βουλής, ο γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, οι γενικοί γραμματείς περιφερειών, καθώς και οι υπάλληλοι ή σύμβουλοι ειδικών θέσεων και οι μετακλητοί υπάλληλοι, οι οποίοι διορίζονται με πράξη μονομελούς ή συλλογικού κυβερνητικού οργάνου.
  • ζ. Οι περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, οι πρόεδροι των περιφερειακών συμβουλίων, οι γενικοί γραμματείς αποκεντρωμένης διοίκησης, καθώς και οι προϊστάμενοι υπηρεσιακών μονάδων της περιφέρειας.
  • η. Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και τα μέλη των δημαρχιακών επιτροπών, καθώς και οι πρόεδροι των διοικητικών συμβουλίων δημοτικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των αμιγών ή μεικτών δημοτικών επιχειρήσεων των ανωτέρω Ο.Τ.Α. και των συνδέσμων δήμων, κοινοτήτων και δήμων και κοινοτήτων.
  • θ. Οι πρόεδροι, οι διευθύνοντες ή εντεταλμένοι σύμβουλοι και οι γενικοί διευθυντές νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, δημοσίων επιχειρήσεων, δημοσίων οργανισμών, καθώς και νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος.
  • ι. Οι πρόεδροι και τα μέλη των επιτροπών διενέργειας και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων διαγωνισμών για τις προμήθειες των κρατικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων και των προμηθειών των ενόπλων δυνάμεων, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται, τακτικώς, από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους, των δημόσιων επιχειρήσεων και των δημόσιων οργανισμών, εφόσον υπερβαίνουν το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ, καθώς επίσης οι Γενικοί Διευθυντές και Διευθυντές της Γενικής Διεύθυνσης Κρατικών Προμηθειών και οι κατέχοντες αντίστοιχες θέσεις στο Δημόσιο και στα ανωτέρω νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, στις δημόσιες επιχειρήσεις και τους δημόσιους οργανισμούς.
  • Την ίδια υποχρέωση υπέχουν ο πρόεδρος και τα μέλη των επιτροπών διενέργειας και αξιολόγησης αποτελεσμάτων διαγωνισμών παροχής υπηρεσιών, στους ανωτέρω φορείς και υπό τον ίδιο περιορισμό ποσού, καθώς και οι πρόεδροι και τα μέλη των επιτροπών διαγωνισμού και εισηγήσεων ανάθεσης έργων των φορέων, οι οποίοι διέπονται από τις διατάξεις του N. 1418/1984 (ΦΕΚ 23 Α΄) και του π.δ. 609/1985 (ΦΕΚ 223 Α΄), εφόσον ο προϋπολογισμός του έργου υπερβαίνει τις τριακόσιες χιλιάδες (300.000) ευρώ.
  • ια. Οι δικαστικοί και οι εισαγγελικοί λειτουργοί, καθώς επίσης τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
  • ιβ. Οι πρόεδροι, οι διοικητές, οι υποδιοικητές και οι γενικοί διευθυντές πιστωτικών ιδρυμάτων.
  • ιγ. Οι μέτοχοι και εταίροι κάθε μορφής εταιρειών, οι οποίες κατέχουν άδεια λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών, ελεύθερης λήψης ή παροχής κάθε μορφής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, καθώς και λειτουργίας ραδιοφωνικών σταθμών.
  • ιδ. Οι μέτοχοι και εταίροι κάθε μορφής εταιρειών, οι οποίες εκδίδουν ημερήσια ή περιοδικά έντυπα πανελλήνιας ή τοπικής κυκλοφορίας.
  • ιε. Οι δημοσιογράφοι μέλη των οικείων ενώσεων συντακτών, καθώς και όσοι παρέχουν δημοσιογραφικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις έκδοσης εντύπων ή σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης με σύμβαση εργασίας ή έργου.
  • Οι ιατροί Διευθυντές και Συντονιστές Διευθυντές που υπηρετούν στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Ε.Σ.Υ. καθώς και σε πανεπιστημιακές κλινικές.
  • ιστ. Οι ιατροί Διευθυντές που υπηρετούν στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και μεταφέρονται στον ΕΟΠΥΥ.
  • ιστ΄. Τα μέλη και οι προϊστάμενοι υπηρεσιακών μονάδων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σχόλια