Ο Νίκολας Μαδούρο ζητάει την υποστήριξη της FAO


Ρώμη, 17 Ιουνίου 2013
“Η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια επίθεση και έναν οικονομικό πόλεμο ενάντια στον  εφοδιασμό τροφίμων, αλλά  παρ όλα αυτά  μέχρι σήμερα  έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε τα επίπεδα κατανάλωσης των αναγκαίων θερμίδων και την πρόσβαση του πληθυσμού στα αγαθά πρώτης ανάγκης ’’, είπε ο Νίκολας Μαδούρο κατά τη διάρκεια της  σύντομης ομιλίας του στο 38ο Συνέδριο της   Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας πρότεινε την δημιουργία συστήματος  παρακολούθησης της προσφοράς και της ζήτησης στη Βενεζουέλα και ζήτησε  να υπάρξει  ειδικό πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας για την αγροτική επέκταση και την υψηλή ποιότητα  παραγωγής τροφίμων, προκειμένου να αναζωογονηθεί η αγροτική παραγωγή και να μην πεινάσει ο λαός της χώρας του . Άλλωστε ο στόχος αυτής  της χιλιετίας  αφορά στον αγώνα για την εξάλειψη της πείνας σε όλο τον κόσμο.
Ο Νίκολας Μαδούρο μετά την συνάντησή του με τον Πάπα και τις συνομιλίες του με τους θεσμικούς και πολιτικούς παράγοντες της Ρώμης  συναντήθηκε   με τα συνδικάτα ,τους κοινωνικούς φορείς και τις ριζοσπαστικές δυνάμεις που στηρίζουν την πορεία  της Βολιβαριανής επανάστασης
Σήμερα, 18 Ιουνίου 2013 ,ο Πρόεδρος Νίκολας Μαδούρο  έφθασε στην Πορτογαλία προκειμένου να βοηθήσει στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών που την τελευταία δεκαετία έχουν έρθει πολύ κοντά προς όφελος των λαών τους .
Αύριο Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 4.00 ,τοπική ώρα  ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θα βρεθεί στο Παρίσι και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ολάντ στο Μέγαρο των Ιλισίων .
………………
Ένα μήνα πριν ξεκινήσει την περιοδεία του , ο Νίκολας Μαδούρο  μίλησε στο Καράκας μπροστά σε χιλιάδες εργαζόμενους και ανήγγειλε την δημιουργία πολιτοφυλακής για την υπεράσπιση της πορείας της Βολιβαριανής επανάστασης .

Ο Νίκολας Μαδούρο ανήγγειλε την αναδιοργάνωση τηςΒολιβαριανής Πολιτοφυλακής Εργατών. Στόχος η εκπαίδευση  και ο εξοπλισμός των εργατών και εργατριών προκειμένου να προστατευθεί η πορεία της Βολιβαριανής επανάστασης !

«Σε αυτόν τον κόσμο, υπάρχουν ακόμα αυτοκρατορίες που μάχονται για τον έλεγχο περιοχών, πλούτου, και λαών, δεν υπάρχει σεβασμός για τους αδύναμους. Σεβασμός δίνεται σε αυτούς που έχουν ηθικό, που κάνουν το εαυτό τους σεβαστό», δήλωσε ο πρόεδρος Μαδούρο, σημειώνοντας  πως έχει δώσει εντολή στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να «κινηθούν το ταχύτερο δυνατό προς τη δημιουργία και οργάνωση της Βολιβαριανής Πολιτοφυλακής Εργατών», καλώντας μάλιστα το συγκεντρωμένο πλήθος να φανταστεί τον σεβασμό που θα προστάζει η εργατική τάξη εάν έχει «300.000, 500.000, 1 εκατομμύριο, 2 εκατομμύρια ένστολους εργάτες, οπλισμένους, έτοιμους να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία της πατρίδας».

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας  διευκρίνισε πως η νέα  Πολιτοφυλακή Εργατών θα αποτελέσει μέρος της Βολιβαριανής Πολιτοφυλακής που δημιουργήθηκε από τον Ούγκο Τσάβες, και αριθμεί περίπου 120.000 εθελοντές. Πηγή

Σχόλια